Oude kaas salade recept van Foodblog Foodinista

Oude kaas salade – Zelf borrelsalade maken met zoute brokkelkaas

Deel deze post

Als kind gruwelde ik van kaas. Echt waar! En eerlijk gezegd een boterham met kaas en boter vind ik nog steeds gruwel. Ik denk dat het meer tussen de oren zit, want ondertussen vind ik kaas echt heerlijk! Een kaasplankje, koken met kaas, kaasjes proeven en ontdekken echt waar ik ben er hoor! Het werd ook tijd voor het maken van een oude kaas salade. De salade met zo’n heerlijke brokkelkaas met een hoog gehalte aan zout. Ik zeg het vaker de lekkerste borrelsalades of salades voor op een stokbroodjes of sandwich maak je gewoon zelf. Het is echt heel erg simpel en ook nog eens gezonder. Daarbij weet ik wel zeker dat je veel meer echte ingrediënten gaat terug vinden wanneer je de salades zelf maakt. Vooral met een oude kaas salade dan wil ik ook echt kaas proeven en het liefst van die zoute brokkelkaas. Het is wel een pittige salade voor de kaasliefhebber, maar houd je er een beetje van dan is dit jouw salade. Daarbij is deze borrelsalade met kaas ook een heerlijke aanvulling voor op de kaasplank, waarvoor je hier een voorbeeld kunt vinden.

Oude kaas salade maken recept van Foodblog Foodinista

Ingrediënten Oude kaas salade

150 gram oude kaas of zoute brokkelkaas het liefst van de markt of de lokale kaasboer
1 eetlepel mayonaise
2 eetlepels creme fraiche
1 theelepel grove mosterd
1 theelepel Franse mosterd
1 bosuitjes
handje verse bieslook
handje verse peterselie
3 kleine augurkjes

Tips voor de bereiding van de oude kaas salade

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 10 minuten
Benodigdheden: snijplank, lepel, schaaltje, mes

Zelf oude kaas salade maken - kaas recepten van Foodblog Foodinista

Recept borrelsalade met oude kaas

Basis voor de oude kaas salade maken

Meng de creme fraiche, mayonaise en mosterd. Snijd de bosui, bieslook en peterselie fijn. Meng deze door de salade. Snijd de augurkjes fijn en meng ook deze door de saus voor de oude kaas salade.

De salade met kaas afmaken

Snijd de oude kaas grof en fijn. Meng deze door de basis voor de salade. Serveer de salade op een cracker, stokbroodje of bij de borrel met een toastje.

Meer borrelsalade recepten en recepten voor smeerseltjes van Foodinista

Maak je je salades ook liever zelf? Dan heb ik diverse inspiraties voor je op de blog. Wat dacht je van één van de volgende saladerecepten.
– Maak bijvoorbeeld de eiersalade met gerookte zalm, het recept ga je hier vinden.
– Verrassend en heel lekker is de Aziatische makreelsalade. Hier ga je het recepten vinden.
– Ook lekker? Dat is deze Surinaamse eiersalade. Het recept ga je hier vinden.

Meer recepten van Foodblog Foodinista? Volg foodblog Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie