recept pittige gegrilde paprika tomatensoep foodblog Foodinista

Gegrilde paprika en tomatensoep

Deel deze post

Soep eten in de zomer, ja hoor lekker. Vooral met een Thaise of Zuid-Europese twist. Deze gegrilde paprika en tomatensoep is een zomers soepje. Iets meer werk dan normaal, maar de smaken zijn dan ook wel super! Vooral het grillen, zorgt er voor dat de groente pittige en volle smaken krijgen. Ik maak deze soep bijvoorbeeld voor de lunch, maar in de zomer heb ik er ook voldoende aan als diner met een broodje en bij warme temperaturen heb ik toch altijd iets minder honger. Met een soepje, vooral als je het zelf maakt krijg je toch veel vitamine binnen en ook vocht, wat juist in de zomer zo belangrijk is. Het soepje moet je natuurlijk wel even zelf maken. Het is meer werk, zoals ik al eerder schreef. Het voordeel, je bent zelf niet heel erg actief in de keuken.

Ingrediënten gegrilde paprika en tomatensoep voor 4 personen

Moeilijkheidsgraad 1-5: 2
Tijdsduur: Actief 15 minuten Oven: 40 minuten Pruttelen: 20 minuten

  • 2 paprika’s
  • 250 gram cherry tomaatjes
  • 2 rode uien
  • 500 ml water
  • blokje groentebouillon
  • snufje gedroogde rode peper
  • 2 eetlepels olijfolie

Tips voor de bereiding van de gegrilde paprika en tomatensoep

Moeilijkheidsgraad 1-5: 2
Tijdsduur: Actief 15 minuten Oven: 40 minuten Pruttelen: 20 minuten
Benodigdheden: Grote ovenschaal – Soeppan – spatel – BBQtang

Recept pittige gegrilde paprika en tomatensoep foodblogger foodinista

Recept gegrilde paprika en tomatensoep

Verhit de oven voor op 210 graden. Snij de groente ondertussen grof en verdeel deze over de ovenschaal en besprenkel deze met de olijfolie. Plaats de groente voor 40 minuten in de heteluchtoven en niet onder de grill. In de grill wordt groente zwart. Dat is niet de bedoeling. Het is de bedoeling dat de smaak los komt, meer niet.

Als de groente heet uit de oven is, dan kan deze direct in de soeppan. Verhit de pan en giet er het water bij. Ook het bouillonblokje en de snuf peper kan erbij. Laat de soep nog 20 minuten pruttelen en zet er vervolgens de staafmixer in en pureer de soep fijn.

De gegrilde paprika en tomatensoep is nu klaar en is erg lekker met een stokbroodje kruidenboter of tapenade.

Variatietip: Is het weer een hittegolf dan is de paprika tomatensoep ook heel lekker als gazpacho, kruimel over de soep gegrilde serranoham of maak de soep romig met creme fraiche.

Meer recepten ontvangen van Foodblog Foodinista? Like Foodblog Foodinista en volg Foodinista op Instagram, Twitter en Pinterest.

2 Reactie's

Geef een reactie