Gevarieerd en makkelijk weekmenu 4 met Spaanse stoofschotel

Gevarieerd en makkelijk weekmenu – week 4

Deel deze post

Wat eten we deze week? De ideeën voor een gevariëerde week deel ik met je in het vierde gevarieerd en makkelijk weekmenu. We starten de week licht, maken een Spaanse stoofschotel met chorizo en vergeten natuurlijk het genieten in de het weekend niet! De weekmenu’s komen iedere vrijdag online op de blog voor een inspiratie voor een nieuwe week, maar ik lees het graag als jouw voorkeur naar een andere dag zou gaan bij het publiceren van het gevarieerd en makkelijk weekmenu.

Gevarieerd en makkelijk weekmenu – week 4

Maandag – Tortizza met kaas en ui

Tortizza met kaas en uien recept van Foodblog Foodinista

We starten de week licht en gemakkelijk met pizza! Nee geen gewone pizza, maar een koolhydraat vriendelijkere tortizza. Ook zo dol op de combinatie van een kaas en uientaart? Dat is de topping van deze tortizza die je heel snel en simpel maakt en eventueel eet je er een salade bij.

Dinsdag – Spaanse stoofschotel met chorizo

Spaans stoofpotje met chorizo en paprika recept van foodblog Foodinista

Een pittige stoofschotel maak je met deze Spaanse stoofschotel met stoofvlees en chorizo voor extra pit. Het stoofschotel gerecht moet even stoven, maar dit zou je ook alvast in het weekend kunnen doen. Maak een extra grote portie om bijvoorbeeld in te vriezen of om deze heerlijke stoofschotel twee keer te eten, want dat wil je wel!

Woensdag – Pasta met aubergine en gorgonzola

Tagliatelle met gorgonzolasaus en aubergine recept van foodblog Foodinista

Breek de week met een heerlijke pasta! Maak dit vegetarische pastarecept met zachte aubergine en een pitige gorgonzolasaus. Dat is weer eens een andere pasta.

Donderdag – Gerookte kip salade met appel

Gerookte kip salade met appel en komkommer recept Foodblog Foodinista

De lunch mogen we ook niet vergeten! Maak voor een gevariëerde en lichte lunch zelf deze gerookte kipsalade met frisse appel en komkommer. Simpel en snel gemaakt. Voor de avond? Eet een stoofgerecht uit één van de eerdere weekmenu’s waar je ongetwijfeld nog een restje van over hebt! Als tip van lezers, ik vind het heel leuk als jullie mijn recepten maken en ook laten weten hoe het smaakte, wordt deze salade ook gemengd met pasta als een frisse pastasalde. Leuk idee voor een bijgerecht of in de lunchtrommel.

Vrijdag – Nachoschotel met chorizo

Nacho's met chorizo en paprika ovenschotel recept Foodblog Foodinista

Een heel populair recept op de blog en daarom ook heerlijk om het weekend mee te beginnen en natuurlijk de week af te sluiten. Warme en smeuïge nacho ovenschotel met chorizo! Makkelijk wanneer je nog chorizo over hebt van de Spaanse stoofschotel. Ik krijg er nu verder al trek in. Wij vinden deze schaal op een weekendavond ook direct een goede avondmaaltijd voor ongeveer drie personen.

Zaterdag – Hartige taart met tonijn

Tonijntaart met bladerdeeg en groente recept foodblog Foodinista

Bakken met groenterestjes? Dat doe je met succes in deze tonijntaart met natuurlijk tonijn, maar ook vol groente. Zeer geschikt als weekendrecept, want zowel voor de lunch als het diner is deze hartige taart met een kleine salade een succes. Restjes over? Dat kan direct in de lunchbox aan het begin van de week.

Zondag – Italiaanse eimuffins

Italiaanse eimuffins ontbijtrecepten foodblog Foodinista

Een zondagrecept wat zowel heerlijk is bij het ontbijt, lunch of diner zijn deze Italiaanse eimuffins gevuld met diverse groente en natuurlijk kaas. Eet ze bij het ontbijt met een broodje of voor de lunch of diner met een frisse salade voor een gezonde en lichte maaltijd. Tip: Maak extra veel Italiaanse muffins, zodat je deze op maandag mee kunt nemen naar het werk of naar school. Langer dan één dag bewaren zou ik niet aanraden.

Meer recepten en weekmenu’s ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie