02 feb Gevariëerd en makkelijk weekmenu – week 5
Wat staat er deze week op het menu? In dit nieuwe gevarieerd en makkelijk weekmenu inspireer ik je weer recepten voor het diner, lunch en goede start bij het ontbijt. Een weekmenu met voldoende variatie voor een gezonde eetstijl. Zo starten we de week met een lichte maaltijd, maar een gezonde pittige paddenstoelensoep, verwennerij met pastarecept met tuffel en natuurlijk genieten in het weekend met een goed gevuld hartig croissant! Welk recept is jouw favoriet in dit gevarieerd en makkelijk weekmenu? Of ga je gewoon het hele weekmenu bereiden? Dat zou heel leuk zijn!
Gevarieerd en makkelijk weekmenu – week 5
Maandag – Pittige paddenstoelensoep
We starten de week met een lichte en gezonde maaltijd. Maar wel een goed gevulde en romige paddenstoelensoep met pit en veel kruiden. Het lekkerst natuurlijk met een broodje met kruidenboter. Goed voor de Vitamine D. Maak ook direct een grote pan voor later in de week of om in te vriezen. De soep is natuurlijk ook lekker bij de lunch.
Dinsdag – Quisadillas met feta en courgette
De trend van snel en simpelen recepten houden we nog even vast in dit weekmenu. Maak op dinsdag gegrilde wraps met feta en courgette. Lekker en met voldoende groente. Eet er eventueel een frisse salade bij.
Woensdag – Pasta met truffel en en paddenstoelen
Op woensdag doen we even decadent, ook wel verdient na twee dagen rustig aan! Een goed gevuld bord met pasta en truffelsaus. Heb je nog paddenstoelen over van maandag? Wok deze dan ook even voor door de pasta. Ook al maak je pasta snel een voorraad is altijd makkelijk. Maak een grote portie om in te vriezen of om mee te nemen tijdens de lunch al pastasalade met extra rucola.
Donderdag – Frisse kip kerrie salade
Een favoriet op de blog en als je dit snelle kip kerrie recept nog niet kent waarbij je zelf je salade maakt dan is het saladerecept alsnog een aanrader! Maak de kipkerriesalade voor de lunch op brood of een cracker en maak alvast een extra portie voor bij de weekendborrel.
Vrijdag – Ricotta dip met vijgen
Het weekend is begonnen! Tijd voor een lekker smeerseltje voor bij een glaasje wijn. Maak deze ricottadip met vijgen. Zoet, hartig en verrassend lekker! Meer honger? Wat logisch is dan past de paddenstoelensoep van maandag perfect bij dit smeerseltje.
Zaterdag – Hartig croissant met avocado
Start het weekend goed en met verwennerij met deze hartige croissants met avocado, kaas en Italiaanse ham. Hier kun je wel even op bouwen en de croissants zijn zo ontzettend lekker!
Zondag – Couscous met spinazie, feta en tomaatjes
Couscous is één van mijn favoriete simpele maaltijden, maar wel gezond, want je kunt tenslotte je favoriete ingrediënten toevoegen. Zo sluiten we het weekend ook af met een goed gevulde couscous salade met spinazie en feta. Heb je iets over? Geen probleem! Want de couscous salade is ook een heerlijke lunch.
Meer recepten en weekmenu’s ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Geen reactie's