
07 okt Pompoensoep met Gnocchi en Pancetta – Assepoester Pompoensoep recept uit Het Efteling Kookboek
Ik hou van de herfst! Blij dat de zomer voorbij is. Zelf denk ik dan altijd direct nee! Het gaat koud worden de zon verdwijnt achter de wolken. Help! Het enige waar ik wel blij van word: Herfstrecepten! Ik ontving Het Efteling Familiekookboek bij mij op de deurmat, daar word ik sowieso al heel erg blijf van. Ook zoiets waar ik naar uitkijk. De winter Efteling. Het is heel leuk om in de zomer naar de Efteling te gaan, maar in de winter vind ik het Sprookjesbos in de Efteling altijd nog iets mooier. Dat het pretpark een jaar lang geopend is en een jaar lang animatie bied is ook wel duidelijk in het Efteling Familie Kookboek. Een jaar lang aan gevarieerde recepten komt voorbij. Ook een favoriet herfstrecept; Pompoensoep! Natuurlijk gebasseerd op de koets van Assepoester. Want ieder recept in het kookboek is gebaseerd op een sprookje, attractie in de Efteling of een legende die je niet mag missen. De Pompoensoep van Assespoester mag met recht een vullende maaltijdsoep genoemd worden, maar Assepoester moet natuurlijk ook nog heel de avond met de prins dansen. Een rijke pompoensoep met gnocchi en pancetta, ook wel Assepoesters pompoenkoets-soep met gnocchi en pancetta. De soep maken? Ik het recept voor de pompoensoep met gnocchi en pancetta met je delen en meer informatie over het Efteling Familie Kookboek ga je hier vinden.
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Twitter, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.



Ingrediënten Pompoensoep met Gnocchi en Pancetta uit het Efteling Familiekookboek voor 4 personen
- 1 flespompoen of 1,2 kilo aan pompoenblokjes
- 1 ui
- 2 knoflooktenen
- 850 ml groente bouillon
- 1/2 ttheelepel kaneel
- 1 eetlepel olijfolie
- Snuf zout en peper
- 100 gram plakken pancetta
- 700 gram gnocchi
- bosje verse tijm
Tips voor de bereiding van de pompoensoep met gnocchi en panchetta
Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 45 minuten (inclusief grillen in de oven 15 minuten en soep koken)
Voor de bereiding: ovenplaat, bakpapier, pan, staafmixer, scherp mes, snijplank, spatel, maatbeker, waterkoker
Meer over het Efteling Familiekookboek? Kijk dan hier verder.


Recept pompoensoep met Gnocchi en Pancetta
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Pompoensoep bereiden
Snijd de pompoen in grove stukken (wanneer je voor flespompoen hebt gekozen). Leg de pompoen even apart. Snipper de ui en de knoflook. Ik doe dit het liefst in een hakmolen. Anders hakken. Verhit in een ruime pan een eetlepel olijfolie. Fruit de ui en de knoflook met een snuf zout voor 5 minuten. Breng op smaak met de kaneel en fruit nog 1 minuut mee. De pompoen kan erbij en schep alles goed door elkaar. Giet de groentebouillon over de pompoen. Roer door en breng aan de kook. De deksel mag op de pan. De verhitting om laag en laat 20 tot 25 minuten rustig koken. Prik of de pompoen zacht is anders mag het nog iets langer. Bij mij was 30 minuten nodig.

Pancetta bakken
In het recept gaat de pancetta in de koekenpan, maar ik deed de in de oven dan heb je je handen vrij. Leg de plakken pancetta op de bakplaat. De tijm mag mee in de oven voor 10 minuten dan is de pancetta gebakken en komt de smaak van de tijm los.

Gnocchi koken
Kook de gnocchi volgens de verpakking met een snufje zout.
Pompoensoep met gnocchi en pancetta bereiden en opdienen
Pureer de pompoensoep met de staafmixer. Breng op smaak met peper en zout naar smaak. Verdeel de gnocchi over de soepkommen. Maak de soep af met de pancetta en de tijm. Eet smakelijk!
Meer leuke Efteling recepten? Kijk dan eens naar de volgende Efteling recepten en Efteling kookboeken tips!
- Uit het Efteling Kookboek Polles Taartenboek bakte ik al eerder het recept voor Oud Sybolicaanse Koekjes ook wel Lange Vingers het recept en meer over het kookboek ga je hier vinden.
- Poffertjes bakken, zoals ze in de Efteling worden gebakken? En meer over Het Pannenkoekenboek van de Efteling? Ook wel Polles Pannenkoekenboek? Je gaat hier vinden.
Meer kidsproof blogs, kookboeken tips en recepten ontvangen van Foodinista. Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Geen reactie's