Appeltaartmuffins recept Foodblog Foodinista

Appeltaartmuffins

Deel deze post

Het huis geurde heerlijk naar de appeltaart, maar die had ik deze keer niet gebakken. Toen mijn ouders de volgende dag kwamen oppassen vroegen ze zelf of ik een appeltaart had gebakken. Nee, sorry. Ik had de middag er voor deze appeltaartmuffins gebakken. Zo sterk is de geur en gelukkig ook de smaak van de appeltaartmuffins. De appeltaartmuffins heb ik gebakken in mijn nieuwe muffin blik een tester waar ik wel nieuwsgierig naar was, want het blik zou absoluut niet plakken. Ja, ja want daar heb ik niet hele goede ervaringen mee. Klaar voor de test en aan de slag. Dan doen we het ook direct goed natuurlijk. Fruit erin, amandelmeel, want dat plakt zo goed. Daarbij ook wel een vereiste voor appeltaartmuffins en klaar om te bakken. Al enthousiast? Want dan moet je zeker deze appeltaartmuffins een keer maken.

Sale juli 2019
Appeltaartmuffins recept Foodblog Foodinista

Ingrediënten voor de appeltaartmuffins 24 stuks

  • 240 gram melk
  • 3 appels
  • 150 gram amandelmeel
  • 200 gram bloem
  • snuf zout
  • 150 gram suiker
  • zakje bakpoeder
  • 2 eieren
  • 100 ml olijfolie
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel amandelextract
  • 2 eetlepels rietsuiker

Tips voor de bereiding van de appeltaartmuffins

Moeilijheid 1-5: 2
Tijdsduur: Voorbereiding 30 minuten en oven 20 minuten voor dit recept met 1 muffinblik bak je de muffins in twee keer af
Benodigdheden: snijplank, dunschiller, mes, lepel, spatel, theelepel, muffinblik

Appeltaartmuffins recept Foodblog Foodinista
koken & tafelen algemeen

Appeltaartmuffins recept

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Schil de appels en snijd de appels in kleine blokjes. Besprenkel de appels met de suiker en de kaneel. Laat de appels apart staan.

Meng de bloem, zout, amandelmeel, eieren, bakpoeder, amandelextract, olijfolie en melk in een komt tot een glad beslag. Meng vervolgens de appels door het beslag.

Schep het muffinbeslag in het muffinblik. Strooi één eetlepel rietsuiker over de muffins. Ik gebruikte het circulon muffinblik en het is niet nodig om deze eerst in te vetten. Plaats het muffinblik met de appeltaartmuffins voor 20 minuten in de oven. Laat de muffins daarna nog vijf minuten afkoelen voor je ze uit de oven haalt.

Hartige en zoete muffinrecepten van Foodblog Foodinista

Meer muffins maken of variëren? Maak in plaats van zoete muffins ook eens hartige muffins. Kijk dan ook eens naar de recepten voor spinazie muffins met fetagroentemuffins of Italiaanse eimuffins.

Meer recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

2 Reactie's
  • Marion
    Geplaatst op 00:21h, 20 januari

    Ze smaakten heerlijk.

  • Daphne van Aken
    Geplaatst op 10:36h, 20 januari

    Hoi Marion,

    Wat leuk om te lezen!

    Groetjes,

    Daphne

Geef een reactie