Pittige panini variatie

Pittige panini met gorgonzola en serrano ham

Deel deze post

De boterham verveelt wel eens en dan gaan we variëren. Je kent de painini’s wel voor de lunch. Deze kun je ook thuis maken voor de luncht. Een panini tussen de contactgrill. Een panini kun je kant-en-klaar kopen of je kunt de paninibroodjes lekker zelf beleggen, zoals deze pittige panini met gorgonzola en serrano ham. Lekker pittig en je bent weer klaar voor een middag aan het werk. Vergeet de mango chutney niet, want die is er bijzonder lekker bij!

Volg je Foodinista ook al op InstagramFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Ingrediënten voor de pittige panini met blauwe kaas

Mangotchutney kun je ook zelf maken, maar voor bij een panini vind ik dit te veel werk. Voor bij een broodje of voor op de kaasplank bijvoorbeeld vind ik de mangochutney van Patak erg lekker. Dit door de sterke gembersmaak.

Tips voor de pittige panini met blauwe kaas

Moeiijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 10 minuten
Benodigdheden: snijplank, mes, contactgrill

Pittige panini´s op de grill met gorgonzola en serranoham

Zet de contactgrill aan en anders de oven op grillstand en laat deze voorverwarmen op 190 graden.
Snijd de panini´s open en leg de gorgonzola en de serranoham ertussen. Plaats de panini´s 10 minuten in de contactgrill of 15 minuten in de oven. Serveer de panini´s met de mangochutney. Super simpel, wel heel lekker en vol smaak! Geen saaie lunch vandaag.

Luxe tosti recepten van Foodblog Foodinista

Meer tosti recepten van Foodblog Foodinista maken? Maak dan ook eens de luxe tosti met groene asperges en smeuïge bechamelsaus! En een andere klassieker is de Tosti tonijn ook wel de Tuna melt tosti, maar dan ook een luxe versie natuurlijk die je hier gaat vinden.

Direct de nieuwste blogs ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

2 Reactie's
 • Geur van Maillard
  Geplaatst op 08:12h, 24 augustus

  En waar kan ik de panini-broodjes kopen?
  Of gebruik je afbakbroodjes?

 • Foodinista
  Geplaatst op 13:30h, 24 augustus

  De Paninibroodjes zijn afbakbroodjes. Bij mij zijn ze verkrijgbaar bij de AH en Vomar supermarkt en van Delifrance. Voor de contactgrill is het niet nodig ze eerst nog af te bakken.

Geef een reactie