Biefstukspiesen met tutti frutti barbecuerecept Foodblog Foodinista

Biefstukspiesen met tutti frutti

Deel deze post

Wat een zomer! En de barbecuerecepten blijven maar voorbij komen. Zo ging onze nieuwe Weber barbecue ook weer aan en maakte ik deze keer biefstukspiesen met tutti frutti. Hartig en zoet bij elkaar. Een pittig en frisse combinatie en dat gaat goed samen tijdens deze hete zomer. Extra leuk vind ik het dat onze peuter echt dol is op tutti frutti, maar nog geen biefstuk mee eet. Voor hem maak ik dan direct tutti frutti spiesen en zo eten we alle drie een beetje hetzelfde. Barbecueën is tenslotte gezellig en zo krijgt hij ook de gezellige recepten, zoals spiesjes van de barbecue die bijna het zelfde zijn als de gerechten van papa en mama.

Biefstukspiesen met tutti frutti barbecuerecept Foodblog Foodinista

Ingrediënten biefstukspiesen met tutti frutti 4 stuks

200 gram biefstuk
200 gram tutti frutti
1 knoflookteen
2 eetlepels olijfolie
1 theelepel zoete paprikapoeder
1 theelepel komijnpoeder
snuf gedroogde rode peper
snuf zout

Tips voor de bereiding van de biefstukspiesen met tutti frutti

Moeilijheid 1-5: 1
Tijdsduur: Voorbereiding 15 minuten en 1 uur marineren, barbecuetijd 15 minuten
Benodigdheden: snijplank, mes, 2 afsluitbare voorraadbakjes, lepel, barbecuespiesen, barbecue

Biefstukspiesen met tutti frutti barbecuerecept Foodblog Foodinista
www.wijny.nl

Recept biefstukspiesen met tutti frutti

Laat de tutti frutti voorweken in een bakje met water, zodat deze niet verbranden op de barbecue.

We starten met het marineren van de biefstuk. Meng in een bewaarbakje de olijfolie, paprikapoeder, komijnpoeder, zout en peper. Knijp de knoflook uit en meng ook deze door de marinade. Snijd vervolgens de biefstuk in stukken van ongeveer drie bij drie centimeter. Marineer de biefstuk in de marinade en laat deze minimaal een uur marineren in de koelkast.

Je kunt nu een uur wachten op het marineren en op het weken van de tutti frutti.

Rijg de spiesen, bij voorkeur metalen spiesen, met om en om biefstuk en tutti frutti.

Verwarm de barbecue voor. Het fijne van de Weber barbecue vind ik dat je deze helemaal op temperatuur kunt instellen. Zo verwarmen wij de Weber voor biefstuk voor op 150 graden, zodat de biefstuk langzaam kan garen en de tutti frutti ook langzaam kan opdrogen op de barbecue en warm genoeg kan worden. De spiesen kunnen op de barbecue voor vijftien minuten bij 150 graden. Vervolgens is de biefstuk medium gegaard.

Meer inspiratie voor barbecuerecepten?

Bekijk ook eens de volgende barbecuerecepten op Foodblog Foodinista:
* Wat dacht je van deze biefstukspiesen met garnalenboter? Een echte surf en turf voor de barbecue.
* Een ander gerecht met zalm? Maak zelf verse zalmburgers op de barbecue.
* Maak ook eens spiesen met zalm en courgette.

Meer barbecue recepten en simpele en snelle barbecuetips ontvangen van Foodinista: Like Foodblog Foodinista of volg Foodinista op InstagramTwitter en Pinterest.



gtag(‘config’, ‘UA-43776150-1’);

Geen reactie's

Geef een reactie

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: