recept hartig croissant

Hartig croissant

Deel deze post

In het weekend ontbijten wij regelmatig met een croissantje. Een traktatie na een drukke week en om het weekend rustig te beginnen. Natuurlijk is een zoet croissantje met jam, chocolade of iets anders zoets heel erg lekker, maar ook een hartig croissant is heel lekker en de kaascroissant kennen we dan allemaal wel. Vooral nu konden we wel een een goed  hartig en stevig ontbijt gebruiken, want wat hadden wij een honger! We zijn druk aan het klussen in ons nieuwe huis, veel heen en weer aan het rijden, dozen aan het inpakken en natuurlijk ons kleine mannetje zorgt er ook wel voor dat onze energie wordt aangesproken. Even een geniet moment, maar ook een bodem met dit geniet en hartig croissant.

Hartig croissant recept

Benodigdheden hartig croissant 2 personen

2 croissants onafgebakken, ik haal de croissants onafgebakken bij de bakker en anders natuurlijk Danerolles
1 tomaat
1 avocado
1 plak kaas
1 plak serrano ham

Recept voor hartig croissant

Het hartig croissant is een simpel recept. Bak het croissant eerst af totdat het croissant nog ongeveer vijf minuten moet afbakken in de oven. Snij ondertussen de tomaat in plakken, de avocado in strookjes, de plak kaas in strookjes en ook de serrano ham. Snij de croissants dan open en vul deze met de tomaat, avocado, kaas en seranoham. Bak de croissants met de vulling nog vijf minuten af op een iets hogere tempratuur, zodat de kaas goed smelt. Ben je bak de croissants op 200 graden zwart worden? Maak de croissantjes dan een beetje nat aan de bovenkant, niet te veel. Bak ze af en klaar is het hartige ontbijt, want ook een leuk brunch recept is.

Meer ontbijt en brunch recepten. Kijk bij de ontbijt recepten van Foodinista.

Meer foodblogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

4 Reactie's
 • Kim
  Geplaatst op 14:12h, 28 februari

  Hmmmm dat ziet er heerlijk uit! Lekker om de dag zo mee te beginnen.

 • Celeste
  Geplaatst op 15:04h, 28 februari

  Ziet er echt heerlijk uit!

 • robin
  Geplaatst op 17:43h, 28 februari

  ik heb het nog nooit zo op! looks good ^^

 • Persoonlijk Alfabet A Foodblog Foodinista
  Geplaatst op 14:43h, 09 maart

  […] heel erg lekker. Ik gebruik het voor veel recepten en kan avocado op ieder moment van de dag eten. Ontbijt, lunch, diner of bij het snacken en gelukkig is avocado gezond, anders had ik echt een probleem. […]

Geef een reactie