11 apr Pasta met aubergine en gorgonzolasaus
Weer een een andere pasta variatie. Een vegetarisch pasta recept met aubergine en gorgonzola. Een pasta variatie met aubergine en gorgonzolasaus die je wellicht het lekkerste eet met een iets dikkere lintpasta, zoals tagliatelle, daar heb ik voor gekozen. Dus eigenlijk tagliatelle met aubergine en gorgonzolasaus en Italië komt weer iets dichterbij aan je eigen eettafel met dit vegetarische pasta gerecht.
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Ingrediënten pasta met aubergine en gorgonzolasaus voor 2 personen
- 200 gram verse tagliatelle
- 1 aubergine
- 100 gram gorgonzola
- 150 ml room
- 1 ui
- handje verse peterselie
- handje verse basilicum
- olijfolie
- snuf peper en zout
- geraspte Parmezaanse kaas
Tips voor de bereiding van de pasta met aubergine en gorgonzolasaus
Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden in de keuken
- pan
- vergiet
- wok of hapjespan
- snijplank
- mes
- spatel
Recept tagliatelle met aubergine en gorgonzolasaus
Kook de pasta volgens de verpakking beetgaar met een snufje zout en een eetlepel olijfolie.
Groente bereiden
Snipper de uit en snijd de aubergine in grove vierkanten. Verhit in de wok of hapjespan olijfolie. Fruit de ui en bak de aubergine aan, totdat deze een beetje gaat slinken.
Gorgonzolasaus bereiden
Brokkel ondertussen de gorgonzola en snijd de peterselie en de basilicum fijn. Blus de groente op laag vuur af met de room. Meng de groente door de room en meng de gorgonzola door de room, zodat het een gladde saus is geworden. De helft van de verse kruiden en een snufje peper en zout mag erbij. Meng alles door elkaar. Giet ook de pasta af en meng deze door de pasta. Laat alles nu op medium hoog vuur nog even sudderen voor twee minuten, zodat het een gebonden saus is geworden en zodat de saus met de pasta is gemengd. Verdeel de pasta met de saus over de borden en verdeel de overige kruiden over de pasta. Eventueel met een beetje geraspte Parmezaanse kaas.
Meer inspiratie voor pastarecepten
Meer pastarecepten van foodblog Foodinista? Kijk dan ook eens bij:
- Het recept voor een snelle pasta carbonara
- Romige pasta met ricottasaus.
- Of maak de altijd favoriete pasta met gehaktballetjes in tomatensaus
Meer recepten van Foodblog Foodinista? Volg foodblog Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.



Geen reactie's