Herfst Shakshuka met pompoen en Food Fellows EASY Tomato Base recept van Foodblog Foodinista

Herfst Shakshuka met pompoen en Food Fellows EASY Tomato Base

Deel deze post

Ja! Wij zijn thuis op het moment helemaal weg van het maken van shakshuka. Lekker dippen met elkaar uit een grote pan of het natuurlijk gewoon opscheppen op je bord. Dat laatste doen we eigenlijk, want ja de opvoeding van de kinderen. Maar Shakshuka is er uitermate geschikt voor. Daarbij is het een perfect gerecht voor een gezonde maaltijd; comfort food met het gezin. Ik garandeer je: iedereen kan het maken! Je kunt er op zwoegen, maar zelf kies ik voor de makkelijke weg. Ik maak mijn shakshuka, zoals deze herfst shakshuka met pompoen en hummus op een hele makkelijke manier. Ik ben namelijk helemaal weg van een verse groente basis. Mijn basis is namelijk de Food Fellows EASY Tomato Base rijk aan vitamines en direct een goede start voor een gezonde, snelle gezinsmaaltijd of gewoon lekker voor jezelf natuurlijk.

Herfst Shakshuka met pompoen en Food Fellows EASY Tomato Base recept van Foodblog Foodinista

Shakshuka maken met Foodfellows EASY Tomato Base

Shakshuka is bij ons in huis op dit moment populair. Want welke kinderen houden er niet van dippen? Dippen in de soep, dippen bij borrelhapjes? Precies! Dit heb ik doorgevoerd bij Shakshuka. Mijn dochtertje is ook nog eens dol op eieren. Waar de kinderen niet zo dol op zijn? Groente. Nou ja ze moeten er niet zo over na denken. Gesnipperde uit, pompoen, hummus, tomatensaus zijn allemaal nog wel te doen. Maar wat is het dan fijn wanneer het allemaal ook echt rijk aan vitamines is of wanneer je niet eindeloos in de keuken staat! Inderdaad Shakshuka maken. Daarvoor kies ik voor de EASY Tomato Base van Food Fellows. Een rijke en gezonde tomatensaus gemaakt van verse tomaten die je kunt vinden in het koelschap bij de groente afdeling van PLUS supermarkten. Iedere saus bevat minimaal 60% groente. Tomaten die wij niet als ‘mooi’ beschouwen en die de schoonheidswedstrijd niet winnen. Deze tomaten worden verwerkt in de rijke tomatensaus. Snel, simpel en lekker, maar vooral gezond en we gaan voedselverspilling tegen. Wil je meer variatie dan kun je ook kiezen voor de Food Fellows EASY Pasta Base met meer gemengde groente. Ook een aanrader! En niet alleen deze Base is EASY, maar het hele recept ook. Komt het!

Herfst Shakshuka met pompoen en Food Fellows EASY Tomato Base recept van Foodblog Foodinista
Herfst Shakshuka recept met pompoen en Food Fellows EASY Tomato Base

Ingrediënten Herfst Shakshuka met Pompoen voor 2 personen + kleine kinderen

1 EASY Tomato Saus van Food Fellows
5 eieren
450 gram pompoenblokjes
2 rode uien
2 knoflookteentjes
1 bakje verse hummus, mag ook met een smaakje, zoals tomaat, pompoen of maak zelf deze zoete aardappel hummus
1 theelepel komijnzaad
snufje kaneel
halve theelepel gerookte paprikapoeder zoet
snuf peper en zout
75 gram geraspte kaas
olijfolie
handje verse tijm

Voor erbij en voor het dippen: bolletjes, broodjes of stokbrood naar smaak

Tips voor de bereiding van de Herfst Shakshuka met pompoen en hummus

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten en 20 minuten in de oven
Benodigdheden: snijplank, mes, spatel, ovenbestendige pan dit kan een koekenpan zijn of de pan van een tajine die ik heb gebruikt.

Herfst Shakshuka recept met pompoen en Food Fellows EASY Tomato Base

Recept Shakshuka met tomatensaus, pompoen en hummus

Verwarm de oven voor op 190 graden.

Groente bereiden

Snipper de rode uien. Verhit olijfolie in de ovenbestendige koekenpan / tajine pan etc. Bak de uien en de pompoen. Knijp de knoflook uit en bak mee met de groente. Breng op smaak met de kaneel, paprikapoeder, komijn en snufje peper en zout. Haal na 5 minuten een 2 eetlepels pompoenmix uit de pan en bewaar deze apart. Deze gaat boven op de shakshuka. Meng nu de Food Fellows EASY Tomato Base door de tajine basis. Je hebt direct een rijke basis voor je ovenschotel. Laat dit alles nog 5 minuten pruttelen.

Herfst Shakshuka recept met pompoen en Food Fellows EASY Tomato Base

Herfst shakshuka bereiden voor de oven

De verhitting mag uit. Verdeel in het midden de hummus. Strijk dit voorzichtig uit. Zodat je een soort cirkel hebt aan hummus als een topping. Het mag niet mengen met de saus. Je schept het boven op. Maak nu 5 kuiltjes in de shakshuka basis. Breek de eieren. De bedoeling is hele dooiers, maar voor mijn dochtertje van 2 breek ik er altijd 1. Strooi de kaas over de ovenschotel met eieren en pompoen. Maak in het midden een torentje met de pompoen. Schuif de shakshuka ovenschotel in de oven voor 20 minuten op 190 graden. Check of de eieren goed gaar zijn. Anders nog 5 minuten langer. Haal de shakshuka vervolgens uit de oven en strooi verse tijm over de ovenschotel. Tijd voor het dippen of schep de eieren, met heel veel groente en saus, lekker op een bord. Eet smakelijk!

Kook inspiratie?

P.s. nog een hele lekkere shakshuka maken? Lees dan hier verder voor een shakshuka met Mexicaanse invloeden.

— Dit fijne recept is in samenwerking met Food Fellows —

Meer recepten en leuke tips ontvangen van foodblog Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie