Herfst gehaktbrood recept met kipgehakt en pompoen - Foodblog Foodinista

Herfst gehaktbrood recept met kipgehakt en pompoen

Deel deze post

Gehaktbrood een gezinsmaaltijd waar je eindeloos mee kunt variëren en wat bij ons een succes is, want wanneer ik zeg dat er een gehaktbrood op tafel komt krijg ik van de kinderen direct lachende gezichten. En geloof mij het is een zoektocht geweest! En wat zo fijn is het gehaktbrood stop ik vol met gevarieerde groente. Ook dit herfst gehaktbrood recept met kipgehakt en pompoen, daarbij ook nog gevarieerde kruiden met een kleine Italiaanse touche. Pompoen is hier in huis een uitzondering bij de kinderen, want pompoensoep valt bij beiden, ja beiden!, al heel lang goed in de smaak. Het zal door Halloween komen. Een goed voorbeeld is deze pompoensoep met mascarpone een echte aanrader en favoriet, maar ook deze pompoensoep met kaneel. Maar nu doen we het anders er gaat pompoen in een gehaktbrood en het was smullen! Het gehaktbrood was zo op. Ik maakte al eerder gehaktbrood, want je kunt eindeloos variëren en ik inspireer er graag mee. Ook omdat jullie het zo lekker vinden. Zoals bijvoorbeeld het Grieks gehaktbrood en dit Italiaanse gehaktbrood met pancetta, mozzarella en Italiaanse kruiden en het gehaktbrood gevuld met ei en rauwe ham, ook heel leuk voor het Paadiner. Maar er is een verschil deze gehaktbroden zijn gemaakt met rood vlees en deze keer doen we het anders! We bakken een gehaktbrood met wit vlees. Namelijk met kipgehakt en ook dat is bijzonder smaakvol en meer eiwitrijk en magerder. Goed idee denk ik zo? Het recept voor het Herfst gehaktbrood? Het komt er nu aan. En p.s. al die andere gehaktbroden smaken ook prima in de herfst en het bakken is heel erg simpel, want een gehaktbrood heeft niks met ‘echt’ brood bakken te maken.

Herfst gehaktbrood maken met kipgehakt en pompoen - Foodblog Foodinista

Extra tip: Bewaren gehaktbrood

Het gehaktbrood is groot en krijgt de grootte van een kleine cake. Het gehaktbrood kun je zowel warm eten bij de avondmaaltijd, maar is tot 3 dagen na bereiding nog heel lekker. Eet het nog een keer bij de avondmaaltijd of als lunch op een broodje of bij een frisse salade.

Ingrediënten Herfst gehaktbrood met kipgehakt en pompoen voor 10 porties

600 gram kipgehakt
450 gram pompoenstukjes uit de vriezer, zoals deze
2 eieren
1 tomaat
2 eetlepels paneermeel
2 teentjes knoflook
handje pijnboompitjes
1 rode ui
100 gram geraspte jonge kaas
handje verse tijm
1 theelepel gedroogde oregano
1/2 theelepel kaneelpoeder
1 eetlepel komijnpoeder

Tips voor de bereiding van het herfst kipgehaktbrood met pompoen

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: Voorbereiding 30 minuten en oven tijd 60 minuten plus een keer kantelen
Benodigdheden: snijplank, mengschaal, hakmolen is makkelijk, mes, cakevorm van formaat 16 cm lang (geen grote vorm, dan breekt gehaktbrood makkelijk), ovenplaat, bakpapier, 2 spatels, zeef met steel

Recept gehaktbrood met kipgehakt en pompoen - Foodblog Foodinista

Recept Herfst gehaktbrood met kipgehakt en pompoen

Haal de pompoenblokjes uit de vriezer en laat deze ontdooien. Zet deze eventueel eventueel even in de oven tijdens het opwarmen voor het sneller ontdooien. Vergeet dit alleen niet! Want niet langer dan 5 minuten. Verwarm de oven voor op 180 graden.

Vulling maken voor het Herfst gehaktbrood

We starten met het maken van de vulling voor het gehaktbrood. Snipper de rode ui en de knoflook. Meng deze in een schaal met 1 lepel paneermeel, oregano, komijnpoeder, fijn gesneden tijm, pijnboompitjes en kaneel. Breek de eieren en meng door de vulling van het gehaktbrood. Nu is het tijd om het kipgehakt er doorheen te kneden. Zorg dat de vulling goed verspreid is door het hele gehakt. Ze het gehakt even apart.

Pompoen toevoegen aan het gehaktbrood

Lek de pompoen even goed uit in zeef, zoals een zeef met steel. Blijf ongeveer 3 minuten lang goed drukken, zodat er veel vocht uitkomt doe dit bijvoorbeeld met keukenpapier. Je kunt ook verse pompoen gebruiken, maar verse pompoen is wel echt hard. Dus mijn aanrader is pompoen uit de diepvries en diepvriesgroente is ook echt wel gezond. Meng vervolgens de pompoen door het gehakt. Meng de geraspte kaas door het gehakt en meng alles nog een keer goed door elkaar. Ben je bang dat alles heel vochtig is? Meng dan nog een theelepel paneermeel door het kipgehakt. Droog zal het niet worden, want het kipgehakt is ook vettig.

Gehaktbrood met herfst ingrediënten - Gehaktbrood met pompoen - Foodblog Foodinista

Gehaktbrood in het bakblik

Knip het bakpapier in de hoeken in en laat het zakken in het bakblik.  Zo til je het gehaktbrood later makkelijk uit het bakblik en blijft het niet plakken. Strooi een beetje paneermaal over de bodem dit neemt vocht en vet op. Druk de het gehakt in het bakblik. Strooi paneermeel over het gehaktbrood wederom neemt het vocht en vet op. Plaats het herfst gehaktbrood met pompoen in de oven voor 45 minuten op 180 graden.

Gehaktbrood kantelen

Het gehaktbrood is nu grotendeels in de oven gebraden. De bovenkant is mooi bruin gebraden. Alleen dit willen we rondom. Haal het bakblik met uit de oven. Keer het gehaktbrood voorzichtig om op de bakplaat. Het bakpapier mag eraf. Uit het bakblik komt veel vet dit kun je alvast een beetje af deppen. Laat het in de oven nog even verder grillen voor 15 minuten op 180 graden, zodat het gehaktbrood rondom mooi knapperig gegrild is.

Laat het herfst gehaktbrood met kipgehakt en pompoen na het grillen even 5 minuten afkoelen. Verplaats het naar een snijplank en eet smakelijk!

Pompoen recepten van foodblog Foodinista

Herfstrecepten maken met pompoen? Wat dacht je van van deze recept ideeën met pompoen.

  • Maak ook eens de hartige taart met pompoen en geitenkaas. Het recept ga je hier vinden.
  • Of de stoofschotel met pompoen is ook een echte aanrader het recept ga je hier vinden.
  • Ook heel lekker is de Italiaanse pompoensoep met mascarpone. Het pompoensoep recept kun je hier vinden.

Meer blogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie