Kogelbiefstuk met ansjovisboter recept van Foodblog Foodinista

Kogelbiefstuk met ansjovisboter

Deel deze post

Het kan heel simpel zijn, een goed stuk biefstuk, kruidenboter en verse friet. Snel staat er een heerlijke maaltijd op tafel. Eigenlijk is dit ook de basis van deze maaltijd. Kogelbiefstuk met ansjovisboter. Een heerlijk zelfgemaakte zoute kruidenboter met ansjovis en verse kruiden. Een simpele en snelle surf en turf. We hebben er alleen een leuke twist aan gegeven.

Steak frites recept met een twist

Dit is gedaan met een mooie kogelbiefstuk, de kruidenboter is een ansjovisboter geworden en de friet is een verse friet uit de airfryer. In dit recept neem ik je mee en vertel ik je meer over de combinatie van dit biefstuk gerecht. Uiteindelijk is het allemaal zo veel simpeler dan het lijkt, maar wel bijzonder lekker. Zo maak je zelf de biefstuk met ansjovisboter en frites.

Volg je Foodinista ook al op InstagramFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Kogelbiefstuk met ansjovisboter recept van Foodblog Foodinista

Ingrediënten kogelbiefstuk met ansjovisboter en verse friet uit de airfryer voor 2 personen

Ingrediënten kogelbiefstuk

  • 2 stuks kogelbiefstuk
  • 1 eetlepel olijfolie
  • klontje roomboter
  • snufje peper

Mediterrane ansjovisboter ingrediënten

  • 125 gram roomboter
  • 3 gedroogde tomaatjes
  • 5 ansjovisfilet
  • 3 takjes peterselie
  • 3 blaadjes basilicum
  • 1 limoen voor de limoenschil
  • snufje peper

Ingrediënten verse airfryer frieten

  • 4 half kruimige aardappels
  • 1 eetlepel olijfolie
  • snuf zout

P.s. Ik kies voor frites uit de airfryer. Geen airfryer? Geen probleem! Normale friet, ovenfrites of gebakken aardappeltjes zijn ook heerlijk! Of maak eens deze aardappelpuree gratin. Zo blijft de maaltijd heerlijk Frans. Maak de maaltijd nog een beetje gezonder met een frisse en simpele salade. Er is niet meer nodig dan ijsbergsla, tomaat, komkommer en een lichte dressing.

Tips voor de bereiding van de kogelbiefstuk met ansjovisboter en verse frieten uit de airfryer

Moeilijheid 1-5: 2
Tijdsduur: 20 minuten

Benodigdheden uit de keuken voor het bereiden van het recept

Maak ook eens het recept voor deze Aziatische biefstuksalade dat is weer eens iets anders en met lekker veel groente.

Kogelbiefstuk met ansjovisboter recept van Foodblog Foodinista

Recept kogelbiefstuk met ansjovisboter en verse frites uit de airfryer

Start met de airfryer friet bereiden

Haal alvast de roomboter uit de koelkast voor de ansjovisboter dan kan de roomboter zacht worden.

Start met het koken van het water voor de aardappels met een snuf zout. Haal de oogjes uit de aardappelen en snijd de aardappels in de vormen van frieten. We schillen de aardappels niet. Kook de aardappels, wanneer het water kookt, drie minuten voor. Kook de aardappels niet zacht. Het is alleen de bedoeling dat ze vochtig worden. Verwarm ondertussen de airfyer voor op 200 graden. Giet de aardappels af en dep de aardappels even droog. Giet de aardappels in de airfryer en giet over de airfyrer een eetlepel olijfolie. Zet de airfryer op 20 minuten en schud deze af en toe.

Ansjovisboter recept

Maak ondertussen de ansjovis boter. Snijd de kruiden, de tomaatjes en de ansjovis fijn. Meng deze met de roomboter. Rasp de zest van de limoenschil en meng ook deze door de kruidenboter. De ansjovisboter is al klaar. Proef even of je deze goed op smaak vind. Eigenlijk krijg je een diversiteit van smaken die best wel heftig is. Zout, zuur, mediterraan, peper en fris. Dan is het perfect! In combinatie met de biefstuk wordt de smaak veel zachter. Wil je de smaak meer in balans brengen? Meng dan van een ingrediënt iets extra’s toe. Je kunt de ansjovisboter alvast op een bordje met de garneerringen mooi maken dan kun je deze straks in één keer op de borden schuiven.

Het bereiden van de kogelbiefstuk

Verhit de grillpan en smelt een klontje boter en verhit één eetlepel olijfolie. Wanneer alles goed verhit is, de boter en de olie goed gemengd zijn en bruin begint te worden kan op hoge temperatuur de biefstuk in de pan. Grill de kogelbiefstuk om en om met een snufje peper. Geen zout, want de ansjovisboter is zout genoeg. Voor medium rare, gaat de kogelbiefstuk bij mij twee minuten per kant. Vervolgens gaat de kogelbiefstuk in aliminiumfolie om vier minuten na te garen.

Ondertussen kunnen de frieten op de borden, kan de salade worden bereiden en de ansjovisboter kan op de borden. Als laatste is het tijd voor de kogelbiefstuk en eet smakelijk!

Meer recepten ontvangen van Foodinista. Volg Blog Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

19 Reactie's
  • Marian B
    Geplaatst op 12:17h, 08 september

    Moeilijk hoor! Er is zoveel lekkers op vleesgebied. Een lekker varkenshaasje met saus, is zeker een van mijn favorieten. Ik hou van afwisseling, en iets met kip smaakt ook altijd goed..

  • Ruud
    Geplaatst op 13:21h, 08 september

    Mijn favoriete vleesgerecht blijft toch wel zuurvlees (of zoals wij het zeggen: zoervleis)
    Heerlijke combinatie van vlees met het zuur van azijn en het zoet van de peperkoek & basterdsuiker.

  • Tamara Sok
    Geplaatst op 11:06h, 09 september

    Hertenbiefstuk, smullen!

  • Maikel Frijters
    Geplaatst op 11:09h, 09 september

    Boeuf Bourguignon vind ik heerlijk. De tijd komt er ook al weer aan om het te gaan eten. Je bent er even mee bezig om het klaar te maken maar ik kan er intens van genieten!

  • Susan Seek
    Geplaatst op 22:36h, 09 september

    Ik heb vanavond dit recept van Facebook gemaakt:
    MAROKKAANSE ZOETE STOOFSCHOTEL van (26 augustus)
    Ik ben altijd al dol op stoofschotels, maar dit is echt een blijvertje!

  • admin
    Geplaatst op 10:06h, 10 september

    Hoi Susan,

    Wat leuk om te lezen!

    Groetjes,

    Daphne

  • Els Timmers
    Geplaatst op 14:28h, 10 september

    Ik ben dol op saté. Maar dan wel op echt Indische wijze. Een vriendin van me heeft Indische roots en heeft een (geheim) recept van haar oma. Dat is echt enorm smullen! Ik moet daarvoor wel altijd bij haar aankloppen, want ze geven in die familie dit geheim helaas niet prijs!

  • Jeroen
    Geplaatst op 14:39h, 10 september

    er is zoveel lekkers… maar een mooie sukade die urenlang heeft gesudderd is natuurlijk altijd goed!

  • petra haak
    Geplaatst op 17:08h, 10 september

    Wij hebben de BBQ het hele jaar door aan en mijn favoriete vleesgerecht daarop is absoluut een mooie steak (ribeye, diamanthaas, entrecote) maar op nummer 1 met stip staat dan de Picanha (veel mensen kennen het nog niet, maar het is echt een aanrader voor de echte carnivoor :-)

  • admin
    Geplaatst op 09:51h, 11 september

    Dat kan ook erg goed! Wij eigenlijk ook wel. De picanha ziet er erg goed uit! Nog niet geprobeerd, maar dat gaan we ook zeker eens doe. Zal voor de man in huis ook een feestje zijn.

  • admin
    Geplaatst op 09:52h, 11 september

    Zeker weten! Op de blog kun je ook diverse stoofschotels vinden.

  • admin
    Geplaatst op 09:52h, 11 september

    Lekker hoor! Goede reden toch?

  • admin
    Geplaatst op 09:53h, 11 september

    Erg lekker! Maakte mijn oma vroeger ook altijd! En de appel of perenstroop niet vergeten.

  • Cobi
    Geplaatst op 06:02h, 12 september

    Hier is een goede biefstuk echt wel favoriet.

  • Corinne de Graaf
    Geplaatst op 12:12h, 13 september

    Ik hou erg van stoofvlees en een goede biefstuk medium gebakken.
    Als we gaan barbecueën dan kopen we meestal hamburgers omdat de kids ze lekker vinden en spareribs zijn ook favoriet hier.

  • Sascha_W
    Geplaatst op 12:02h, 18 september

    In dit mannenhuishouden is de rosbief uit de oven toch wel het meest favoriet. Gemarineerd en gebraden aan één stuk, daarna in dunne plakken gesneden, met friet, vers brood, smeersels en sausjes, met voor moeders een frisse tomaten salade (aan de mannen niet besteed).. Het is zeker niet de meest gezonde en verantwoorde maaltijd, maar op z’n tijd kan het best. en ik kan dan weer heel erg genieten om te zien hoe mijn mannen helemaal holbewoner gaan op een lappen gebraden koe :)

  • Nynke B
    Geplaatst op 08:54h, 20 september

    Met biefstuk heb ik een haat-liefde verhouding. Ik vind het heerlijk, maar als ik het zelf bak, pakt het net niet goed uit. Te droog of net te rauw….Ik ben dol op kipfilet gevuld met tapenade en pijnboompitten en dan met een plakje ham erom heen gerold. Het is nog vroeg, maar ik krijg nu alweer trek.

  • Sharon de Ridder
    Geplaatst op 15:01h, 20 september

    Mijn favoriete vleesgerecht is stoofvlees; maar voor een lekkere medium biefstuk mag je me ook zeker wakker maken!

  • Debbie
    Geplaatst op 15:05h, 20 september

    Absoluut favoriet is de door mijn vader gemaakte overheerlijke varkenshaas met zijn peperroomsaus volgens geheime bereidingswijze. Ik ga hem meteen appen en vragen wanneer hij dit weer maakt!

Geef een reactie