26 sep Foodblog Foodinista – Week 37 – Herfst Weekmenu Deel 2
De herfst is begonnen! En het is ook wel duidelijk. Regenbuien, het is direct iets kouder. De blaadjes vallen langzaam van de bomen, de herfstkleuren om ons heen en overal kastanjes en dennenappels. In de keuken wil ik dit dan ook terug zien. Ik krijg steeds meer trek in pompoen, zoete aardappel, kaneel, stoofvlees, ovenschotels, hartige taarten en misschien ook wel een stamppot op zijn tijd. Maar we zijn in dit herfst weekmenu natuurlijk ook creatief. Want poke bowls met eend, een hartige cake met vijgen. Een beetje variatie in de keuken is gewoon heel erg lekker. We gaan de overgang naar de herfst maken met een herfst weekmenu. Vorige week kon je mijn tips al lezen in het Herfst Weekmenu deel 1 en deze week gaan we verder met het Herfst Weekmenu Deel 2. Ook trek gekregen in herfst recepten? Lees dan nu verder!
Leuk een Herfst Weekmenu voor meer ritme. Voor inspiratie kun je natuurlijk altijd terugkijken naar de weekmenu’s uit 2018 of eerdere weekmenu’s uit 2020 die blijven ook heel leuk en lekker! Je kunt ze hier vinden.
Weekmenu week 37 – Herfst Weekmenu Deel 2
Maandag – Makkelijke maandag – Italiaanse pompoensoep met mascarpone
We beginnen de week met een soep recepten. Een soep recept passend bij het herfst weekmenu. Het recept voor pompoensoep met mascarpone ga je hier vinden.
Dinsdag – Lekker Nederlands – Ovenschotel met gevulde paprika’s TexMex Stijl (Vegetarisch)
Lekker Nederlands! Een goed gevulde ovenschotel. Makkelijk, maar toch met een TexMex twist. We vullen de paprika’s met zoete aardappel. Het recept voor de ovenschotel met gevulde paprika’s en zoete aardappel ga je hier vinden.
Woensdag – Breek de Week – Pokebowl met hoisin eend
Breek de week met verwennerij! Een heerlijke herfst poke bowl. De poke bowl met hoisin eend. Het poke bowl recept met hoisin eend ga je hier vinden.
Donderdag – Gezonderdag – Pasta met walnoten, peer, gorgonzola en Italiaanse ham
Pasta op de gezonderdag? Ja het kan! Geen pasta met romige sauzen of heel veel rode saus. Een licht pastasalade met gevarieerde ingrediënten. Fruit, noten, een kaasje en een hammetje. Alle ingrediënten bij elkaar. Een gevarieerde maaltijd. Het recept voor de pasta salade ga je hier vinden.
Vrijdag – Borreldag – Hartige cake met vijgen, walnoten en geitenkaas
Vrijdag is borreldag! Of voor een andere dag in het weekend. Maar bak een hartige cake met vijgen, walnoten en geitenkaas. Lekker bij de borrel of voor bij een kopje soep. Het is eens iets anders. Het hartige cake recept met walnoten, vijgen en geitenkaas ga je hier vinden.
Zaterdag – Familiedag – Orzo Funghi met bospaddenstoelen en champignons
Op de zaterdag familiedag. Meestal toch een drukke dag. Kiezen we voor een lekkere volledige en verwarmende maaltijd. Orzo! Een orzorecept met champignons en bospaddenstoelen. Heerlijk romig. Het orzo recept ga je hier vinden.
Zondag – Bakdag – Vijgencake met chocolade
Genieten op zondag? Lekker bakken! Vooral op een regenachtige herfst zondag. Bak dan de chocoladecake met vijgen. Het vijgenrecept ga je hier vinden.
Meer recepten en regelmatig een gevarieerd en makkelijk weekmenu ontvangen van foodblog Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Geen reactie's