Chocolade frambozen dessert Hapje Tapje Foodie In Leuven foodblog Foodinista

Foodie in Leuven

Deel deze post

Al een aantal jaar ga ik naar Leuven, maar ik moet eerlijk toegeven dat mijn reisjes naar leuven altijd heel beperkt zijn geweest. De autorit, de weg langst het station, naar het hotel en met de bus naar het Zythos festival. Met enig geluk gingen we in de stad lunchen of de volgende ochtend ontbijten. Eigenlijk nooit te ver van ons hotel, want of we wilden op tijd bij de evenementen zaal zijn of we moesten na het ontbijt nog gaan uitchecken. Dat Leuven een stad is met veel horeca, waar bier centraal staat en waar veel te doen is dat wist ik eigenlijk al, want tja we gingen niet voor niks jaarlijks naar het Zyhos bierfestival, maar dat het zonde is dat we nooit verder hebben gekeken en spontaan een weekend naar Leuven zijn gegaan. Dat is wel heel zonde! Begin augustus mocht ik een weekend Leuven komen proeven en mij als foodie in Leuven gaan uitleven! Restaurantjes, foodfestivals en bier spijs workshops. Allemaal aan mij besteed en ik denk ook aan jou voor jou als je een weekend naar Leuven gaat. Dit blog staat dan ook vol met tips! Voor ik de stad Leuven kon gaan verkennen reisde ik relaxed met NS International vanuit Tilburg in twee uur naar Leuven. Een snelle verbinding en ik stond midden in stad. Het hotel was ook direct bij het station, waar ik al eerder heb overnacht het Park Inn by Radisson, voor mij blijft het een topper, vooral door de ligging, maar ook door de mooie kamers en het uitzicht over Leuven. Daarna snel door de stad in.

Inchecken in Park Inn Leuven Foodie in Leuven

Inchecken bij Park Inn Leuven

Tips van een foodie in Leuven

Na het inchecken zijn we op de fiets gestapt om het centrum van Leuven te gaan ontdekken, heel eerlijk dit kun je ook lopend. Wij zijn alleen groot Leuven nog gaan ontdekken met een fietstour, waarvoor onze fietsen al klaar stonden en wij sneller bij ons eerste restaurantje konden aanschuiven; Würst. Bij Würst worden de Haute Hot Dogs van Jeroen Meus geserveerd een echte tip! Doordat wij met een groep waren konden we ze allemaal bestellen, bekijken en stiekem er ook een aantal proeven. Zeker geen straf! Wat een Hot Dog Party! Wat ben er voor kwijt voor een Haute Hot Dog? Tussen de 5,00 en 9,00 Euro. Dan moet je niet denken aan Hot Dog met mosterd en ketchup en klaar. Je krijgt huisgemaakte broodjes, worstjes, met diverse toppings waar je echt een maaltijd aan hebt!

Haute Dogs bij Würst Foodie in leuven Foodblog Foodinista

Na de hot dogs was het voor ons tijd voor een culturele activiteit; fietsen door Leuven! Heel leuk en dit kun je ook zeker zelf doen. Fietsen huren in de stad Leuven of je door een gids rond laten leiden, maar sla zeker de kerk, het gemeentehuis en het Begijnhof niet over. Een buurt in perfecte staat en één van de oudste hofjes van Leuven. Een andere leuke tip; ga een brouwerij bezoeken. Wil je een echte grote brouwerij? Ga dan naar Stella Artois, maar in Leuven zijn heel veel kleine brouwerijtjes.

Ku Leuven tijdens de Fietstocht Foodinista travels reistips Leuven
Ku Leuven tijdens de Fietstocht Foodinista travels reistips Leuven
Ku Leuven tijdens de Fietstocht Foodinista travels reistips Leuven

’s Avonds gingen wij compleet anders dineren dan normaal. Geen bierproeverij en geen kookworkshop, maar een bierspijsworkshop, waarvoor wij zelf de gerechten hebben bereid en gewoon bij iemand thuis! Dit kun jij ook reserveren voor een culinaire, bijzondere en sfeervolle avond in Leuven. Een goed idee met vrienden en familie waar je bieren leert kennen, de Belgische keuken, actief bent en heerlijk gaat eten. Echt een bijzondere avond. In een toekomstig blog zal ik er uitgebreid over schrijven.

Je weet niet waar je eindigt, maar je citytrip begint hier.
Zelfgekookt voorgerechtje bij de bier spijs workshop in Leuven foodie in leuven Foodinista

Gerookte zalm aardappelsalade

Zelfgekookt voorgerechtje bij de bier spijs workshop in Leuven foodie in leuven Foodinista

Zalmsalade met fris wit bier

Zelfgekookt Dessert bij de bier spijs workshop in Leuven foodie in leuven Foodinista

Romig rood fruit dessert met merengue

De volgende ochtend ging het echte Hapje Tapje festival van start. Met voor ons het ontbijt in het Park. Ook mede georganiseerd door Jeroen Meus van Würst. Vooraf kun je bij de VVV regelen dat je een deelname voucher hebt voor de picknick dan krijg je bij aankomst koffie en een croissant. In het pak zijn tafels aanwezig en laat de picknick beginnen! Voor kinderen zijn er nog veel meer leuke activiteiten. Natuurlijk is de tip om zelf ook nog heel veel hapjes mee te nemen.

Spelen in het park tijdens Picknick in het park Hapje tapje Festival Leuven
Picknick in het park Hapje tapje Festival Leuven
Picknick in het park Hapje tapje Festival Leuven

Wij hadden dit niet gedaan, want we wisten dat het ook in de stad hapje tapje festival was en er nog heel veel te eten was.Tijdens Hapje Tapje hebben we met onze groep o.a. deze hapjes geproefd, maar het was nog veel meer en daar lees je in het Hapje Tapje verslag nog veel meer over.

Bereidingen van inktvis bij Hapje Tapje Festival in leuven Foodie In Leuven Foodblog Foodinista

Bereidingen van Inktvis bij Hapje Tapje Festival

Bereidingen van Geitenkaas bij Hapje Tapje Festival in leuven Foodie In Leuven Foodblog Foodinista
Korting op zomerse uitjes en producten

Bereidingen van Geitenkaas 

Hemels chocolade dessert met frambozen bereiding Hapje Tapje foodie in Leuven foodblog Foodinista

Hemelse chocolade met frambozen bereidingen

Kortom een tip voor een foodie weekendje weg in culinair België? Ga een keer naar Leuven en voel je een foodie in Leuven! Proef de café, ga naar de food festivals of volgen een bier spijs workshop en kom veel meer culinaire ervaringen terug. Wat zijn jouw ervaringen met foodie Leuven?

Hotel tips in speciaalbierstad Leuven

Ook zin in een bierweekendje in speciaalbierstad Leuven? Ik zocht de leukste hotels voor je uit. Bij een lang weekend Leuven hoort ook een leuk hotel.

Budget: Design en helemaal gestyled het Pentahotel Leuven, je loopt ook nog zo de stad in, waar veel cafeetjes en restaurantjes zijn.
Luxe: Het Martin’s klooster is een oud Klooster omgebouwd tot luxe klooster en voor wat je krijgt, dan valt de prijs eigenlijk wel mee.

Meer foodie in Leuven? Blijf mij volgen, want binnenkort komen er ook blogs op Foodinista over de bierspijs workshop en meer over het Hapje Tapje Festival wat jaarlijks in Leuven terug keert.

Meer reistips ontvangen en leuke foodfacts like Foodblog Foodinista of volg Foodinista op InstagramTwitter en Pinterest.

ga(‘create’, ‘UA-43776150-1’, ‘auto’);
ga(‘send’, ‘pageview’);

1Reactie
  • Stoofpot met Konijn uit Dagelijkse Kost - Foodblog Foodinista
    Geplaatst op 15:51h, 03 november

    […] dat had je misschien ook al een beetje door in mijn blog over Leuven en waar ik enthousiast over Würst schreef en alle lof over het hot dogs restaurant. Ja hot dogs in de Haute Causine. Wat een plek! Ik […]

Geef een reactie