Chocolade frambozen dessert Hapje Tapje Foodie In Leuven foodblog Foodinista

Foodie in Leuven – Stedentrip Leuven tips

Deel deze post

Al een aantal jaar ga ik naar de culinaire stad Leuven. Meestal staat een reisje naar Leuven bij ons in het teken van speciaal bier. Een geniet weekend met vrienden en een bezoek aan het Zythos bierfestival staat dan altijd centraal. Met enig geluk gingen we in de stad lunchen of de volgende ochtend ontbijten met elkaar. Soms gingen we in de avond nog een drankje doen in de stad, maar meer kreeg ik eigenlijk niet mee van de culinaire stad Leuven en wat de stad ons nog meer kon bieden. Een echte stedentrip Leuven.. daar werd het tijd voor en het was zo ver! Een culinaire stedentrip Leuven.

Volg je Foodinista ook al op InstagramFacebook en Pinterest en volgt altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief voor up-dates.

Hapje Tapje Leuven in augustus

Leuven is een stad heel veel horeca. Bier staat centraal in de stad Leuven en ze noemen de grote markt van Leuven niet voor niks de langste toog (bar van de wereld). De hele markt is één groot café met alleen maar biercafés. In Leuven is dan ook altijd iets te beleven, maar de stad heeft natuurlijk te bieden en te beleven. Normaal ga ik naar Leuven in april en deze keer ging ik de stad ontdekken in augustus midden in de zomervakantie, het groot verlof in België. Leuven staat dan in het teken van Hapje Tapje. Een groots culinair festival wat door heel de stad heen trekt.

Reizen en verblijven in Leuven

Restaurantjes, foodfestivals en bier spijs workshops. Allemaal aan mij besteed en ik denk ook aan jou. Bij een weekendje Leuven mag je zeker denken aan de culinaire kant van Leuven. Voor ik de stad Leuven kon gaan verkennen reisde ik relaxed met NS International vanuit Tilburg in twee uur naar Leuven. Met de heerlijkheden die in Leuven op je wachten zou ik een autoreis afwachten en met het betaald parkeren is een treinreis ook heel aantrekkelijk. Een snelle verbinding en ik stond midden in stad. Het hotel was ook direct bij het station, waar ik al eerder heb overnacht het Park Inn by Radisson, voor mij blijft het een topper, vooral door de ligging, maar ook door de mooie kamers en het uitzicht over Leuven. Daarna snel door de stad in.

Foodie in Leuven – De stad beleven

Na het inchecken zijn we op de fiets gestapt om het centrum van Leuven te gaan ontdekken, heel eerlijk dit kun je ook lopend. Wij zijn alleen groot Leuven nog gaan ontdekken met een fietstour in Leuven. Voor onze fietstour stonden de fietsen al klaar. Eerst hadden we even iets gegeten en gedronkenk op een terrasje bij Würst van Jeroen Meus in Leuven. Bij Würst worden de Haute Hot Dogs van Jeroen Meus geserveerd! Doordat wij met een groep waren konden we ze allemaal bestellen, bekijken en stiekem er ook een aantal proeven. Aanrader voor de lunch.

Naar Leuven? Hier boek je een volledig georganiseerde stedentrip Leuven
Ook op fiets excursie door Leuven? Maak hier een reservering en ontdek Leuven

Haute Dogs bij Würst Foodie in leuven Foodblog Foodinista

Na de hot dogs was het voor ons tijd voor een culturele activiteit; fietsen door Leuven! Je fietst langs de kerk, het Begijnhof, de bekende universiteit in Leuven, de Stella brouwerij en je krijgt natuurlijk alle uitleg over de stad. Een buurt in perfecte staat en één van de oudste hofjes van Leuven. Een andere leuke tip; ga een brouwerij bezoeken. Wil je een echte grote brouwerij? Ga dan naar Stella Artois, maar in Leuven zijn heel veel kleine brouwerijtjes.

Reserveer hier direct een brouwerijtour in Leuven en ontdek het echte Leuven bierstad.

Ku Leuven tijdens de Fietstocht Foodinista travels reistips Leuven
Ku Leuven tijdens de Fietstocht Foodinista travels reistips Leuven
Ku Leuven tijdens de Fietstocht Foodinista travels reistips Leuven

Bierspijs workshop in Leuven

’s Avonds gingen wij compleet anders dineren dan normaal. Geen bierproeverij en geen kookworkshop, maar een bierspijsworkshop, waarvoor wij zelf de gerechten hebben bereid en gewoon bij iemand thuis – of in haar eigen kookstudio! Dit kun jij ook reserveren voor een culinaire, bijzondere en sfeervolle avond in Leuven. Een goed idee met vrienden en familie waar je bieren leert kennen, de Vlaamse keuken, actief bent en heerlijk gaat eten. Echt een bijzondere avond. Lees hier alles over de bierspijs workshop met diner.

Zelfgekookt voorgerechtje bij de bier spijs workshop in Leuven foodie in leuven Foodinista

Gerookte zalm aardappelsalade

Zelfgekookt voorgerechtje bij de bier spijs workshop in Leuven foodie in leuven Foodinista

Zalmsalade met fris wit bier

Zelfgekookt Dessert bij de bier spijs workshop in Leuven foodie in leuven Foodinista

Romig rood fruit dessert met merengue

Hapje Tapje en een stapje in Leuven

De volgende ochtend ging het echte Hapje Tapje festival in Leuven van start. Met voor ons het ontbijt in het Park. Mede georganiseerd door Jeroen Meus van Würst en de prachtige kookboeken. Vooraf kun je bij de VVV regelen dat je een deelname voucher hebt voor de picknick dan krijg je bij aankomst koffie en een croissant. In het park zijn tafels aanwezig en laat de picknick beginnen! Voor kinderen zijn er nog veel meer leuke activiteiten. Natuurlijk is de tip om zelf ook nog heel veel hapjes mee te nemen en een picknickkleed, want de tafels zijn beperkt en je kunt het zo gezellig maken als je zelf wilt.

Spelen in het park tijdens Picknick in het park Hapje tapje Festival Leuven
Picknick in het park Hapje tapje Festival Leuven
Picknick in het park Hapje tapje Festival Leuven

Proeven bij Hapje Tapje in Leuven

Wij hadden dit niet gedaan, want we wisten dat het ook in de stad hapje tapje festival was en er nog heel veel te eten zou zijn.Tijdens Hapje Tapje in Leuven hebben we met onze groep o.a. deze hapjes geproefd: maar het was nog veel meer en daar lees je in het Hapje Tapje verslag nog veel meer over.

Bereidingen van inktvis bij Hapje Tapje Festival in leuven Foodie In Leuven Foodblog Foodinista

Bereidingen van Inktvis bij Hapje Tapje Festival

Bereidingen van Geitenkaas bij Hapje Tapje Festival in leuven Foodie In Leuven Foodblog Foodinista

Bereidingen van Geitenkaas 

Hemels chocolade dessert met frambozen bereiding Hapje Tapje foodie in Leuven foodblog Foodinista

Hemelse chocolade met frambozen bereidingen

Kortom een tip voor een foodie weekendje weg in culinair België? Ga een keer naar Leuven en voel je een foodie in Leuven! Proef de cafésfeer, ga naar de food festivals in Leuven of volg een bier spijs workshop en kom veel meer culinaire ervaringen terug. Bezoek een bierbrouwerij in Leuven. Heb jij nog tips in leuven? Dan lezen we het natuurlijk ook heel graag.

Hotel tips in speciaalbierstad Leuven

Ook zin in een bierweekendje in speciaalbierstad Leuven? Ik zocht de leukste hotels in Leuven voor je uit. Bij een lang weekend Leuven hoort ook een fijn hotel voor de overnachting.

Budget: Design en helemaal gestyled het Pentahotel Leuven, je loopt ook nog zo de stad in, waar veel cafeetjes en restaurantjes zijn.
Luxe: Het Martin’s klooster is een oud Klooster omgebouwd tot luxe klooster en voor wat je krijgt, dan valt de prijs eigenlijk wel mee.

Meer foodie in Leuven? Blijf mij volgen, want binnenkort komen er ook blogs op Foodinista over de bierspijs workshop en meer over het Hapje Tapje Festival wat jaarlijks in Leuven terug keert tijdens het eerste weekend van Augustus. Gaan? En er een leuk culinair weekend Leuven van maken? Boek je hotel in Leuven minimaal drie maanden vooruit.

Meer reistips ontvangen en leuke foodfacts like Foodblog Foodinista of volg Foodinista op Instagram en Pinterest.

1Reactie
  • Stoofpot met Konijn uit Dagelijkse Kost - Foodblog Foodinista
    Geplaatst op 15:51h, 03 november

    […] dat had je misschien ook al een beetje door in mijn blog over Leuven en waar ik enthousiast over Würst schreef en alle lof over het hot dogs restaurant. Ja hot dogs in de Haute Causine. Wat een plek! Ik […]

Geef een reactie