Pittige panini variatie

Pittige panini met gorgonzola en serrano ham

Deel deze post

Afgelopen dagen werkte mijn vriend thuis en dan probeer ik altijd, als ik ook thuis ben, een net even iets andere voor de lunch op tafel te zetten dan normaal. De boterham verveelt tenslotte ook wel eens en ik had een opdracht om met mango chutney te koken. Dat kwam dus mooi uit, want blauwe kaas combineert heel goed met mango chutney tijd om te variëren en om deze pittige panini te maken met sowieso blauwe kaas en mango chutney.

Volg je Foodinista ook al op InstagramTwitterFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Benodigdheden voor de pittige panini met blauwe kaas

  • 2 paninibroodjes
  • 100 gram gorgonzola
  • 4 plakken seranoham
  • 4 eetlepels mangochutney van Patak

Mangotchutney kun je ook zelf maken, maar voor bij een panini vind ik dit te veel werk. Voor bij een broodje of voor op de kaasplank bijvoorbeeld vind ik de mangochutney van Patak erg lekker. Dit door de sterke gembersmaak.

Tips voor de pittige panini met blauwe kaas

Moeiijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 10 minuten
Benodigdheden: snijplank, mes, contactgrill

Pittige panini´s op de grill

Zet de contactgrill aan en anders de oven op grillstand en laat deze voorverwarmen.
Snijdt de panini´s open en leg de blauwe kaas en de ham ertussen.

Plaats de panini´s 10 minuten in de contactgrill of 15 minuten in de oven.

Serveer de panini´s met de mangochutney.

Luxe tostirecepten van Foodblog Foodinista

Meer tostirecepten van Foodblog Foodinista maken? Maak dan ook eens de luxe tosti met groene asperges en smeuïge bechamelsaus! En een andere klassieker is de Tosti tonijn ook wel de Tuna melt tosti, maar dan ook een luxe versie natuurlijk die je hier gaat vinden.

Direct de nieuwste blogs ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

2 Reactie's
  • Geur van Maillard
    Geplaatst op 08:12h, 24 augustus

    En waar kan ik de panini-broodjes kopen?
    Of gebruik je afbakbroodjes?

  • Foodinista
    Geplaatst op 13:30h, 24 augustus

    De Paninibroodjes zijn afbakbroodjes. Bij mij zijn ze verkrijgbaar bij de AH en Vomar supermarkt en van Delifrance. Voor de contactgrill is het niet nodig ze eerst nog af te bakken.

Geef een reactie