Foodblog Foodinista – Week 38 – Herfst Weekmenu Deel 3

Foodblog Foodinista – Week 38 – Herfst Weekmenu Deel 3

Deel deze post

De herfst is vol op gang. En het is ook wel duidelijk. Regenbuien, het is kouder. Bij ons staat ondertussen de verwarming aan in huis en de winterkleding hangt weer in de kledingkast. De blaadjes vallen langzaam van de bomen, de herfstkleuren om ons heen en overal kastanjes en dennenappels. In de keuken wil ik dit dan ook terug zien. Ik krijg steeds meer trek in pompoen, paddenstoelen, vijgen, zoete aardappel, kaneel, stoofvlees, ovenschotels, hartige taarten en misschien ook wel een stamppot op zijn tijd. Maar we zijn in dit herfst weekmenu natuurlijk ook creatief. Een beetje variatie in de keuken is gewoon heel erg lekker. We gaan de overgang naar de herfst maken met een herfst weekmenu. Vorige week kon je mijn tips al lezen in het Herfst Weekmenu deel 2 , inderdaad deel 2, want de herfst heeft zo veel variatie te bieden!, en deze week gaan we verder met het Herfst Weekmenu Deel 3. Daarna komen er weer nieuwe thema’s, beloofd! Trek gekregen in herfst recepten? Lees dan nu verder!

Leuk een Herfst Weekmenu voor meer ritme. Voor inspiratie kun je natuurlijk altijd terugkijken naar de weekmenu’s uit 2018 of eerdere weekmenu’s uit 2020 die blijven ook heel leuk en lekker! Je kunt ze hier vinden.

Weekmenu week 38 – Herfst Weekmenu Deel 3

Maandag – Makkelijke maandag – Plaattaart met witlof, appel en geitenkaas

Plaattaart met geitenkaas, witlof en appel recept van Foodblog Foodinista

We starten de week met een plaattaart. Eenvoudig en lekker. Het recept voor de plaattaart met witlof, appel en geitenkaas ga je hier vinden.

Dinsdag – Lekker Nederlands – Ragout met pompoen en paddenstoelen

Pompoen en paddenstoelen recept - vegetarische ragout - recept van Foodblog Foodinista

Een pasteitje gevuld met ragout. Altijd lekker! En dan een keertje anders en vegetarisch. Een echte herfst variant. Maak de ragout met pompoen en paddenstoelen. Het ragout recept ga je hier vinden.

Woensdag – Breek de week – Mac and Cheese met kip en courgette

Pasta ovenschotel met kaassaus, kip en courgette van Foodblog Foodinista

Mac and cheese als verwennerij, maar ook een heerlijke ovenschotel. Ideaal na een drukke dag. Want woensdag is toch erg vaak sportdag. Deze ovenschotel gaat zo de oven in. Het mac and cheese recept met kip en courgette ga je hier vinden.

Donderdag – Gezonderdag – Geroosterde paprikasoep met kikkererwten en chorizo

Recept Geroosterde paprikasoep met chorizo en kikkererwten van Foodblog Foodinista

Donderdag Gezonderdag! Even een lading groente en opwarmen op een regenachtige herfstdag dan is dit een heel lekker en pittig soep recept. De geroosterde paprikasoep met gegrilde kikkererwten en chorizo. Het recept ga je hier vinden.

Vrijdag – Borreldag – Herfst gehaktbrood met pompoen en kipgehakt

Gehaktbrood met herfst ingrediënten - Gehaktbrood met pompoen - Foodblog Foodinista

Gehaktbrood maak je eigenlijk heel simpel. Je kunt er ook nog eindeloos mee variëren. Niet alleen de ingrediënten, maar ook wanneer je je gehaktbrood eet. Namelijk bij het avondeten, bij de lunch op een brood of op gewoon lekker op een bordje bij de borrel en dan heb je toch echt al wel een lekker hapje gegeten. Het recept voor het gehaktbrood met pompoen ga je hier vinden.

Zaterdag – Familiedag – Stoofschotel met rundvlees en guinness

Ierse stoofpot met Guinness en aardappelpuree - Iers stoofvlees met bier -Foodblog Foodinista

Bij de eerste regenbuien en grijze, grauwe luchten krijg ik weer trek in stoofpotjes. Ook dit stoofpotje met een zoete ondertoon is een favoriet. Het Ierse stoofvlees met Guinness en we schuiven het nog even in de oven met een dakje van aardappelpuree. Het Iers stoofvlees recept ga je hier vinden.

Zondag – Bakdag – Hartige taart met rode kool en geitenkaas

Hartige taart met rode kool, geitenkaas en appel recept van Foodblog Foodinista

Zondag is bakdag! Deze keer niet zoet, maar hartig! Een hartige taart met rode kool en geitenkaas. Een hartige taart die lekker is bij het avondeten, maar ook niet misstaat als een aperitief hapje. Het hartige taart recept ga je hier vinden.

Meer recepten en regelmatig een gevarieerd en makkelijk weekmenu ontvangen van foodblog Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie