Recept zuurkoolstamppot met chorizo en gegrilde paprika en tomaat van Foodblog Foodinista

Zuurkoolstamppot met chorizo en geroosterde tomaatjes en paprika

Deel deze post

Ja zuurkoolstamppot hoort echt bij de winter! Een stevige maaltijd en lekker gestampt. Al kan ik mij eigenlijk herinneren dat zuurkool in mijn kindertijd de enige stamppot was die wij ook wel eens in de zomer aten. Juist het zurige van de zuurkool, maar deze stamppot ook wel verfrissend op warme dagen. Met de geroosterde groente en chorizo geven we er een een mediterrane twist aan is de zuurkoolstamppot het hele jaar door een lekkere stamppot! Maar hoe maak je deze stamppot met zuurkool? De Zuurkoolstamppot met chorizo en geroosterde tomaatjes en paprika maak je als volgt.

Volg je Foodinista ook al op InstagramTwitterFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Zuurkoolstamppot met chorizo en geroosterde tomaatjes en paprika recept van Foodblog Foodinista

Ingrediënten Zuurkoolstamppot met chorizo en geroosterde tomaatjes en paprika voor 4 personen

  • 8 middelgrote aardappels
  • 1 pak zuurkool
  • 2 gemengde paprika’s
  • 250 gram kleine Roma tomaatjes
  • 2 rode uien
  • 1 theelepel gerookte zoete paprikapoeder, zoals deze
  • eetlepel olijfolie
  • klontje roomboter
  • halve gedroogde Chorizo worst, zoals deze
  • 100 ml melk
  • 100 ml water
  • snuf peper en zout

Meer recepten met zuurkool? Wat dacht je van deze hartige zuurkoolbroodjes met rookworst of deze koolhydraatarme frittata met zuurkool en rookworst?

Tips voor de bereiding van de zuurkoolstamppot

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: Zuurkool 30 minuten en groente grillen 45 minuten
Benodigdheden: ovenplaat, bakpapier, snijplank, mes, kleine pan, koekenpan, grote stamppotpan, spatel, aardappelstamper

Stamppot zuurkool met chorizo, tomaatjes en paprika van Foodblog Foodinista

Recept zuurkoolstamppot met chorizo en geroosterde tomaatjes en paprika

Verwarm de oven voor op 210 graden en kook het water met een snufje zout in de kleinere pan voor het bereiden van de aardappels.

Tomaatjes en paprika grillen

Voor de stamppot zorgen we als eerste dat de groente zijn geroosterd in de oven. Snijd de zaadlijsten uit de paprika, halveer de tomaatjes, maak de uien schoon en snipper de rode uien. Verdeel deze op het bakpapier op de ovenplaat. Bestrooi de groente met zout en bedruppel met olijfolie. Schuid de ovenplaat voor 30 minuten in de oven op 210 graden.

Aardappels en zuurkool

De zuurkool moet 30 minuten koken. Kook de zuurkool in de stamppot pan met 100 ml water, paprikapoeder en snufje peper en zout. Schil de aardappels en snijd deze in grove stukken. Kook de aardappels, totdat ze gaar zijn. Kook de aardappels na het afgieten op laag vuur nog even droog voor 3 minuten. Snijd de chorizo in kleine blokjes. Verhit in de koekenpan een thelepel olijfolie en bak de chorizo voor 3 minuutjes in de koekenpan.

Zuurkoolstamppot met chorizo en geroosterde tomaatjes en paprika maken

We gaan de zuurkoolstamppot maken. Schep de aardappels bij de zuurkool. Het klontje boter en de melk mag erbij. Stamp alles goed tot een gladde stamppot. Bewaar een beetje chorizo, paprika en tomaatjes apart voor de garnering. Maar schep vervolgens met een spatel de alle chorizo, tomaatjes en paprika uit de oven door de zuurkoolstamppot. Schep de Zuurkoolstamppot met chorizo en geroosterde tomaatjes en paprika op de borden of in een grote schaal. Versier de stamppot met laatste groente en chorizo en eet smakelijk!

Zuurkoolstamppot recept met chorizo, paprika en tomaatjes van Foodblog Foodinista

Stamppotrecepten van Foodinista

Lekker toch stamppot op een koude dag? Maak anders ook eens één van de volgende stamppotrecepten.
* Stamppot met rucola en kruidenkaas. Weer eens iets anders en verrassend lekker. Het recept kun je hier vinden.
* Ook heel smakelijk is de andijviestamppot, waarvoor je het recept hier kunt vinden.
* Een klassieker en echt winters? Dan wil je hutspot met suddervlees. en daarvoor kun je het recept hier vinden.
* Dol op witlof? Dan is deze stamppot met witlof en rucola echt iets voor jou!
* Een favoriet van velen, spinazie met zalm, maar dan in een stamppot? Mijn stamppotrecept kun je hier vinden.

Meer recepten en food musthaves van Foodblog Foodinista ontvangen? Volg foodblog Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.



Geen reactie's

Geef een reactie