Hapje Tapje Culinair genieten in Leuven

Deel deze post

Eigen ging ik altijd naar Leuven voor het bierkarakter van de stad. En stiekem geeft dat al aan dat Leuven wellicht ook een culinair karakter heeft. Vorige zomer ging ik Leuven ontdekken met als thema ‘Hapje Tapje’. Eerlijk, dat klinkt natuurlijk heel eerlijk goed. Een hapje en een drankje. En met Leuven als bierstad kon ik bij tapje ook wel indenken wat dat zou bedenken. Op zaterdag was bier dan ook het thema we gingen op bierspijsworkshop met een echte kookworkshop daarbij. Een succesvolle avond! De volgende dag barstte het feestgedruis los in Leuven. In Nederland zijn de foodfestivals populair, maar ook in België is het een bekend fenomeen. Met Hapje Tapje staat Leuven letterlijk op zijn kop. De gehele stad is afgezet en de restaurants verplaatsen zich letterlijk naar buiten. Van klein naar groot en van de hapjes naar de luxe cuisine alles is te proeven. Hapje Tapje is een evenement tijdens het Groot Verlof in Leuven, een periode waarin de zomer gevierd wordt in Leuven en eten mag dan natuurlijk niet ontbreken. Ik zou zeggen nog een plekje in de agenda? Maak dat dan vrij voor Hapje Tapje op zondag 6 augustus. Wat kun je dan verwachten? Proef alvast een beetje mee van de sfeer.

In Leuven verbleef ik in het Park Inn Hotel in het Centrum van Leuven

Sfeer proeven op Hapje Tapje

Drukte op de grote markt Leuven Hapje Tapje tips Foodblog Foodinista

En druk is het met sfeer. Op de Grote Markt zijn negen top restaurants uit leven vertegenwoordigd en kun je proeven van diverse gerechten. De gerechten kunnen gekocht worden, doormiddel van een muntjes systeem.

Ontdek de beste hotel aanbiedingen op HotelSpecials.nl
Drukte op de grote markt Leuven Hapje Tapje tips Foodblog Foodinista

Zoals diverse bereidingen van inktvis. 

Drukte op de grote markt Leuven Hapje Tapje tips Foodblog Foodinista

Een luxe dessert van chocolade en framboos. Wat even heerlijk smaakte als het er uitziet. De smaken waren zo puur! 

Drukte op de grote markt Leuven Hapje Tapje tips Foodblog Foodinista

Of diverse bereidingen van geitenkaas met venkel en aardbei. 

Drukte op de grote markt Leuven Hapje Tapje tips Foodblog Foodinista

Ook langzaam gegaard buikspek van de barbecue. 

Drukte op de grote markt Leuven Hapje Tapje tips Foodblog Foodinista

En zalm met diverse bereidingen van komkommer. 

Aperol Spritz Maken bij standjes door de straten van Leuven

Aperol spritz maken bij standjes in de straten van Leuven

Naast deze restaurants zijn er in de straten van Leuven diverse stands en foodtrucks van restaurants te vinden waar je voor een klein bedrag de eigen keuken kunt proeven met kleine gerechtjes en is er op de Oude Markt waar de cafés te vinden zijn een ware barmannen wedstrijd te vinden. Ook is er een bierfestival op de Oude Markt en kun je bier proeven. Voor vijf Euro haal je een proefglaasje en kun je met een munt systeem diverse bieren proeven.

Barmannen wedstrijd Hapje Tapje Leuven foodblog Foodinista

De barmannen moeten met een zo vol mogelijk dienblad en zo snel mogelijk een rondje rond de Oude Markt lopen. Er is ook een parcour en de winnaar is een jaar lang de held van de Oude Markt en de cafés in Leuven. Een grote eer! 

Weekendje naar Leuven

Genieten van een weekendje happen en tappen in culinair Leuven? Wellicht is het prettig om te zondag te blijven slapen of om er juist al vroeg te zijn. Ik zocht de leukste hotels voor je uit. Bij een lang weekend Leuven hoort ook een fijn hotel tenslotte.

Budget: Design en helemaal gestyled het Pentahotel Leuven, je loopt ook nog zo de stad in, waar veel cafeetjes en restaurantjes zijn.
Luxe: Het Martin’s klooster is een oud Klooster omgebouwd tot luxe klooster en voor wat je krijgt, dan valt de prijs eigenlijk wel mee.
Lees ook mijn verslag is over het Radisson bij Park Inn een prettig hotel om te overnachten in Leuven.

Meer reistips in bijvoorbeeld Leuven ontvangen en leuke foodfacts like Foodblog Foodinista of volg Foodinista op InstagramTwitter en Pinterest.

Geen reactie's

Geef een reactie