Recept voor Marokkaanse zoete ratatouille met couscous van foodblog Foodinista

Zoete ratatouille met couscous

Deel deze post

In Marokko is er altijd een hele simpele couscous met groente die ik altijd heel erg lekker vind. Het is niet gewoon een ratatouille van groente stoven en klaar. Het zijn een aantal bijzondere smaken die de ratatouille bijzonder maakt. Uiteindelijk zijn het de kruiden, maar de ratatouille is ook zoeter dan normaal. Met een beetje oefen is het mij gelukt om de zoete ratatouille smaak met een Marokkaanse touche te benaderen en wil ik dit recept voor de zoete ratatouille met couscous natuurlijk met je delen. Het is een heerlijk licht zomers recept.  Dat je ook nog met een beetje geduld, simpel en snel maakt.

Ingrediënten voor zoete ratatouille met couscous voor 4 personen

1 courgette
1 aubergine
2 uien
1 blik tomatenblokjes
2 eetlepels rozijnen
1 theelepel gerookte zoete paprikapoeder
1 theelepel ras el hanout
1 eetlepel olijfolie
3 takjes koriander
3 takjes peterselie
150 gram gedroogde couscous

Tips voor de bereiding van de ratatouille met couscous

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 10 minuten voorbereiding en 50 minuten in de tajine
Benodigdheden: snijplank, mes, spatel, tajine het recept zou je eventueel ook in de slowcooker kunnen maken. Zorg dat groente zacht gaat worden. Een soort groente stoofschotel.

Recept voor Marokkaanse zoete ratatouille met couscous van foodblog Foodinista

Recept voor de zoete ratatouille met couscous

Snijd alle groente in blokjes en snipper de ui. Verhit in de tajine de olijfolie en doe de aubergine, courgette en ui in de tajine. Fruit de groente kort voor ongeveer drie minuten. Blus de groente af met de tomatenblokjes en zorg ervoor dat de tomatenblokjes goed verspreid zijn. Meng de ras el hanout, rozijnen, paprikapoeder, peterselie en koriander door de groentenmix. Laat nu het geheel stoven in de tajine op laag vuur voor ongeveer 45 minuten. Maak de tajine ondertussen een aantal keer oven en roer even door. Het resultaat is een zoete Marokkaanse ratatouille die heerlijk is met couscous. Bereid terwijl de tajine staat te stoven de couscous volgens de verpakking met een snufje zout.

Meer couscous salades of stoofschotels maken? Dan zijn deze recepten ook iets voor jou:
* Maak eens een couscoussalade met geitenkaas en chorizo
* Wat dat je van deze Marokkaanse stoofschotel?
* Nog een zomerse stoofschotel, maar dan een stoofschotel met Italiaanse smaken.

Meer recepten van Foodblog Foodinista? Volg foodblog Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: