Arretjescake met kruidnootjes en speculaas recept van Foodblog Foodinista

Sinterklaas arretjescake met kruidnootjes en speculaas

Deel deze post

Iedereen kan bakken en een hele lekkere chocoladecake op tafel zetten, want voor een arretjescake is het geen eens nodig om te kunnen bakken. Dat het bijzonder lekker is om een arretjescake te makken dat kan ik je wel vertellen. Een arretjescake is om je vingers bij af te likken! Nu Sinterklaas weer in het land is maken we er natuurlijk een bijzondere arretjescake van namelijk een arratjescake in Sinterklaassfeer! Wat dacht je van een extra lekkere arretjescake met kruidnootjes en speculaas! Dat gaat smullen worden. Het gaat weer niet zomaar graaien worden naar kruidnootjes en speculaas nee we gaan er weet iets heel lekkers mee maken al vrees ik dat je de arretjescake ook heel snel op eet al is deze wel heel machtig! Lekker? Dat zeker wel! Dus hoppa de keuken in voor deze no bake chocoladecake met kruidnootjes en speculaas.

Sinterklaas recept Arretjescake met kruidnootjes en speculaas van Foodblog Foodinista

Meer Sinterklaas recepten

Nog zo’n lekker Sinterklaasrecept maken? Wat dacht je dan van dit recept? Sinterklaas cheesecake in een glas met natuurlijk veel kruidnootjes en speculaas? Het recept kun je hier vinden.

Ingrediënten Arretjescake met kruidnootjes en speculaas

250 gram roomboter
150 gram bruine suiker
100 gram chocolade kruidnootjes, maar je kunt je favoriete smaken natuurlijk afwisselen
75 gram speculaas
8 eetlepels cacao
1 ei

Tips voor de bereiding van de arretjescake met kruidnootjes en speculaas

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 30 minuten en 4 uur in de koelkast
Benodigdheden: pan, mengschaal, folie, cakeblik of ander bakblik, lepel, garde, hakmolen en spatel

Voor het maken van deze recepten kan ik niet zonder mijn hakmolen:

Sinterklaas recept Arretjescake met kruidnootjes en speculaas van Foodblog Foodinista

Recept Sinterklaas arretjescake met kruidnootjes en speculaas

Start met het klaarzetten van het bakblik en leg daarin alvast de folie.

Beslag maken voor de arretjescake

Smelt in een pannetje de boter. Hak ondertussen in een hakmolen met drie keer puls de kruidnootjes en de speculaas brokken grof fijn. Heb je geen hakmolen doe dit dan in een ziplock met de een deegroller. Dit werkt ook altijd. Als de boter gesmolten is meng dan de suiker met de garde door de boter en vervolgens de cacaopoeder. De verhitting in de pan mag uit. Als laatste klop je met de garde het ei door de boter. Schenk de basis voor de arretjescake over in een mengschaal. Meng vervolgens met de spatel de de kruidnootjes en de speculaas door de basis voor de arretjescake.

Arretjescake maken

Rol vervolgens de folie dicht en zorg dat dit een soort cilinder vorm is. Plaats het geheel in de schaal in de koelkast. Wacht minimaal 4 uur, totdat de arretjescake hard is. Haal de arretjescake uit de folie en snijd de Sinterklaas arretjescake met kruidnootjes en speculaas in plakjes. Snoep smakelijk!

Leuke inspiratie voor Sinterklaascadeautjes voor foodies? Kijk dan hier!

Sinterklaas recept Arretjescake met kruidnootjes en speculaas van Foodblog Foodinista

Sinterklaasrecepten van Foodblog Foodinista

Meer leuke Sinterklaasrecepten? Kijk dan verder rond op de blog!

Lekker sinterklaassnacken? Dat kan natuurlijk met kruidnootjes, pepernoten en chocolade letters, maar je kunt ook zelf Sinterklaas popcorn maken! Het Sinterklaas recept kun je hier vinden.

Of maak bijvoorbeeld de Sinterklaas cheesecake in glas met kruidnootjes en speculaas. Het recept kun je hier vinden.

Sinterklaasrecepten maken? Maak dan ook eens dit Sinterklaasdessert of ontbijt in Sinterklaassfeer met de Sinterklaasgranola.

Op zoek naar leuke cadeautjes voor Sinterklaas of de feestdagen? Kijk dan hier verder voor de leukste cadeautjes tips van Foodblog Foodinista.

Meer Sinterklaasrecepten ontvangen en Foodinista blijven volgen? Like Foodblog Foodinista op Facebook of volg Foodinista op InstagramTwitter en Pinterest.

Geen reactie's

Geef een reactie