Zoete aardappel gratin recept receptblog Foodinista

Zoete aardappel gratin

Deel deze post

Aardappelschotels vind ik ideaal als bijgerecht, het makkelijkst vind ik het om snel aardappelmuffins te maken deze staan dan ook heel lang op de blog en de aardappelmuffins zijn simpel om te maken. Deze wil ik al heel lang maken met zoete aardappels, maar op de één of andere manier komt het er niet van. Stom eigenlijk, want ook nu heb ik ze nog in huis liggen, een kleine voorraad en veel heb ik er niet van nodig. Alleen ik wel heb gemaakt en wat ook heel lekker is is een grote ovenschotel met zoete aardappel gratin! Met zoete aardappels heb ik een zoete aardappel gratin gemaakt. Gezond en een leuk bijgerecht voor bij je dagelijkse groente, vlees of vis. Ik moet eerlijk toegeven dat ik deze zoete aardappel gratin gewoon ’s ochtends heb gemaakt en dat wij deze als ovenschotel voor de lunch hebben opgegeten. Echt te lekker! Toen werd het vierpersoonsgerecht opeens een tweepersoonsgerecht ach, ja voor een keer was het een heerlijke lunch en een zalige ovenschotel als hoofdgerecht. Je kunt deze zoete aardappel ovenschotel ook zeker als hoofdgerecht eten met bijvoorbeeld alleen een frisse basissalade.

Ingrediënten Zoete aardappel gratin

3 zoete aardappels
3 uien
2 dl melk
1 dl slagroom
1 theelepel mosterd
50 gram geraspte kaas
snufje zout
snufje peper
vloeibare boter (om in te smeren)

Tips voor de bereiding van de zoete aardappel gratin

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: Voorbereiding 15 minuten en oven 30 minuten
Benodigdheden: snijplank, dunschiller, mes, ovenschaal ongeveer 20×30 cm

Zoete aardappel ovenschotel foodblog Foodinista

Recept Zoete aardappel gratin

Start met het voorverwarmen van de oven op 200 graden.

Smeer de ovenschaal in met de vloeibare boter, dan kan vervolgens tijdens het snijden van de zoete aardappels en uien de ovenschaal laag voor lagen worden ingedeeld.

Schil de eerste zoete aardappel en snij deze in plakken van ongeveer 3mm. Snij de plakken vervolgens in halve mannen. Leg de eerste zoete aardappel in laagjes in de ovenschaal tot ze op zijn.

Snij vervolgens de eerste ui in uienringen en ook in halve ringen. Verdeel de halve uienringen over de eerste laag zoete aardappel.

Herhaal dit vervolgens nog twee keer en eindig met een laag uien.

Klop de melk, slagroom, peper en zout met elkaar en giet deze over de zoete aardappels en uien. Gratineer de ovenschotel af met kaas en plaats de ovenschotel voor 30 minuten in de oven op 200 graden.

Recepten met zoete aardappel van Foodblog Foodinista

Meer recepten maken met zoete aardappel? Maak dan ook eens één van de volgende recepten met zoete aardappel:
– Snel en simpel maak je deze gezonde hummus met zoete aardappel.

– Soepen met zoete aardappel zijn ook heel erg lekker! Maak bijvoorbeeld deze curry met zoete aardappel.

– Of wat dacht je van de pompoensoep met zoete aardappel.

Meer recepten ontvangen van Foodblog Foodinista? Volg Foodblog Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

4 Reactie's

Geef een reactie

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: