Gerookte kip salade recept Foodblog Foodinista

Frisse gerookte kip salade

Deel deze post

Een lekker smeerseltje voor op brood of voor bij de brood maak je eigenlijk heel snel zelf. Dat heb ik je eerder laten zien met bijvoorbeeld een eiersalade of mijn ham aspergesalade. Deze keer deel ik mijn super simpele en lekker recept voor een frisse gerookte kip salade. Heel snel en simpel gemaakt en als je het mij vraagt meer gevuld dan een salade uit een pakje en ook met minder saus. Ik geef namelijk zelf de voorkeur aan een goed gevulde salade. Het leuke is ook dat je zelf een beetje kunt variëren met de ingrediënten en dat de ingrediënten verser zijn. Zo kun je er zelf ook nog groente in doen en zelfs fruit. Een vitamine boost krijg je er ook nog van.

Ingrediënten voor een bakje gerookte kip salade

  • 250 gram gerookte kipfilet reepjes
  • 1 appel
  • halve komkommer
  • 1 bosuitje
  • 1 theelepel mayonaise
  • 1 eetlepel Griekse yoghurt (of andere stevige yoghurt)
  • snufje peper en zout

Tips voor de bereiding van de gerookte kip salade

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 15 minuten
Benodigdheden: snijplank, mes, dunschiller, mengschaal, lepel

Variëren? Maak ook zelf tonijnsalade

Gerookte kip salade met appel en komkommer recept Foodblog Foodinista

Recept voor de frisse gerookte kip salade

Meng de mayonaise met de yoghurt en een snufje peper en zout, naar smaak. Ik vind een pepertje in de salade wel lekker. Snijd vervolgens de bosui fijn en meng deze door het sausje. Schil de appel en snijd de appel in blokjes en snijd ook de komkommer in kleine blokjes. Gewoon met de schil. Meng de appel en de komkommer door het sausje. Maak de gerookte kip salade af door de gerookte kip er doorheen te mengen. Een simpele en smaakvolle salade is al af! Ik at de kipsalade met Matzes. Dun en luchtig. Voor de borrel zijn er leuke party Matzes.

Meer recepten voor salades 

Meer saladerecepten? Kijk dan ook eens naar deze drie variatierecepten voor eiersalade die je snel en simpel zelf kunt maken.
– Een frisse eiersalade voor ieder moment van de dag.
– Voor bij de barbecue of maaltijd een grovere eiersalade maak je er snel bij.
– Of maak zelf een snelle en frisse makreelsalade.

Meer recepten van Foodblog Foodinista ontvangen? Volg foodblog Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie