Hapje Tapje Culinair genieten in Leuven

Deel deze post

Leuven is een culinaire Belgische stad. Jaarlijks in de zomervakantie, het Groot Verlof in België, is Leuven tijdens het eerste weekend van Augustus ‘The Place to be’. Vooral voor iedere lekkerbek en culinaire liefhebber. In de stad Leuven is dan het Hapje Tapje festival. Tijdens Hapje Tapje is het culinair genieten in de de stad Leuven. Lees maar eens mee met de ervaringen tijdens een weekendje Leuven, maar tijdens Hapje Tapje gaan je smaakpapillen en zintuigen echt op hol slaan.

Hapje Tapje Stapje

Dit klinkt natuurlijk allemaal heel erg goed. Een hapje en een drankje en stapje door de prachtige stad Leuven. En met Leuven als bierstad kon ik bij tapje ook wel indenken wat dat zou bedenken. Op zaterdag was bier dan ook het thema we gingen op bierspijsworkshop met een bier kookworkshop daarbij. Een succesvolle avond! De volgende dag barstte het feestgedruis los in Leuven tijdens Hapje Tapje. In Nederland zijn de foodfestivals populair, maar ook in België is het een bekend fenomeen. Met Hapje Tapje staat Leuven letterlijk op zijn kop. De gehele stad is afgezet en de restaurants verplaatsen zich letterlijk naar buiten. Van klein naar groot en van de hapjes naar de luxe cuisine alles is te proeven. Hapje Tapje is een evenement tijdens het Groot Verlof in Leuven, een periode waarin de zomer gevierd wordt in Leuven en eten mag dan natuurlijk niet ontbreken. Ik zou zeggen nog een plekje in de agenda? Maak dat dan vrij voor Hapje Tapje op de eerste zondag in Augustus. Wat kun je dan verwachten? Proef alvast een beetje mee van de sfeer tijdens Hapje Tapje in Leuven.

Oké en plan een stedentrip naar Leuven tijdens de zomervakantie of een tussenstop tijdens de zomervakantie.

Volg je Foodinista ook al op InstagramFacebook en Pinterest en volgt altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief voor up-dates.

Sfeer proeven op Hapje Tapje festival in Leuven

Drukte op de grote markt Leuven Hapje Tapje tips Foodblog Foodinista

En druk is het tijdens Hapje Tapje in leuven. Op de Grote Markt zijn negen top restaurants uit Leuven vertegenwoordigd en kun je proeven van diverse gerechten. De gerechten kunnen aangekocht worden, doormiddel van een muntjessysteem.

Drukte op de grote markt Leuven Hapje Tapje tips Foodblog Foodinista

Zoals diverse bereidingen van inktvis. 

Drukte op de grote markt Leuven Hapje Tapje tips Foodblog Foodinista

Een luxe dessert van chocolade en framboos. Wat even heerlijk smaakte als het er uitziet. De smaken waren zo puur! 

Drukte op de grote markt Leuven Hapje Tapje tips Foodblog Foodinista

Of diverse bereidingen van geitenkaas met venkel en aardbei. 

Drukte op de grote markt Leuven Hapje Tapje tips Foodblog Foodinista

Ook langzaam gegaard buikspek van de barbecue. 

Drukte op de grote markt Leuven Hapje Tapje tips Foodblog Foodinista

En zalm met diverse bereidingen van komkommer. 

Aperol Spritz Maken bij standjes door de straten van Leuven

Aperol spritz maken bij standjes in de straten van Leuven

Wat kun je nog meer verwachten van Hapje Tapje

Naast deze toprestaurants uit Leuven zijn er in de straten van Leuven diverse stands en foodtrucks van restaurants te vinden waar je voor een klein bedrag de eigen keuken kunt proeven met kleine gerechtjes. Op de Oude Markt waar de cafés te vinden zijn is er een ware barmannen wedstrijd te vinden. Ook is er een bierfestival op de Oude Markt en kun je speciaalbier proeven. Voor vijf Euro haal je een proefglaasje en kun je met een munt systeem diverse bieren proeven. Leuven is tenslotte een echte bierstad met Stella Airtois als de grootste brouwerij, mogelijkheden voor brouwerij bezoeken en jaarlijks het Zythos bierfestival.

Barmannen wedstrijd Hapje Tapje Leuven foodblog Foodinista

De barmannen moeten met een zo vol mogelijk dienblad en zo snel mogelijk een rondje rond de Oude Markt lopen. Er is ook een parcours en de winnaar is een jaar lang de held van de Oude Markt en de cafés in Leuven. Een grote eer! 

Weekendje naar Leuven

Genieten van een weekendje happen en tappen in culinair Leuven? Wellicht is het prettig om te zondag te blijven slapen of om er juist al vroeg te zijn. Ik zocht de leukste hotels voor je uit. Bij een lang weekend Leuven hoort ook een fijn hotel tenslotte.

Budget: Design en helemaal gestyled het Pentahotel Leuven, je loopt ook nog zo de stad in, waar veel cafeetjes en restaurantjes zijn.
Luxe: Het Martin’s klooster is een oud Klooster omgebouwd tot luxe klooster en voor wat je krijgt, dan valt de prijs eigenlijk wel mee.
Lees ook mijn verslag is over het Radisson bij Park Inn een prettig hotel om te overnachten in Leuven.

Meer reistips in bijvoorbeeld Leuven ontvangen en leuke foodfacts like Foodblog Foodinista of volg Foodinista op Instagram en Pinterest.

Geen reactie's

Geef een reactie