Merguez tajine met gemengde groente recept van Foodblog Foodinista

Merguez tajine met gemengde groente

Deel deze post

Ik moet eerlijk toegeven dat ik de tajine ook heel vaak gebruik als ik kook met restjes. Deze keer was het ook zo. Ik had nog merguez worstjes liggen waar mijn peuter dol op is en heel veel groente. Tijd voor een pittig stoofpotje uit de tajine en een gezonde goed gevulde maaltijd, waar we alle drie van eten. Het avondeten is bij ons nog weleens een strijd. Aardappeltjes, vlees dat gaat er wel in, maar verder? Wellicht herkenbaar met een peuter, maar natuurlijk vind ik het jammer al gaat het steeds beter. Dit tajinerecept is ook een recept waarmee het nog wel eens goed gaat. De worstjes zijn natuurlijk favoriet, de kruiden en groentesmaken hangen in de saus en zo trainen we toch een beetje de smaakpapillen. Ook zelf vind ik het natuurlijk een smaakvol recept en vergeet niet om er voldoende couscous of een gekookt aardappeltje bij te bereiden dat maakt deze merguez tajine compleet.

Merguez tajine met gemengde groente recept van Foodblog Foodinista

Ingrediënten voor de merguez tajine voor 4 personen

4 merguezworstjes
250 ml kippenbouillon
1 rode paprika
2 wortels
1 ui
300 gram spruitjes
1 eetlepel olijfolie
snufje peper en zout
halve theelpel paprikpoeder

Tips voor de bereiding van de merguez tajine met gemengde groente

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 45 minuten
Benodigheden: snijplank, mes, spatel, tajine, lepel, maatbeker

Merguez tajine met gemengde groente recept van Foodblog Foodinista
Cookinglife.nl

Merguez tajine recept met gemengde groente 

Bereid de kippenbouillon alvast voor, zodat deze klaar staat om later af te blussen.

Snijd de paprika in blokjes, wortels in plakjes, maak de spruitjes schoon en snipper de ui. Snijd ook de worstjes in stukken van drie centimeter. Verhit in de tajine de olijfolie. Roerbak als eerste de ui, paprika en worstjes, totdat alles gegaard is en gegrild. Meng vervolgens de wortel en spruitjes door de groente. Roerbak deze nog even mee. Meng door de groente en de merguez worstjes een snufje peper en zout en de paprikapoeder. Blus af met de kippenbouillon. Plaats de deksel op de tajine en laat de tajine voor 20 minuten op laag vuur sudderen.

Eet de tajine vervolgens met cous cous of hardgekookte aardappels.

Meer tajinerecepten?

Maak dan ook eens de romige prei tajine met ei en zalm of de ratatouille mix uit de tajine.

Meer recepten van Foodblog Foodinista? Volg foodblog Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie