Rustig en pitoresk Naxos ilovegriekenland foodblog Foodinista

Rustig en pitoresk Naxos Agios Prokopios – Cycladen reistips van culinair tot kidsproof

Deel deze post

Voor ik vertrok naar het Griekse eiland Naxos, één van de misschien wel bekendere Cycladen eilandengroep, was het eiland Naxos voor mij totaal onbekend. Wat ik zelf voor een persreis ontzettend leuk vind, want dan kun je een bestemming echt gaan ontdekken. Deze keer was ik alleen helemaal alleen. Een week lang. Op de eerste bestemming was er geen guide die mij iets kon vertellen over de bestemming en werd het een ontdekkingstocht. Of gewoon relaxen en genieten? Over het eiland Naxos is ook nog niet heel veel bekend online in het Nederlands en dus het werd Naxos ontdekken op de bestemming zelf. Van te voren werd mij verteld dat het een geweldig leuk eiland is, maar ja ik kon mij er alleen een voorstelling van maken. Mijn eerste kennismaking was met een rustig en pitoresk Naxos het kleine Agios Prokopios.

P.s. Wil je weten hoe de Griekse keuken smaakt op Naxos? Lees dan ook mijn Foodie in Naxos!

Agios Prokopios ontdekken

Ik moet eerlijk toegeven toen ik in Agios Prokopios aankwam dacht ik, ga mij hier een week vermaken, alleen? Wat rustig, wat moet ik hier dan. Uhm een week naar het strand is geen probleem! Want dit plaatsje op Naxos heeft werkelijk geweldige stranden, een aantal leuke restaurants en beachbars en ik bevond mij in een mooi appartement. Alleen ik ben zelf wel iets actiever ingesteld en ik wil iets meer ontdekken. Misschien was het ook wel weer het echte Naxos gevoel wat ik had verwacht. Rust, een blauwe zee, restaurantjes en natuurlijk prachtig weer. In mijn verwachting was Naxos namelijk een klein eiland, maar de hoofdstad Chora is groot, toeristisch en bruist van de activiteiten, restaurants, lokale producten, mooie stranden. Dit drukken gedeelte Naxos komt zeker nog voorbij op de blog. Wat jij het leukst zou vinden mag je mij zeker laten weten! In dit blog neem ik je in foto’s mee door Agios Prokopios.

Foto’s van een rustig en pitoresk Naxos in Agios Prokopios

Pita gyros eerste lunch op Naxos

Aangekomen op Naxos had ik heel veel honger! Tijd voor de lunch. Een pita gyros met een Griekse salade je kunt niet zonder. Lunchen bij restaurant Colosseo. Dichtbij appartement Colosseo Star en aan de boulevard.

Appartement Colosseo Star Agios Prokopios Naxos blogger Foodinista

Natuurlijk ging ik na de lunch het appartement echt even goed bekijken! Mooi, ruim en schoon. En eigenlijk stiekem ook heel even afkoelen na de warme en overweldigende reis.

autohuur Griekenland
Master bedroom Colosseo Start appartement Naxos

De Master bedroom, het appartement was nogal groot voor mij alleen. Bestond uit een slaapkamer, met jacuzzi en aparte badkamer. Er bij was nog een slaapkamer en woonkamer. Je kon er met 6 personen in. Wel een aanrader ook om met een gezin te verblijven.

De gigantische jacuzzi colosseo Start Appartement Naxos

Nog even een uitgebreidere foto van de gigantische jacuzzi.

Compleet ingerichte keuken colosseo start appartement

En niet te vergeten de compleet ingerichte keuken. Al moet ik toegeven dat het in de directe omgeving moeilijk echt boodschapjes doen was of dat je bijna voor de zelfde prijs net zo goed uit eten kon gaan. Uit eten gaan is niet echt duur in Griekenland en de toeristische supermarktjes wel.

Appartement Colosseo met eigen vijgenboom Naxos foodblog Foodinista

Maar anders pluk je gewoon de vijgen uit je eigen vijgenboom op je terras.

Shoppen in Agios Naxos Foodblog Foodinista

Boodschappen zijn misschien iets lastiger, maar naast de toeristische winkeltjes zijn er wel leuke boetiekjes.

Charisma boetiek op Naxos Griekenland

Zoals Charisma.

Hartige Griekse broodjes Naxos foodblog Foodinista

En bakkertjes, waar je de heerlijkste hartige broodjes en bladerdeegtaarten haalt. De broodjes zijn gevuld met spinazie, feta of Griekse Naxos kaas. Heerlijk voor de lunch of doordat het zo warm is vond ik het soms ook wel voldoende voor een snack maaltijd.

Ijskoffie met chocolade baklava Agios Naxos foodblog Foodinista

En ijskoffie drinken, een frappé, kun je natuurlijk niet overslaan! Altijd met de meest heerijke chocolade baklava. Heel simpel bij de enige luxe bakker die er in Agio Prokopios is. Wel met een Griekse naam en niet te schrijven.

Ijskoffie met laurierkoekjes Naxos

Of om de volgende avond weer terug te gaan voor een ijskoffie met laurierkoekjes.

Laurier op Naxos

Op Naxos verbouwen ze heel veel zelf. En bij deze luxe bakkerijen verkochten ze ook lokale producten, zoals laurier. Leuk, want laurier is Daphne in het Grieks en Daphne is mijn naam.

Rustige strand van Agios Prokopios foodblog Foodinista

Naxos heeft mooie en bijna witte zandstranden! Geweldig voor Griekenland, waar de meeste stranden in mijn beleving kiezelstranden zijn. Het water loopt langzaam af en heel kindvriendelijk. In Agios Prokopios vond ik het strand en de zee heel rustig en kindvriendelijk, terwijl in Chora de zee door de wind veel wilder is. Hier maakte ik een ochtendwandeling en is het heerlijk rustig, maar eigenlijk blijft het dat ook wel.

Prachtig en rustig Agios Prokopios

In de ochtend kan ik er echt van genieten, de rustige zee. echt heel mooi! Een klein Grieks dorpje. Aan het einde van de boulevard is ook een prachtig restaurantje, boven de zee met natuurlijk de blauwe tafeltjes. Even doorlopen en dan ben je bij het perfecte plekje.

Ontbijten aan de boulevard van Agios Prokopios

Tijd voor ontbijt aan de boulevard na een wandeling over het strand. Verse perziksap, een grote cappuccino en croissant die niet te eten was. Dat was dan weer jammer.

Strand met een ijskoffie Naxos

Om door te gaan naar het strand met een cappuccino frappe en te relaxen. De dagen daarna ging ik naar Chora. De stad ontdekken, strandtenten, restaurants en nog veel meer. Binnenkort komt het allemaal op de blog!

P.s. Wil je weten hoe de Griekse keuken smaakt op Naxos? Lees dan ook mijn Foodie in Naxos!

Hoe reis je naar het Griekse eiland Naxos?

Ook op reis naar het Griekse eiland Naxos? Boek je directe ticket met Transavia naar Mykonos, blijf daar eventueel ook een nachtje om het eiland te ontdekken en vaar over met de ferry. Het is ook mogelijk om te vliegen naar Athene en om vanuit een Athene een binnenlandse vlucht te boeken of om vanuit Athene een ferry te boeken naar Naxos.

De hoteltips van Foodinista in Agios Prokopios:

Verblijf in de luxe appartementen van Colloseo Star en direct aan het strand. Ga voor iets meer basic in de appartement van Colloseo, maar wel met zwembad.

Natuurlijk kun je ook direct met TUI naar Agios Prokopios op Naxos zij regelen alles voor je, zoals je vlucht, transfer, ferry en hotel.

Meer reistips ontvangen en leuke foodfacts like Foodblog Foodinista of volg Foodinista op InstagramTwitter en Pinterest.

Geen reactie's

Geef een reactie