Lekkere asperges Risotto met witte en groene asperges recept foodblog Foodinista

Risotto met witte en groene asperges

Deel deze post

Wat een combinatie asperges en risotto. Voor mij in ieder geval, want het zijn toch twee favorieten die ik echt wel heel graag eet. Beiden wel hele zachte ingrediënten, waar de smaak wel een beetje in omhoog gehaald moet worden of er juist een mooi zacht gerecht mee gemaakt kan worden. Voor dit recept risotto met witte en groene asperges heb ik voor het laatste gekozen een een risotto recept met asperges en de zachte fijne smaak behouden. Dat ik fan ben van asperges en risotto samen heb je al in een eerder blog recept kunnen lezen, maar ook dit asperge recept mag er weer zijn. Snel koken en lezen hoe je het maakt.

Risotto met witte en groene asperges

Ingrediënten risotto met witte en groene asperges (2 personen)

 • 250 gram witte asperge puntjes (tip: bij de asperge boer kun je meestal voordelig alleen aspergepuntjes halen mooi voor je risotto, pasta of soep gerechten dit zijn de afgebroken asperges en vol van smaak)
 • 100 gram groene asperges
 • 1 kopje risotto rijst
 • 1 teentje knoflook
 • 100 ml witte wijn
 • 2 el creme fraiche
 • 1 el pecorino en extra voor garnering
 • 1 rode ui
 • snufje zout
 • 1 tl olijfolie
 • handje peterselie

Tips voor de bereiding

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 30 minuten
Benodigdheden: snijplank, mes, spatel, kaasrasp, maatbeker, knoflookpers, waterkoker, pan, lepel, kruidenschaar

Recept Risotto met witte en groene asperges

Eerst de voorbereiding, zodat eigenlijk heel snel de risotto met witte en groene asperges gemaakt kan worden.Kook 600 ml water in de waterkoker. Start met het schoonmaken van de witte en groene asperges en snij deze in stukjes van circa 3 cm. Maak vervolgens de knoflook schoon en hak deze fijn.

Het koken van de risotto met witte en groene asperges kan beginnen. Start met het verhitten van de olijfolie in de pan. Als deze heet genoeg is fruit dan kort de knoflook en de aborrio rijst aan tot deze open gaat. Er mag ook een snufje zout bij. De asperges mogen er nu bij en meng deze door de risotto. Giet de eerste hoeveelheid water erbij tot de risotto onder water staat. Laat het op midden hoge temperatuur bijna droog koken en herhaal het vervolgens nog een keer. Ondertussen heb je voldoende tijd om de peterselie fijn te snijden. Als het dan nog redelijk vochtig is meng dan de creme fraiche, peterselie en pecorino er doorheen. Laat dit al doorroerend nog twee minuten pruttelen.

Deze risotto naar je smaak? Of meer inspiratie voor risotto kijk dan ook eens naar deze risottorecepten:
* Een smaakvolle en luxe risotto met truffel en een zacht eitje maak je simpel en snel
* Risotto met witte wijn kan, maar waarom geen risotto met rode wijn?
Foodinista heeft nog meer asperge seizoensrecepten om van te genieten.

Direct de nieuwste blogs ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

1Reactie

Geef een reactie