25 jun Italiaanse eimuffins met rode pesto
Eimuffins vind ik zo leuk om te maken voor het ontbijt of de brunch. Het zijn eigenlijk gewoon kleine ovenomeletjes. Daar gaat het leuke idee. Houd het vast eimuffins, dat klinkt namelijk zo veel leuker, want je maakt deze ontbijt eieren tenslotte echt in muffin cupjes en kunt ze zo uit het vuistje eten. Superleuk voor een feestelijk ontbijt, kidsproof en eerlijk is eerlijk ook om snel uit het vuistje te eten als je het druk hebt. Ik maakte deze keer Italiaanse eimuffins met veel Italiaanse groente en rode pesto. Smaakvol, met meer pit en een gezond feestje op het bord.
Ingrediënten Italiaanse eimuffins 6 stuks
- 3 eieren
- 25 ml melk
- 200 gram Italiaanse groente mix (courgette, rode ui, prei, broccoli, wortel)
- handje geraspte parmezaanse kaas
- 2 eetlepels rode pesto
- snufje peper en zout
- eetlepel paneermeel
- eetlepel vloeibare boter
Tips voor de bereiding van de Italiaanse eimuffins
Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 5 minuten voorbereiding en 20 minuten in de oven
Benodigdheden: mengschaal, garde, muffinmat medium formaat, kaasrasp, keukenpapier, lepel
Recept voor de Italiaanse eimuffins
Verwarm de oven voor op 190 graden.
Snijd de groente fijner dit kun je zelf doen of even snel met de hakmolen. Smeer zes van de muffinbakjes in met olijfolie en strooi in deze zes muffinbakjes ook een beetje paneermeel. Het paneermeel vangt het overtollige vocht op.
Klop de eieren en samen met de melk en peper en zout. Tot een glad en lucht mengsel. Meng nu ook de rode pesto en de groente er doorheen met een spatel. Verdeel de eimix voor de eimuffins in de muffinbakjes. Strooi de parmezaanse kaas over de eimuffins. Plaats de muffinmat in de oven voor 20 minuten op 190 graden.
Meer eimuffins maken? Maak dan ook de eimuffins met groente. Een leuk kidsproof ontbijt of voor in de lunchbox!
Meer blogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Merel
Geplaatst op 13:36h, 06 juliHmmmm dit klinkt echt heerlijk! Lijkt me ideaal als hartige snack tussen de middag :) Dankjewel voor het recept. Liefs, Merel