Gevarieerd en makkelijk weekmenu week 17 recepten van Foodblog Foodinista

Gevarieerd en makkelijk weekmenu – week 17

Deel deze post

Het gaat een gevarieerd weekje worden en daar passen we het gevarieerd en makkelijk weekmenu op aan. Niet alleen door het weer, want we gaan gelukkig weer van guur en regen naar zonneschijn, maar ook deze week gaan er weer een aantal bijzondere dagen plaats vinden. Op 4 mei gaan we herdenken en op 5 mei mogen we de vrijheid vieren. Voor mij betekent dat dat ik op 4 mei simpel en snel wil koken, want rond een uur of zeven vind ik het tijd om mij één keer per jaar te focussen op de herdenking. Of dit voor de televisie is of op locatie. Voor mij zal het dit jaar op locatie plaatsvinden. Spannend. Dat is namelijk lang geleden tijdens de basisschooltijd heb ik een keer een roos bij de herdenking neergelegd, namens mijn basisschool. Daardoor heeft het mede ook veel indruk op mij gemaakt. En dat als kind al. Maar sinds dit jaar is mijn vriend in de gemeente Loon op Zand onderdeel van de 4 mei commissie en heeft hij het persoonlijke verhaal geschreven en zal deze gaan voordragen. De avond draait niet om hem, maar omdat wij gedenken. Wel betekent het dat ik hem steun en ook wel trots op hem ben. Onze generatie zorgt namelijk voor het herinneren van de gruwelijkheden van meer dan 70 jaar terug. Het is iets wat we in eren moeten houden en een kleine moeite. Want waarom zou je wel 5 mei gaan vieren als je op 4 mei ook niet participeert? En natuurlijk mag de vrijheid gevierd worden. Fijn is dat het dan zonnig weer gaat worden en de barbecue aan mag. In dit gevarieerd en makkelijk weekmenu kun je dan voor deze een beetje andere week diverse receptinspiratie vinden. En het lijkt mij leuk om te lezen hoe jij stil staat bij 4 en 5 mei.

Gevarieerd en makkelijk weekmenu – week 17

Maandag – Pompoen en zoete aardappel soep

Pompoen zoete aardappel soep recept van Foodblog Foodinista

Pompoen en zoete aardappelsoep in de lente? Ja waarom niet, als het weer ons eerder de herfst biedt dan mag daar een bijpassend soeprecept bij. Tegenwoordig kun je pompoen het hele jaar door kopen en dan zou ik deze gebruiken in deze heerlijke gezonde soep.

Dinsdag – Kippenragout met champignons

Kippenragout met champignons recept van Foodblog Foodinista

Een grote pan ragout maak je simpel en snel zelf en je kunt ook vooruit koken. Eet deze ragout met champignons bijvoorbeeld als een snack in een bladerdeegcupje, al heb ik er als avondmaaltijd voldoende aan, of eet de kippenragout met champignons met rijst en sperzieboontjes voor een complete avondmaaltijd.

Woensdag – Saffraanrijst met halloumi en paprika

Saffraanrijst met paprika en halloumi recept van foodblog Foodinista

Snel een gezonde maaltijd op tafel en even vegetarisch door-de-weeks? Probeer dan eens halloumi een heerlijk kaasje dat niet smelt bij het grillen, maar juist een fantastische gegrilde structuur krijgt. Met dit recept maak je snel een pan saffraanrijst met groente en deze combineer je met de gegrilde halloumi.

Donderdag – Tajine met merguez worstjes en gemengde groente

Merguez tajine met gemengde groente recept van Foodblog Foodinista

Maak voor de vrijdagavond een grote pan van deze tajine met merguez worstjes en of van het dinsdagrecept de kippenragout met champignons. Dan heb je een makkelijke avond op 4 mei en aan het einde van de week. Maar allereerst maak dit merguez recept voor de donderdag.

Vrijdag – ontbijt bananensplit

Ontbijt banana split recept met Griekse yoghurt en granola foodblog Foodinista

Het weekend is bijna in zicht. Een reden om de dag gezond, lekker en simpel te beginnen met een verwenontbijt. Een gezonde ontbijt bananasplit om de dag feestelijk te beginnen.

Zaterdag – Echte shaslicks voor op de barbecue

Shaslicks recept uit kookboek saté en bier foodblog Foodinista

Het weekend is begonnen en 5 mei is ook nog een feestdag! Tijd voor een feestje met zonnig weer en de barbecue kan aan. Maak dan eens deze authentieke shashlicks in een heerlijke marinade. Smullen maar!

Zondag – springrolls met rivierkreeftjes, avocado en mango

Springrolls recept met dipsausjes van Foodblog Foodinista

Sunday, funday! Of je deze springrolls nu weg snackt tijdens het kijken naar een filmpje of in de zon bij een picknick of als diner in de achtertuin. Bij een zonnig weertje zorgen de springrolls voor nog meer een zomerse ervaring.

Variëren met recepten en weekmenu’s van Foodblog Foodinista?

kijk dan rond op de blog bij de recepten en een gevarieerd en makkelijk weekmenu. Berichten ontvangen van foodblog Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie