Geitenmelkcustard dessert recept Foodblog Foodinista

Geitenmelkcustard met zomerfruit en Betsie’s Geitenmelk

Deel deze post

Ik vind ze er altijd prachtig uitzien, van die mooie custard puddinkjes. Deze kun je natuurlijk kant en klaar kopen, maar ook heel simpel zelf maken. En nu kan dat met gewone melk. Maar heel eerlijk van koemelk krijg ik zelf altijd een beetje last. De verschijnselen zal ik maar niet met je delen, maar ik denk dat het voor velen herkenbaar is. Bekend is dat dit bij geitenmelk veel minder is, omdat geitenmelk lichter verteerbaar is. Geitenmelk heeft namelijk een andere eiwit-samenstelling en de vetbolletjes zijn kleiner. Een tijdje terug bracht ik een bezoek aan een geitenboerderij in Friesland en werd fan van de verse geitenyoghurt daar. De structuur is een beetje anders, maar de smaak is heel romig en zacht. Helaas past een bezoek aan Friesland niet altijd in mijn agenda. Fijn is dat je Betsie’s geitenmelk en geitenyoghurt-moment gewoon in de supermarkt kunt kopen. Om natuurlijk zo te drinken en eten, maar ook om lekker mee te koken Deze keer ging ik ermee koken en maakte ik een lekker en fris dessert: geitenmelkcustard met zomerfruit.

Geitenmelkcustard dessert recept Foodblog Foodinista

Ingrediënten geitenmelkcustard met zomerfruit voor 4 personen

  • 500 ml Betsie’s geitenmelk
  • 1 pakje custardpoeder
  • 500 gram frambozen, bosbessen en bramen
  • 1 vanillestokje
  • takjes munt

Tips voor de bereiding van de geitenmelkcustard

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 20 minuten en 4 uur opstijven
Benodigdheden: pan, garde, puddingvorm, schaal, waterkoker, snijplank, mes, schaaltje

Geitenmelkcustard dessert recept Foodblog Foodinista

Recept voor de geitenmelkcustard met zomerfruit

Giet een halve liter geitenmelk in de maatbeker en meng de custardpoeder in een schaaltje met 6 eetlepels van de geitenmelk. Klop dit tot een glad mengsel.

Verdeel alvast de helft van het fruit over de puddingvormpjes. Snijd van twee takjes munt de blaadjes fijn en haal de vanille uit het vanilletakje.

Kook al kloppend de melk warm. Klop vervolgens de custard door de melk en doe dit voor ongeveer tien minuten. Meng de vanille en munt door de geitenmelkcustard. Giet de custard over het fruit in de custardvormen. Plaats deze voor vier uur in de koelast, zodat de custard kan opstijven.

Na vier uur kan de geitenmelkcustard eruit. Gaat dit moeilijk. Kook dan water in de waterkoker en giet deze in bijvoorbeeld een ovenschaal. Plaats de custardvormen erin en laat deze warm worden. De custard laat dan soepel los en komt voorzichtig uit de vorm. Versier het bord met meer zomerfruit en extra munt.

Meer dessertrecepten ontvangen? Like Foodblog Foodinista op Facebook of volg Foodinista op InstagramTwitter en Pinterest.

* Dit artikel is een gesponsorde samenwerking met Betsie’s Geitenzuivel.

Geen reactie's

Geef een reactie