Zoete aardappel gratin recept receptblog Foodinista

Zoete aardappel gratin recept

Deel deze post

Aardappelschotels zijn een ideaal bijgerecht, aardappelmuffins of een ovenschotel met aardappelpuree. Deze recepten kun je ook maken met zoete aardappel. Zoete aardappels zijn koolhydraatarmer en hebben een natuurlijk zoetere smaak. Deze zoete aardappel gratin gaat bijvoorbeeld heel goed samen met Amerikaanse kip of chili con carne met cola. Een leuke combinatie voor een Amerikaanse maaltijd. Alleen ik wel heb gemaakt en wat ook heel lekker is is een grote ovenschotel met zoete aardappel gratin! Met zoete aardappels heb ik een zoete aardappel gratin gemaakt. Gezond en een leuk bijgerecht voor bij je dagelijkse groente, vlees of vis of de tips die ik al met je deel. Deze zoete aardappel gratin maak je makkelijk zelf.

Volg Foodinista op InstagramFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Ingrediënten Zoete aardappel gratin

  • 3 zoete aardappels
  • 3 uien
  • 2 dl melk
  • 1 dl slagroom
  • 1 theelepel mosterd
  • 50 gram geraspte belegen kaas
  • snufje zout
  • snufje peper
  • vloeibare boter

Tips voor de bereiding van de zoete aardappel gratin

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: Voorbereiding 15 minuten en oven 30 minuten

Benodigdheden in in de keuken

Zoete aardappel ovenschotel foodblog Foodinista

Recept Zoete aardappel gratin

Start met het voorverwarmen van de oven op 200 graden.

Zoete aardappel gratin maken

Smeer de ovenschaal in met de vloeibare boter, dan kan vervolgens tijdens het snijden van de zoete aardappels en uien de ovenschaal laag voor lagen worden ingedeeld. Schil de eerste zoete aardappel en snijd deze in plakken van ongeveer 3 mm. Snijd de plakken vervolgens in halve manen. Leg de eerste zoete aardappel in laagjes in de ovenschaal tot ze op zijn. Snijd de eerste ui in uienringen en ook in halve ringen. Verdeel de halve uienringen over de eerste laag zoete aardappel.

Herhaal dit vervolgens nog twee keer en eindig met een laag uien.

Saus voor aardappelgratin maken

Klop de melk, slagroom, peper en zout met elkaar en giet deze over de zoete aardappels en uien. Gratineer de ovenschotel af met kaas en plaats de ovenschotel voor 30 minuten in de oven op 200 graden.

TIP: Bekijk ook het recept voor aardappelpuree gratin

Recepten met zoete aardappel

Meer recepten maken met zoete aardappel? Maak dan ook eens één van de volgende recepten met zoete aardappel.

Recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

4 Reactie's
  • Dagmar
    Geplaatst op 12:30h, 06 februari

    Mmm, lijkt me heerlijk! Deze gaat op mijn ‘to make’ lijstje erbij!

    groet, Dagmar

  • Maris
    Geplaatst op 14:15h, 07 februari

    Dit moet wel lekker zijn, want dat is bijna alles met zoete aardappel wel ;)

  • Mariska
    Geplaatst op 17:16h, 08 februari

    O jee, weer zoiets wat veel te lekker is!

  • alissa
    Geplaatst op 20:41h, 25 februari

    Looks so delicious! :)

Geef een reactie