25 jul Biefstukspiesen met tutti frutti
Tijd voor grillen op de barbecue! Zo ging onze nieuwe Weber barbecue ook weer aan en maakte ik deze keer biefstukspiesen met tutti frutti. Hartig en zoet bij elkaar en combinatie die je wilt proeven. Een pittige, zoute en frisse combinatie en dat gaat goed samen tijdens ee hete zomer of zonnige lente. Barbecueën is tenslotte gezellig en zo eet je ook nog gewoon gezonde recepten op de barbecue. Tutti frutti vol vezels en ijzerrijk en mager biefstuk grillen. Gezond en heerlijk. Pak de spiesen maar en tijd voor grillen met de biefstukspiesen met tutti frutti.
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Ingrediënten biefstukspiesen met tutti frutti 4 stuks
- 200 gram biefstuk
- 200 gram tutti frutti
- 1 knoflookteen
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel zoete paprikapoeder
- 1 theelepel komijnpoeder
- snuf gedroogde rode peper
- snuf zout
Tips voor de bereiding van de biefstukspiesen met tutti frutti
Moeilijheid 1-5: 1
Tijdsduur: Voorbereiding 15 minuten en 1 uur marineren, barbecuetijd 15 minuten
Benodigdheden: snijplank, mes, 2 afsluitbare voorraadbakjes, lepel, barbecuespiesen, barbecue
Recept biefstukspiesen met tutti frutti
Laat de tutti frutti voorweken in een bakje met water, zodat deze niet verbranden op de barbecue.
Biefstukmarinade maken
We starten met het marineren van de biefstuk. Meng in een bewaarbakje de olijfolie, paprikapoeder, komijnpoeder, zout en peper. Knijp de knoflook uit en meng ook deze door de marinade. Snijd vervolgens de biefstuk in stukken van ongeveer drie bij drie centimeter. Marineer de biefstuk in de marinade en laat deze minimaal een uur marineren in de koelkast.
Je kunt nu een uur wachten op het marineren en op het weken van de tutti frutti.
Barbecuespiesen maken en grillen op de barbecue
Rijg de spiesen, bij voorkeur metalen spiesen, met om en om biefstuk en tutti frutti. Verwarm de barbecue voor. Het fijne van de Weber barbecue vind ik dat je deze helemaal op temperatuur kunt instellen. Zo verwarmen wij de Weber voor biefstuk voor op 150 graden, zodat de biefstuk langzaam kan garen en de tutti frutti ook langzaam kan opdrogen op de barbecue en warm genoeg kan worden. De spiesen kunnen op de barbecue voor vijftien minuten bij 150 graden. Vervolgens is de biefstuk medium gegaard.
Meer inspiratie voor barbecuerecepten?
Bekijk ook eens de volgende barbecuerecepten op Foodblog Foodinista:
- Wat dacht je van deze biefstukspiesen met garnalenboter? Een echte surf en turf voor de barbecue.
- Een ander gerecht met zalm? Maak zelf verse zalmburgers op de barbecue.
- Maak ook eens spiesen met zalm en courgette.
Meer barbecue recepten en simpele en snelle barbecuetips ontvangen van Foodinista: Like Foodblog Foodinista of volg Foodinista op Instagram en Pinterest.
Geen reactie's