griekenland Naxos Strand Foodblog Foodinista

Augustus dagboek Leuven, Naxos en kidsfun

Deel deze post

Wat een maand! Af en toe heb ik mij zelf wel even geknepen moet ik wel heel eerlijk toegeven. Het lijkt iedere keer wel steeds mooier te worden, maar augustus was echt heel bijzonder en genieten. Heerlijke etentjes, 6 jaar samen met Eric, mijn kindje Florian is bijna een peuter en ik mocht twee keer op persreis! Naar Leuven een beetje de bierstad van België die nog meer te bieden heeft en een week lang naar Naxos het grootste eiland van de Griekse cycladen! Echt geweldig! Een samenvatting van dit alles in het augustus dagboek. Ik ga het eetdagboek veranderen naar een normaal dagboek, want er zijn zo veel leuke belevenissen om te delen dat ik die naam veel passender vind, maar kijk je mee naar de eerste foto’s?

Het augustus dagboek van blogger Foodinista

Quote She believed she could so she did foodblog Foodinista

De hele maand voelde een beetje zoals deze quote. Al een tijd werk ik hard aan mijn blog, ik geloofde erin, maar de kansen worden steeds mooier en deze maand was echt fantastisch. Geloof in je zelf en je kunt het ook.

Voorgerecht bij Restaurant LEF foodblog Foodinista

De maand begon met een verrassend diner bij Restaurant Lef in Helvoirt. Waar ik dit mooie gerechtje van diverse structuren van ui en kabeljauw in champagnesaus kreeg en nog veel meer heerlijke gerechtjes. Ik schrijf er nog een uitgebreid blog over. Een tip wil je er ook naartoe of meer over weten? Reserveren is absoluut een tip.

Tapasplank bij Don curado in Tilburg
Drankjes bij Don Curado in Tilburg

Begin augustus waren Eric en ik alweer 6 jaar samen. De tijd gaat snel! Dat hebben gevierd met een goede borrel en we zijn de voor ons meest dichtbij gelegen stad eens gaan ontdekken waar we eigenlijk te weinig tijd voor hebben. Tilburg. Met een mooie tapas borrelplank en Spaanse biertjes bij Don Curado echt een aanrader! Wat een top locatie op aan de Piushaven. Iets buiten het centrum, maar wat een mooie locatie.

Ijs van Limon in TIlburg

Op de terugweg wandelden we langs Limon de ijsshop in Tilburg en daar moest een ijsje gegeten worden voor we naar de bioscoop gingen naar suicide squad. Tja als papa en mama een avond uit kunnen dan past een avond naar de bios tegenwoordig ook bij een perfecte date night. Vroeger deden we dat heel vaak, maar tegenwoordig is daar een planning voor nodig.

Haute hotdogs in leuven

De volgende dag ging ik op persreis naar Leuven en daar startten we de perstour met de Haute Hot Dogs van Würst van Jeroes Meus. Wat een Hot Dog Feestje!

Hot Dogs bij Würst van Jeroen Meus op persreis in leuven

Happy hotdogs in Leuven! bij Würst.

bierspijsworkshop in Leuven

Met ‘savonds een bierspijsworkshop.

Picknick in the Park Hapje Tapje in Leuven

Met na een overnachting bij het Park Inn in Leuven gingen wij de volgende ochtend naar het Picknick in The Park. Een leuk evenement waar je sowieso een kop kofie of thee krijgt en een croissantje. Lees er alvast meer over in mijn Foodie in Leuven blog.

Korting op zomerse uitjes en producten
Bereidingen van Geitenkaas bij Hapje Tapje Festival in leuven Foodie In Leuven Foodblog Foodinista

Vervolgens ging ik naar het Hapje Tapje festival, het food event van Leuven, waar ik onder andere deze bereiding van geitenkaas at.

Drukte tijdens Hapje Tapje Festival Leuven

Tijdens het Hapje Tapje Festival was het heel druk, maar de sfeer maakte alles goed, vooral hoe festival door de stad verspreid is opgezet. Alleen dit culinaire plein al bij de grote kerk. Echt prachtig!

Chocoladedessert met frambozen hapje tapje in Leuven foodblog Foodinista

Waar ik onder andere ook dit chocoladedessert at met frambozenmousse.

speciaalbiertje op de grote markt in leuven

Het weekend sloten we af met een speciaalbiertje op de grote markt.

Barmannen wedstrijd Hapje Tapje Leuven foodblog Foodinista

Om vervolgens naar de barmannenwedstrijd te kunnen kijken. Ik vind het maar knap.. 15 barmannen en barvrouwen doen tijdens Hapje Tapje Leuven mee aan de barmannenwedstrijd. Het houdt in met een vol dienblad rond de markt rennen en zorgen dat je en zo snel mogelijk en met een zo vol mogelijk dienblad terug bent op de grote markt. Ik doe het ze niet na. Na deze wedstrijd ging ik weer met NS International terug naar huis. Wat ik naar Leuven echt een aanrader vind, want dat is heel relaxed! Ik reisde 1e klas, zodat je altijd voldoende zitplaats hebt met bagage en daar betaal je 40,00 Euro voor, maar ja je betaalt in Leuven ook voor je parkeergarage en anders ook benzine best netjes.

Kindjes gaan knutselen thuis foodblog Foodinista

Wat gebeurt er als papa en de kleine man thuis zijn en jij zelf ondertussen in leuven? Dan worden er prachtige kunstwerken gemaakt!

schommelen kindje thuis foodblog foodinista

En schommelen op de nieuwe schommel.

Super Sale bij Lidl
spelen met water kindje thuis mama blogt foodinista

En natuurlijk heel veel buitenspelen met water het allerliefst.

Quote jij hebt een speciaal plekjes in mijn hart blogger Foodinista

Maar waar ik ook ben: Jij hebt een speciaal plekje in mijn hart.

selfietijd mama en dreumes foodblog Foodinista

En als je dan zelf weer thuis bent. Dan is het selfietijd, want wat is het geweldig om je zelf terug te zien op in de telefoon. Uhm ik spreek over de kleine man dat is het meest geweldige wat er is.

Bloggers on Board in Amsterdam blogger Foodinsita

Het was in augustus ook weer tijd voor Bloggers on Board! Superleuk ik ging mee met de rondvaart door Amsterdam.

Foodora bij Bloggers on Board foodblog Foodinista
foodora

We werden aan boord verrast door Foodora en de gezonde snack maaltijd van Schatje Patatje! Echt een super concept. Grappig toch om in het park, in je bootje of waar dan ook je favoriete maaltijd van je favoriete restaurant te laten bezorgen?

Amsterdam Vodka cocktail bloggers on Board augustus dagboek foodblog Foodinista

Vervolgens werd er afgesloten op de vrijmibo met een Amstedam Vodka cocktail. Die je ook makkelijk zelf kunt maken met natuurlijk Amsterdam Vodka, veel ijs, limoen, munt en ginger ale.

Pannenkoeken eten opa was jarig foodblog Foodinista

Mijn vader was half augustus jarig! Alweer 70 jaar. Dat gingen we vieren bij het pannenkoeken huis. Heel erg leuk natuurlijk met de kleine dreumes bijna peuter die dol is op pannenkoeken. Jouw kindje op? Ik had zelf een ‘Franse pannenkoek” met brie, ham en bieslook. Het leukste is dat er bij het pannenkoekenhuis Oosterpark een grote speeltuin en kinderboerderij is.

eerste hockeystick Florian augustus dagboek

Ook kreeg Florian van opa en oma zijn eerste hockeystick. Het echte hockeyen daar wachten we nog wel een aantal jaartjes mee, maar met papa en gewoon thuis zal hij er voldoende lol mee beleven.

Eerste keer naar de golfbaan blogger Foodinista

Ook gingen we met Florian voor de eerste keer naar de golfbaan. Opa, oma en papa even opzoeken, maar het golfkarretje was het meest interessant.

Foodpost Kids bearnibbles augustus dagboek foodblog Foodinista

Florian kreeg zijn allereerste foodpost en het was een groot succes! Het het concept Beranibbles dat dit najaar in Nederland bij AH en Jumbo op de markt komt. Snoep gemaakt van fruit en groente, zonder kleurstoffen en toegevoegde suikers, maar met vitamine en een leuk spaarconcept.

Tiramisu van vriendinnetje van S. augustus dagboek foodblog Foodinista

Voor ik naar Griekenland ging kwam vriendinnetje S. nog langs ik maakte en kip stoofschotel die ik nog een beetje moet aanpassen en dan komt de stoofschotel ook op de blog, maar zij bracht haar altijd perfecte tiramisu mee als dessert! Echt te heelijk.

chocolade baklava op Naxos foodblog Foodinista

In Griekenland moet je baklava proeven, maar de ene Baklava is wel beter dan de andere bij dit bakkertje in Agios Prokopios Beach op Naxos at ik echt de meest heerlijk en dronk ik heerlijke ijskoffie.

Naxos Sightseeing Apollo Ilovegriekenland foodblog Foodinista

Op Naxos moet je de Apollo gaan bekijken. Vanuit Chora de hoofdstad van Naxos zie je de Apollo bijna overal. Heel indrukwekkend.

Afkoelen met mangosorbets op het strand foodblog Foodinista

Op het strand afkoelen met een mango sorbet. Het leven is erg plezierig en warm op Naxos!

Cocktail op het strand in chora beach

De laatste avond genoot ik van een prachtige zons ondergang en ging, tonic cocktail op het strand. Enjoy the good life op Naxos!

En zo heb ik bij elkaar meer dan 500 foto’s op Naxos gemaakt, bij 10 restaurantjes gegeten, 3 strandtenten, in 2 hotels geslapen, 3 stranden bezocht, 3 boulevards bezocht, het oude centrum bezocht, het nieuwe centrum, cultuur bekeken, in 2 steden geweest, lokale producten geproefd en dat ga je allemaal lezen in de aparte Naxos verslagen op de blog, Ilovegriekenland.nl en TUI.nl.

Dit was het augustus dagboek. Tot de volgende maand september! Waar ik ook weer heel veel zin in heb! Ik ga op persreis naar Friesland, dit reisverhaal lees je ondertussen hier, en op vakantie met het gezinnetje naar Marokko, waar je hier meer over kunt lezen, dus ik kijk ook naar die maand weer ontzettend veel uit en heb ik daar ontzettend veel zin in!

Iedere maand een nieuw dagboek ontvangen en Foodinista blijven volgen? Volg foodblog Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief dat kan in de zijbalk.

2 Reactie's
  • Yvonne
    Geplaatst op 21:53h, 21 september

    Ziet eruit als een topmaand! Leuk! Leuven is echt een gezellige stad hè?! Wij werden eerder dit jaar aangenaam verrast door deze stad. Naxos ziet er ook erg prettig uit moet ik zeggen. :) Genoten van je foto’s

  • Foodinista
    Geplaatst op 19:50h, 29 september

    Echt geweldig van genoten! Leuk om je reactie te lezen!

Geef een reactie