Ovenschotel recept Zuurkoolstamppot Hawaii met ananas, kokos en paprika recept van Foodblog Foodinista

Zuurkool ovenschotel hawaii – Stamppot zuurkool met ananas

Deel deze post

Zuurkool is de stamppot die je het hele jaar door kunt eten. Zo denk ik er in ieder geval wel over. Zuurkool is een frisse groente. En door de zure smaak is deze stamppot heel toegankelijkheid. In deze zuurkool ovenschotel gaan we daar nog iets extra’s mee doen. We gaan variëren met zuurkool stamppot. We maken een tropische zuurkool stamppot ovenschotel. Zuurkool stamppot met kokos, kerrie en ananas gegratineerd in de oven. De zuurkool recept met ananas, kerrie en kokos maak je zo.

Volg je Foodinista ook al op InstagramTwitterFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Zomerse stamppot ovenschotel met zuurkool recept van Foodblog Foodinista

Ingrediënten ovenschotel zuurkool stamppot met ananas, kokos en kerrie voor 4 personen

  • 1 pak zuurkool van 500 gram
  • 1 ui
  • 6 middelgrote aardappelen
  • 1 rode paprika
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • blikje ananas op eigen sap
  • 200 ml kokosmelk
  • 125 gram blokjes magere spek
  • handje paneermeel
  • klontje roomboter
  • handje geraspte kaas
  • snuf peper en zout

Tips voor de bereiding van de zuurkool ovenschotel Hawaii

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: Bereiding 30 minuten en 25 minuten in de oven
Benodigdheden: 2 pannen, koekenpan, snijplank, mes, hakmolen, spatel, aardappelstamper, ovenschaal, keukenpapier, vergiet

Zuurkool ovenschotel Recept van Foodblog Foodinista
Ovenschotel zuurkoolstamppot recept met ananas, kokos en paprika van Foodblog Foodinista

Recept ovenschotel stamppot zuurkool met ananas, kokos, paprika en spekjes

Zuurkoolstamppot ovenschotel Hawaii maken

Kook het water voor de aardappelen met een snufje zout. Schil de aardappelen, snijd de aardappelen in grote stukken en kook de aardappelen in ongeveer 20 minuten beetgaar. Kook in een andere pan de zuurkool. Normaal kook je deze in water. Kook nu de zuurkool in de kokosmelk met de kerriepoeder en een snufje peper en zout.

Ingrediënten voorbereiden

Snipper de ui, dit is makkelijk in een hakmolen, anders met een mes. Verhit de koekenpan. Bak de spekblokjes voor 5 minuten uit in eigen vet en bak de ui mee.

Zuurkool stamppot ovenschotel maken

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Giet de aardappelen af. Laat deze even uitlekken. Snijd de paprika in blokjes. Stamp vervolgens de aardappelen met een klontje boter door de zuurkool met kokosmelk. Meng met een spatel de spekjes, ui en paprika door de zuurkoolstamppot. Deze is zacht en vochtig, maar gaat nog de oven in. Verdeel de zuurkoolstamppot in een ovenschotel. Strooi een handje kaas en paneermeel over de stamppot. Zo krijg je een gegratineerd en crunchy korst. Giet de ananas af. Snijd de ananasringen door de helft en verdeel deze over de ovenschotel met zuurkool. Strooi vervolgens nog een klein handje kaas over de ananas.

Plaats de zuurkool ovenschotel Hawaii in de oven voor 25 minuten. Na de verwarming in de oven plaats je de ovenschotel nog 5 minuten over de grill om te gratineren. Vervolgens is het tijd om te eten! Eet smakelijk.

Stamppotrecepten van Foodinista

Lekker toch stamppot op een koude dag? Maak anders ook eens één van de volgende stamppotrecepten.
* Stamppot met rucola en kruidenkaas. Weer eens iets anders en verrassend lekker. Het recept kun je hier vinden.
* Ook heel smakelijk is de andijviestamppot ovenschotel met appel en brie, waarvoor je het recept hier kunt vinden.
* Een klassieker en echt winters? Dan wil je hutspot met suddervlees. en daarvoor kun je het recept hier vinden.
* Dol op witlof? Dan is deze stamppot met witlof en rucola echt iets voor jou!
* Een favoriet van velen, spinazie met zalm, maar dan in een stamppot? Mijn stamppotrecept kun je hier vinden.

Meer recepten en food musthaves van Foodblog Foodinista ontvangen? Volg foodblog Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

2 Reactie's
  • Jacqueline
    Geplaatst op 19:20h, 24 oktober

    Wij hebben deze schotel vanavond gegeten. Omdat mijn man zin had in traditionele zuurkool en ik juist niet zo van de Hollandse pot ben, heb ik als compromis de kokosmelk en kerrie weggelaten, maar het was evengoed heerlijk. Zelfs mijn zoon van 13 vond het lekker (hij at voor het eerst van zijn leven zuurkool en is geen makkelijke eter).

  • Daphne van Aken
    Geplaatst op 16:31h, 26 oktober

    Wat leuk om te lezen! En ja wanneer je niet zo makkelijke eter lekker mee eet dan weet je dat het echt een succes is! Ik ken het gevoel :-).

Geef een reactie