Gevarieerd en makkelijk weekmenu 3 met pasta met prei en feta Foodblog Foodinista

Gevarieerd en makkelijk weekmenu – week 3

Deel deze post

Een nieuwe week met de inspiratie voor een nieuw gevarieerd en makkelijk weekmenu komt eraan! Dit weekend kun je je voorbereiden met de benodigde boodschappen en eventueel al een maaltijd voorbereiden voor als het een drukke week gaat worden. Het gevarieerd en makkelijk weekmenu bestaat deze week bijvoorbeeld uit een stevige Mexicaanse bonensoep, appeltaartmuffins en een gevariëerde macaroni met feta en prei. Het laatste recept kun je koud en warm eten. Daarmee is het weekmenu gebalanceerd en kun je gerechten zowel voor het ontbijt, lunch, diner en ook in de lunchtrommel meenemen. Veel plezier met het nieuwe gevarieerd en makkelijk weekmenu.

Gevarieerd en makkelijk weekmenu – week 3

Maandag – ratatouille met couscous

Recept voor Marokkaanse zoete ratatouille met couscous van foodblog Foodinista

We starten de week met een gezonde en lichte maaltijd. Voor het diner maak je deze zoete ratatouille met Marokkaanse invloeden. Natuurlijk mag dan de couscous niet ontbreken. Heb je nog een beetje over? Dan is deze ratatouille ook heerlijk als salade in de lunchbox vol vitaminen.

Dinsdag – Mexicaanse bruine bonensoep

Bruine bonensoep recept van Jeroen Meus op Foodblog Foodinista

Een stevige soep voor de winter, maar als je het mij vraagt ook heerlijk pittig in de zomer, dat is deze Mexicaanse bruine bonensoep met stoofvlees. Inderdaad de soep moet een aantal uur stoven, maar maak deze bij een drukke week dan ook in het weekend. De soep is heerlijk en goed gevuld met heel veel groente. Een goede reden om deze nog een keer te eten. Maak dan ook een grote pan, zodat je een gedeelte van de bruine bonen soep kunt invriezen of deze later in de week nog een keer kunt eten.

Woensdag – Pompoentaart met geitenkaas

Pompoentaart met geitenkaas en champignons recept van foodblog Foodinista

Hartig bakken. Het is veel simpeler dan dat het soms lijkt. In dit recept voor pompoentaart vertel ik je hoe makkelijk en simpel je deze hartige pompoentaart met geitenkaas maakt voor het diner. Een stukje over? Geen probleem! Lekker voor de lunch.

Donderdag – appeltaartmuffins

Appeltaartmuffins recept Foodblog Foodinista

Nu we toch aan het bakken zijn, maak dan ook een zoet bakrecept. Heerlijk voor bij de thee, meenemen naar je werk om te delen of voor de kinderen naar school als lekker tussendoortje. Maak dan deze appeltaartcakjes. Mijn vriend nam de appeltaartcakjes mee naar zijn werk en ze waren heel snel op! Natuurlijk kun je deze ook op een ander moment van de week maken. Voor de avond heb je wellicht nog een gerecht over uit het weekmenu of één van de eerdere weekmenu’s.

Vrijdag – Pittige panini’s

Pittige panini variatie

Vrijdag staat voor een makkelijke maaltijd aan het einde van de werkweek. Maak en variëer met dit panini recept voor je vitamines maak je er een frisse salade bij.

Zaterdag – Aziatische makreelsalade

Aziatische Makreelsalade recept van Foodblog Foodinista

Tijd voor een relaxmomentje op zaterdag met een glaasje wijn? Maak dan zelf een makreelsalade voor op toast of voor de lunch op een sandwich is deze salade ook zeker een aanrader! Heb je een restje over, geen probleem dan weet je al wat je maandag kunt meenemen voor de lunch.

Zondag – Macaroni met prei en feta

Macaroni met prei, champignons en feta recept van foodblog Foodinista

Macaroni maar dan een keer op een andere manier. Op zondag heb ik meestal niet heel veel zin om te koken, maar wil ik altijd wel een gezonde start van de week maken. Deze pasta met feta en prei zet je heel snel op tafel. Blijft er iets over? Dan is deze macaroni ook een heerlijke pastasalade.

Meer recepten en weekmenu’s ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie