Foodblog Foodinista weekmenu – Week 42 – Herfst Stamppot weekmenu

Foodblog Foodinista weekmenu – Week 42 – Herfst Stamppot weekmenu

Deel deze post

Toen ik dit jaar begon met het samenstellen met weekmenu’s vroeg ik aan jullie welke weekmenu’s jullie graag willen zien. Al snel was het duidelijk dat een ovenschotels, stamppot weekmenu’s echt favoriet zijn. Kortom dagelijkse recepten die je voor het gezin kunt koken. Daar ontstond al de behoefte voor nieuwe stamppotrecepten die al vol op zijn gemaakt en die ik heel snel met je ga delen, want snertweer vraagt om snert, maar ook om stamppot! Het weekmenu met ovenschotels is heel erg populair! Nu het kouder is geworden en het echt herfst is pakken we door met het eerste herfst stamppot weekmenu? Inderdaad! Stamppot. Makkelijk om te maken, meestal heel toegankelijk voor iedereen in het gezin en je kunt de maaltijd ook voorbereiden op de drukke maaltijden. Heel fijn dus! Natuurlijk maken we ook creatieve stamppoten en gaan we een beetje variëren. Ook de oudere recepten die nog steeds heel erg lekker zijn gaan we weer even met je delen. En dol op stamppot? Houd dan de website in de gaten, want er komen binnenkort heerlijke nieuwe stamppotrecepten aan! Maar nu dit herfst stamppot weekmenu. Eet smakelijk! En natuurlijk weer een verwenrecept voor aan het einde van de week.

Leuk een weekmenu! Voor inspiratie kun je natuurlijk altijd terugkijken naar de weekmenu’s uit 2018 die blijven ook heel leuk en lekker! Je kunt ze hier vinden.

Meer inspiratie voor weekmenu’s? Bekijk dan ook de eerdere weekmenu’s uit 2020 en hier ga ze terug vinden.

Weekmenu week 42 – Herfst stamppot weekmenu

Maandag – Makkelijke maandag – Witlofstamppot met ham, kaas en rucola

Stamppot recept met witlof, rucola, ham en kaas van Foodblog Foodinista

We starten de week heel makkelijk en lekker met een creatief stamppotje. Stamppot met witlof, rucola en ham en kaas. Geen witlof, ham en kaas uit de oven wat best veel wekker is, maar gewoon makkelijk bereiden in een stamppot. Zo maak je het makkelijk. Het recept ga je hier vinden.

Dinsdag – Lekker Nederlands – Andijviestamppot uit de oven met appel, brie en walnoten

Andijviestamppot ovenschotel met brie, walnoten en appel recept van Foodblog Foodinista

Eigenlijk zijn alle stamppotten natuurlijk Nederlands dus de keuze was makkelijk! We schuiven op dinsdag alleen een stamppot in de oven. Andijviestamppot met brie, appeltjes en walnoten. Wij eten deze stamppot vegetarisch, maar aan jou de keuze. Het andijviestamppot recept ga je hier vinden.

Woensdag – Breek de week – Zuurkooltaart met gehakt en rozijnen

Zuurkooltaart met gehakt en rozijnen - Hartige taart bakken

Even een keer geen aardappels, vlees en groente. Maar een stamppot groente taart! Een hartige taart met zuurkool, gehakt, rozijnen en lekker gegratineerd met kaas natuurlijk! Even iets anders en het breekt zo fijn de week. Het hartige taart recept met zuurkool ga je hier vinden.

Donderdag – Gezonderdag – Spinaziestamppot met zalm

Spinaziestamppot met zalm en dillemosterd recept van Foodblog Foodinista

Op de donderdag gezonderdag eten we gewoon STAMPPOT! Lekker hoor, maar we maken er wel een feestje van! Spinazie is natuurlijk heel erg gezond. Rijk aan vitamine C en ijzer! We kunnen het in de winter wel een beetje extra gebruiken en laten we vis eten voor extra Vitamine D. Een goed idee deze stamppot met spinazie en zalm. Oooh ja aan de spinazie stamppot geven we een heel lekker smaakje met Heks’nkaas mosterd dille. Het spinaziestamppot recept ga je hier vinden.

Vrijdag – Borreldag – Oude kaas salade

Oude kaas salade maken recept van Foodblog Foodinista

Vrijdag is borreldag! Nee even geen stamppot. Maar maak een lekker combinatie met bijvoorbeeld de zuurkooltaart, (ook de hartige taart met rode kool is nog een tip), want die is best groot. Dan heb je een volledige maaltijd. We blijven voor het borrelen wel ‘Lekker Nederlands’. Met deze Oude Kaas salade.

Zaterdag – Familiedag – Zuurkoolstamppot met chorizo en geroosterde tomaatjes en paprika

Zuurkoolstamppot met chorizo en geroosterde tomaatjes en paprika recept van Foodblog Foodinista

Zuurkool! Je haat het of je houd er van. Maar je kunt er dus wel eindeloos mee variëren. Hadden we eerder de zuurkooltaart al, nu gaan we voor een zuurkool stamppot. Een stamppot waar je iets meer werk aan kwijt bent, een stamppot met een Mediterrane twist. Je moet namelijk eerst de groente roosteren, maar dit zorgt voor zo veel smaak. Het is de moeite waard! Eet smakelijk en oh ja de stamppot met zuurkool maken, dan ga je het zuurkool recept hier vinden.

Zondag – Bakdag – Chocoladecake met vijgen

Chocoladecake met vijgen - Romige cake met straciatella en vijgen

Zondag bakdag en verwendag! Deze week is er zo veel groente in de recepten gegaan dat een een beetje verwennerij wel mag en dan wel in herfsstijl. Het is tijd voor een chocoladecake met vijgen. De chocoladecake met vijgen ga je hier vinden!

Meer recepten en regelmatig een gevarieerd en makkelijk weekmenu ontvangen van foodblog Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie