Foodblog Foodinista - Week 36 - Herfst Weekmenu Deel 1

Foodblog Foodinista – Week 36 – Herfst Weekmenu Deel 1

Deel deze post

De herfst is begonnen! Al mogen we nog even genieten van de zomer. Maar nog een paar dagen en dan komt de echte herfst op ons af. En eerlijk gezegd krijg ik steeds meer trek in pompoen, zoete aardappel, kaneel, stoofvlees, ovenschotels, hartige taarten en misschien ook wel een stamppot op zijn tijd. Een beetje variatie in de keuken is gewoon heel erg lekker. Warm weer, maar de herfstkleuren zie je overal. Daarbij gaan we wel de overgang naar de herfs maken met een herfst weekmenu. Het eerste herfst weekmenu heb ik voor je samengesteld met pompoenrecepten, zoete aardappel en dit allemaal nog een beetje fris.

Leuk een Herfst Weekmenu voor meer ritme. Voor inspiratie kun je natuurlijk altijd terugkijken naar de weekmenu’s uit 2018 of eerdere weekmenu’s uit 2020 die blijven ook heel leuk en lekker! Je kunt ze hier vinden.

Weekmenu week 36 – Herfst Weekmenu Deel 1

Maandag – Makkelijke maandag – Plaattaart met gemengde paddenstoelen

Plaattaart met gemengde paddenstoelen en kruidenroomkaas recept van Foodblog Foodinista

Een plaattaart schuif je zo in de oven. In de herfst eten we weer meer paddenstoelen. Maak er ook eens een hartige plaattaart mee. Deze schuif je ook zo in de oven. Hier ga je het recept voor de hartige plaattaart met paddenstoelen vinden.

Dinsdag – Lekker Nederlands – Pompoen ovenschotel met spekjes en krieltjes

Ovenschotel met pompoen recept van Foodblog Foodinista

Lekker voor het gezin en typisch Nederlands. Wat eten we vandaag? We schuiven wel een een ovenschotel in de oven. In de herfst moet daar natuurlijk natuurlijk pompoen in. Het recept voor de ovenschotel met pompoen ga je hier vinden.

Woensdag – Breek de week –  Risotto met donker bier

Risotto met donker bier en worstvlees recept van Foodblog Foodinista

Oké niet geschikt voor de kinderen. Maar wil je een heerlijke warme herfstachtige verwen risotto? Dan is dit het recept! De risotto met worst en Gulden Draak. Het recept voor de risotto met bier ga je hier vinden.

Donderdag – Gezonderdag – Kippensoep met Aziatische smaken

Aziatische kippensoep met paddenstoelen recept Foodblog Foodinista

Dus de herfst gaat beginnen. Tijd voor griepjes en kippensoep blijft altijd een wondermiddel. Tijd dus voor het recept voor kippensoep op de donderdag gezonderdag. Het recept voor de Aziatische kippensoep met paddenstoelen ga je hier vinden.

Vrijdag – Borreldag – Vegetarische springrolls met paddenstoelen vulling

Springrolls recept met paddenstoelen, taugé en avocado van Foodblog Foodinista

Borrelen kan natuurlijk met een goed gevulde borrelplank! Maar wil je een combinatie tussen een avondmaaltijd en borrelen? Dan zijn springrolls heerlijk. Ook deze herfst springrolls met een vegetarische paddenstoelenvuling. Het springrolls recept ga je hier vinden.

Zaterdag – Familiedag – Mac and Cheese met pompoen

Pasta recept met kaassaus, pompoen en paddenstoelen van Foodblog Foodinista

Een beetje verwennerij en toch ook comfort food voor het gezin op zaterdag. Met sportclubjes kan het een drukke dag zijn of met andere activiteiten. Schuif een mac and cheese in de oven en hoe kan het ook anders in de herfst. Het is een mac and cheese met pompoen! Het recept voor mac and cheese met pompoen ga je hier vinden.

Zondag – Uitgebreid koken – Zoete stoofschotel met couscous

Zoete stoofschotel receptblog Foodinista

Uitgebreid koken op zondag? Maak dan een zoete stoofschotel met Marokkaanse geuren en kleuren. Het stoofvlees recept ga je hier vinden.

Meer recepten en regelmatig een gevarieerd en makkelijk weekmenu ontvangen van foodblog Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie