Foodblog Foodinista – Week 39 – Variëren met Pompoen Weekmenu

Foodblog Foodinista – Week 39 – Variëren met Pompoen Weekmenu

Deel deze post

De verwarming staat aan, want ik heb het koud! Ik hou echt van de lente en de zomer. De zon en warmere temperaturen. Maar ja het is niet anders. Het is herfst en goed ook! De blaadjes vallen van de bomen, de herfstkleuren om ons heen en overal kastanjes en dennenappels. Wat de herfst wel heel veel leuker maakt? Het zijn de herfst en de herfst ingrediënten. Pompoen, kaneel, koekkruiden van die heerlijke smaakmakers. Het koudere weer zorgt er ook direct voor dat ik trek krijg in stoofvlees, ovenschotels, hartige taarten en misschien ook wel een stamppot op zijn tijd. Met het oog op een nieuw weekmenu ga ik de herfst dan natuurlijk ook weer eer aan doen! Het is tijd voor herfst ingrediënten. Vorige week kon je mijn tips al lezen in het Herfst Weekmenu deel 3, inderdaad deel 3, want de herfst heeft zo veel variatie te bieden! Daarvoor kon je natuurlijk mijn herfstmenu deel 2 en herfstmenu deel 1 lezen en deze week gaan we verder met alles wat de herfst te bieden heeft in het zonnetje te zetten (al zijn we de zon even kwijt). Een compleet weekmenu gericht op pompoen recepten. Want met pompoen kun je eindeloos variëren en ik beloof je met de recepten die we deze week gaan maken gaat pompoen niet vervelen. Van zoet naar hartig en van pompoensoep recept naar stoofschotel. Lees je mee voor pompoen recepten inspiratie in het nieuwe weekmenu variëren met pompoen?

Leuk een weekmenu met Herfst thema en herfst recepten voor meer ritme. Voor inspiratie kun je natuurlijk altijd terugkijken naar de weekmenu’s uit 2018 of eerdere weekmenu’s uit 2020 die blijven ook heel leuk en lekker! Je kunt ze hier vinden.

Weekmenu week 39 – Variëren met pompoen weekmenu

Maandag – Makkelijke maandag – Pompoen ovenschotel met krieltjes en spekjes

Ovenschotel met pompoen recept van Foodblog Foodinista

De week beginnen op een maandag met een warme en goed vullende ovenschotel is heerlijk! Dit kan ook met een ovenschotel met pompoen en het recept voor de pompoen ovenschotel ga je hier vinden.

Dinsdag – Lekker Nederlands – Gehaktbrood met pompoen

Gehaktbrood met herfst ingrediënten - Gehaktbrood met pompoen - Foodblog Foodinista

Op dinsdag gaan we voor lekker Nederlands. Geen gehaktballen maar een gehaktbrood. De groente, pompoen, gaat al in het gehaktbrood dus maak het compleet met bijvoorbeeld aardappelpuree en klaar ben je. Het recept voor gehaktbrood van kipgehakt en pompoen ga je hier vinden.

Woensdag – Breek de Week – Geroosterde tomatensoep met pompoen

Soep recept met geroosterde tomaat en pompoen van Foodblog Foodinista

Breek de week en niet te moeilijk op de woensdag, toch vaak een drukke dag in de week met bijvoorbeeld sportclubjes of waarbij je even wilt bij tanken. Het kan met deze soep rijk aan vitamines. Een pittige tomatensoep met pompoen. Het soeprecept ga je hier vinden.

P.s. Heb je deze Pompoen spice ijs latte al gezien op Instagram? Laat je het mij weten of je hier het recept ook van wilt? Daarbij verloot ik deze week alle 8 de smaken ijs van Professor Grunschnabel!

Dit bericht bekijken op Instagram

❄️ WINNEN ❄️ Helaas niet de Pumpkin 🎃 Spice IJs Latte die is opperdepop. Maar wat dan wel? Nou de 🍁 herfst ijs latte maakte ik met de creatieve ijs smaken Indian Winter, Café El Khatib en Caramel Ocean van @professor_grunschnabel. Dankzij het ijs is het echt super simpel om de verwennerij te maken met een breed smaakpalet en een paar kleine extra’s. Ik begrijp het wel dat de Michelin chefs ook zo enthousiast zijn over dit ijs, want het ijs is ook nog vegan dus je kunt er zo veel foodies blij mee maken en dat ga ik ook doen! Ik ga namelijk #professorgrunschnabel ijs uitdelen in een hele leuke #WINACTIE! ❤️ Want kun je ook het hele jaar wel ijs eten? ❤️ Zo uit de beker of creëer je graag een recept zoals ik? Laat mij weten of je de details wilt van dit recept en wat jij zou maken met het ijs van Professor Grunschnabel. * * * WINNEN? Wat moet je doen? 1. Like dit bericht. 2. Laat in de reactie weten welk recept jij gaat maken of welk idee je hebt met het ijs! Alleen een naam is voldoende, ik werk het uit! Het winnende recept maak ik en zo maak ik de #winnaar bekend! De winnaar van 8 smaken ijs! 3. Deel de post in je story en tag @foodinistanl dan weet ik dat je mee doet. 4. Volgen van @foodinistanl waarderen we. SPANNEND EN HEEL LEUK! Ik ben benieuwd naar jullie ideeën! 💗 * * P.s. De Winactie loopt tot 15-10 en loopt op Instagram en Facebook 2x meedoen is 2x kans. * * * #ijs #veganijs #dessert #toetje #pumpkinspice #pumpkinspicelatte #herfst #herfstrecept #foodinistanl #foodinistacollab #dutchfoodblogger #eten #koffie #koekjes #ijskoffie #giveaway #winnenwinnenwinnen #etenendrinken #wewv #genieten #weekendinspiratie #kaneel #herfstvakantie #eetfeest #foodparty #foodphotography #ijsrecepten

Een bericht gedeeld door Foodinista.nl (@foodinistanl) op

Donderdag – Gezonderdag – Herfst Shakshuka met pompoen

Herfst Shakshuka recept met pompoen en Food Fellows EASY Tomato Base

Donderdag Gezonderdag! Een gezonde maaltijd met veel groente en koolhydraat arm, tenzij je er natuurlijk lekker brood bij eet. Maak dan de shakshuka met pompoen. Het shakshuka recept met pompoen ga je hier vinden.

Vrijdag – Borreldag – Hartige taart met pompoen en geitenkaas

Pompoentaart met geitenkaas en champignons recept van foodblog Foodinista

Vrijdag, het einde van de week! Bak een hartige taart voor het einde van de week of lekker voor bij het borrelmoment om de week mee af te sluiten. Natuurlijk is het voor het pompoen weekmenu een hartige taart met pompoen. Het hartige taart recept met pompoen, geitenkaas en champignons ga je hier vinden.

Zaterdag – Familiedag – Pompoensoep met gnocchi en pancetta

Pompoensoep met Gnocchi en Pancetta - Tips van Foodblog Foodinista

Het meest voorkomende recept met pompoen is pompoensoep. Niet zo gek dat er twee keer een recept voor pompoensoep voorkomt in dit weekmenu met pomoen, maar de soeprecepten zijn wel totaal anders. Een pittig soeprecept en een zoet en zout Italiaans pompoenrecept wat uit het nieuwe Efteling familiekookboek komt. Het pompoensoep recept met gnocchi en pancetta ga je hier vinden.

Zondag – Genietdag – Mac and Cheese met pompoen

Pasta recept met kaassaus, pompoen en paddenstoelen van Foodblog Foodinista

Op zondag doen we niet te moeilijk, maar natuurlijk wel lekker eten! Een ovenschotel met pasta. Mac and cheese met pompoen. Het recept voor de pasta ovenschotel ga je hier vinden.

Meer recepten en regelmatig een gevarieerd en makkelijk weekmenu ontvangen van foodblog Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie