Gevarieerd en makkelijk weekmenu week 13 met gevulde avocado met eiersalade met zalm recept van foodblog Foodinista

Gevarieerd en makkelijk weekmenu – week 12

Deel deze post

De lente gaat nu echt beginnen! In ieder geval gaan de temperaturen om hoog en daar klagen we denk ik niet over. Wat ook extra fijn is dat deze week twee mooie eetgelegenheden met zich mee brengt. Het is Pasen en het aspergeseizoen is echt begonnen. Dat kan natuurlijk niet achter blijven in dit gevarieerd en makkelijk weekmenu en daarom staan er op de planning diverse eirecepten voor de Pasen en natuurlijk een risotto met groene en witte asperges. Want die verschillen toch erg van smaak en beet. Welke asperges zijn jouw favoriet? En ik lees het graag als jij een recept maakt uit het weekmenu of je hebt laten inspireren.

Gevarieerd en makkelijk weekmenu – week 12

Maandag – Italiaanse aardappelsoep

Recept voor Italiaanse aardappelsoep met spekjes van foodblog foodinista

We starten de week met een goed gevulde aardappelsoep! Deze hangt een beetje tussen de winter en de zomer in. Dit door de heerlijke Italiaanse smaken, maar toch ook weer de stevigheid van aardappelen. Ook de aardappelen bevatten voldoende vitamine en mineralen dus ik zeg een goed begin van de week. Maak extra porties van deze aardappelsoep nu je toch bezig bent en dan heb je later op de week ook nog een heerlijke lunch of diner.

Dinsdag – Zoete Marokkaanse stoofschotel

Zoete stoofschotel receptblog Foodinista

Het kost even tijd in de keuken, maar dan heb je ook echt wel een heerlijk geurend en smakend gericht! Deze zoete Marokkaanse stoofschotel is vol smaken en combineert perfect met couscous. Maak ook weer iets extra’s, want deze stoofschotel kun je perfect invriezen.

Woensdag – Makreelsalade met appel

Makreelsalade recept met appel en avocado Foodblog Foodinista

Een frisse salade voor de lunch of voor bij de borrel. Vis is gezond en je moet een beetje variëren in je weekmenu. Daarom maken we deze frisse makreelsalade.

Donderdag – Risotto met witte en groene asperges

Risotto met witte en groene asperges

Witte en groene asperges combineren heel goed in een recept. De beet van de twee asperges en ook de smaak is totaal anders en daarbij geeft het ook nog een fris en kleurig plaatje. Aangezien het aspergeseizoen is begonnen past een aspergerecept perfect binnen dit weekmenu, zoals deze risotto met asperges.

Vrijdag – Avocado gevuld met eiersalade en zalm

Avocado recept Avocado gevuld met eiersalade met zalm receptblog Foodinista

Het Paasweekend inluiden met een heerlijk gerechtje voor de lunch of bij de borrel? Dan maak je deze gevulde avocado met eiersalade en zalm.

Zaterdag – Custard met zomerfruit

Geitenmelkcustard dessert recept Foodblog Foodinista

De lente is begonnen en dat mag duidelijk zijn! Ook voor het paas weekend is dit en heel fris recept wat je een keer moet maken. Maak deze zachte custard met zomerfruit als dessert of voor bij de paasbrunch.

Zondag – Ontbijttaartjes met ei en bacon

Ontbijttaartje met ei en bacon ontbijtrecept van Foodblog Foodinista

Goedemorgen! Pasen is begonnen en dan mag een goed eigerecht bij het ontbijt niet ontbreken! Voor extra verwennerij maken we deze bladerdeegtaartjes met ei en bacon.

Ook voor jou?

Meer recepten en een gevarieerd en makkelijk weekmenu ontvangen van foodblog Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie