Foodblog Foodinista weekmenu – Week 41 – Herfst ovenschotels weekmenu

Foodblog Foodinista weekmenu – Week 41 – Herfst ovenschotels weekmenu

Deel deze post

Toen ik dit jaar begon met het samenstellen met weekmenu’s vroeg ik aan jullie welke weekmenu’s jullie graag willen zien. Al snel was het duidelijk dat een ovenschotels weekmenu echt favoriet zou zijn. Het was ook zo het eerste weekmenu met ovenschotels was en is heel erg populair! Nu het kouder is geworden en het echt herfst is doen we dit gewoon nog een keer, want waar krijg je echt trek in in de herfst? Inderdaad! Ovenschotels. Ook de oudere recepten worden weer heel goed gevonden. Leuk! Dus we gaan een mix maken met oude en nieuwe ovenschotels die perfect passen bij de herfst en natuurlijk is geen ovenschotel hetzelfde, want je kunt heel veel wanneer je gaat koken in de oven. Van bakken, plaattaarten, gehaktbroden tot paella. Trek gekregen en zin om te koken? Dit is het nieuwe weekmenu. Het herfst ovenschotels weekmenu.

Leuk een weekmenu! Voor inspiratie kun je natuurlijk altijd terugkijken naar de weekmenu’s uit 2018 die blijven ook heel leuk en lekker! Je kunt ze hier vinden.

Meer inspiratie voor weekmenu’s? Bekijk dan ook de eerdere weekmenu’s uit 2020 en hier ga ze terug vinden.

Weekmenu week 41 – Herfst ovenschotels weekmenu

Maandag – Makkelijke maandag – Frittata met zuurkool en rookworst

Frittata met zuurkool en rookworst recept van Foodblog Foodinista

Simpel, lekker, herfst en zo uit de oven. Dan bedoel ik een frittata. Ook nog koolhydraatarm dus ideaal voor de maandag. Gezonder en makkelijk. De frittata met zuurkool en rookworst ga je hier vinden.

Dinsdag – Lekker Nederlands – Ovenschotel met pasta, spinazie en ei

Ovenpasta recept met spinazie en ei Foodblog Foodinista

Een klassieker op de blog en één van de meest gelezen recepten! De ovenschotel die doet denken aan je kindertijd, maar dan in een modern jasje en in een pasta ovenschotel. Pasta met spinazie, ham en een ei. Het recept voor de spinazie ovenschotel ga je hier vinden.

Woensdag – Breek de week – Paella uit de oven met kip en Iberico worst

Paella uit de oven met kip en Iberico worst - Foodblog Foodinista

Met ovenschotels kun je eindeloos variëren. Je kunt dus ook paëlla maken in de oven! Een heel fijn recept voor de woensdag. Woensdag is vaak een drukke dag met sportclubjes en het is geen probleem om de paella eventueel even op te warmen. Daarnaast heb je er ook echt weinig werk aan, want even snijden, mengen en in de oven zetten en je maaltijd is klaar! Maar paella in de herfst? Ja zeker! Want paella is eigenlijk juist een herfst en winterrecept met left overs en zo ontstond het originele vleesrecept vroeger. Dit paellarecept uit de oven ga je hier vinden.

Donderdag – Gezonderdag – TexMex Vegetarische gevulde paprika’s met zoete aardappel

Recept Vegetarische Mexicaanse gevulde paprika's - Mexicaanse ovenschotel van Foodblog Foodinista

Op donderdag een gezonde ovenschotel maken? Maak dan de vegetarische en koolhydraatarme TexMex ovenschotel met gevulde paprika’s. Het recept ga je hier vinden.

Vrijdag – Borreldag – Herfst Gehaktbrood met pompoen

Gehaktbrood met herfst ingrediënten - Gehaktbrood met pompoen - Foodblog Foodinista

Schuif op vrijdag een herfst gehaktbrood met pompoen de oven in. Een goed idee als avondeten, maar ook lekker bij de borrel. Het recept voor dit gehaktbrood met pompoen ga je hier vinden.

Zaterdag – Familiedag – Shakshuka uit de oven

Mexicaanse ovenschotel met eieren recept van Foodblog Foodinista - Boerschappen

Lekker gezond, dippen en gevarieerd eten? Dan maak je een shakshuka. Eigenlijk kun je een shakshuka op ieder moment van de dag eten. Wij in Nederland maken een shakshuka vooral als diner, maar juist in Oosterse landen is een shakshuka een favoriet ontbijtrecept. Het recept voor deze shakshuka ga je hier vinden.

Zondag – Cheat Day – Mac and Cheese met kip en courgette

Mac and Cheese recept met kip en courgette van Foodblog Foodinista

Op zondag schuif je een mac and cheese met courgette en kip de oven in. Een ideaal recept voor cheat day, want het is nu eenmaal een rijkere maaltijd, maar wel smullen! Het mac and cheese recept ga je hier vinden.

Meer recepten en regelmatig een gevarieerd en makkelijk weekmenu ontvangen van foodblog Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie