24 mrt Oude kaas salade – Zelf borrelsalade maken met zoute brokkelkaas
Een kaasplank, koken met kaas, kaasjes proeven en ontdekken echt waar ik ben er hoor! Het werd ook tijd voor het maken van een oude kaas salade. De borrelsalade met zo’n heerlijke Nederlandse brokkelkaas met een hoog gehalte aan zout. Een echte Nederlandse kaas, want dit is de echte kaas Nederland. Ik zeg het vaker de lekkerste borrelsalades of salades voor op een stokbroodjes of sandwich maak je gewoon zelf. Dit is een echt salade recept wat je zelf wilt maken. Oude kaas salade zelf maken is makkelijk en heerlijk.
Brokkelkaas salade maken
Oude kaas salade maken is simpel en ook nog eens gezonder. Daarbij weet ik wel zeker dat je veel meer echte ingrediënten gaat terug vinden wanneer je de salades zelf maakt. Vooral bij een oudekaassalade. In een oude kaas salade wil je ook echt kaas proeven en het liefst van die zoute brokkelkaas. Het is wel een pittige salade voor de kaasliefhebber, maar houd je er een beetje van dan is dit jouw salade. Daarbij is deze borrelsalade met kaas ook een heerlijke aanvulling voor op de kaasplank.
Volg Foodblog Foodinista op Facebook , Instagram en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief voor nog meer leuke recepten.
Ingrediënten Oude kaas salade
- 150 gram oude kaas of zoute brokkelkaas het liefst van de markt of de lokale kaasboer
- 1 eetlepel mayonaise
- 2 eetlepels creme fraiche
- 1 theelepel grove mosterd
- 1 theelepel Franse mosterd
- 1 bosuitjes
- handje verse bieslook
- handje verse peterselie
- 3 kleine augurkjes
Tips voor de bereiding van de oude kaas salade
Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 10 minuten
Benodigdheden: snijplank, lepel, schaaltje, mes
Met liefde delen wij onze recepten op Foodblog Foodinista gratis en voor niks. Geniet je daar ook zo van?
Wil je ons daarvoor bedanken en een klein bedankje geven? In de vorm van:
Een kopje koffie?
Een ondersteuning in de boodschappen?
Een kleine bijdragen aan het online houden van de website?
Dan vinden wij het geweldig! Dankjewel!
Recept borrelsalade met oude kaas
Basis voor de oude kaas salade maken
Meng de creme fraiche, mayonaise en mosterd. Snijd de bosui, bieslook en peterselie fijn. Meng deze door de salade. Snijd de augurkjes fijn en meng ook deze door de saus voor de oude kaas salade.
De salade met kaas afmaken
Snijd de oude kaas grof en fijn. Meng deze door de basis voor de salade. Serveer de salade op een cracker, stokbroodje of bij de borrel met een toastje.
Meer borrelsalade recepten en recepten voor smeerseltjes van Foodinista
Maak je je salades ook liever zelf? Dan heb ik diverse inspiraties voor je op de blog. Wat dacht je van één van de volgende saladerecepten.
- Maak bijvoorbeeld de eiersalade met gerookte zalm, het recept ga je hier vinden.
- Verrassend en heel lekker is de Aziatische makreelsalade. Hier ga je het recepten vinden.
- Ook lekker? Dat is deze Surinaamse eiersalade. Het recept ga je hier vinden.
Meer recepten van Foodblog Foodinista? Volg foodblog Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Geen reactie's