05 jun Kogelbiefstuk met ansjovisboter
Het kan heel simpel zijn, een goed stuk biefstuk, kruidenboter en verse friet. Snel staat er een heerlijke maaltijd op tafel. Eigenlijk is dit ook de basis van deze maaltijd. Kogelbiefstuk met ansjovisboter. Een heerlijk zelfgemaakte zoute kruidenboter met ansjovis en verse kruiden. Een simpele en snelle surf en turf. We hebben er alleen een leuke twist aan gegeven.
Steak frites recept met een twist
Dit is gedaan met een mooie kogelbiefstuk, de kruidenboter is een ansjovisboter geworden en de friet is een verse friet uit de airfryer. In dit recept neem ik je mee en vertel ik je meer over de combinatie van dit biefstuk gerecht. Uiteindelijk is het allemaal zo veel simpeler dan het lijkt, maar wel bijzonder lekker. Zo maak je zelf de biefstuk met ansjovisboter en frites.
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Ingrediënten kogelbiefstuk met ansjovisboter en verse friet uit de airfryer voor 2 personen
Ingrediënten kogelbiefstuk
- 2 stuks kogelbiefstuk
- 1 eetlepel olijfolie
- klontje roomboter
- snufje peper
Mediterrane ansjovisboter ingrediënten
- 125 gram roomboter
- 3 gedroogde tomaatjes
- 5 ansjovisfilet
- 3 takjes peterselie
- 3 blaadjes basilicum
- 1 limoen voor de limoenschil
- snufje peper
Ingrediënten verse airfryer frieten
- 4 half kruimige aardappels
- 1 eetlepel olijfolie
- snuf zout
P.s. Ik kies voor frites uit de airfryer. Geen airfryer? Geen probleem! Normale friet, ovenfrites of gebakken aardappeltjes zijn ook heerlijk! Of maak eens deze aardappelpuree gratin. Zo blijft de maaltijd heerlijk Frans. Maak de maaltijd nog een beetje gezonder met een frisse en simpele salade. Er is niet meer nodig dan ijsbergsla, tomaat, komkommer en een lichte dressing.
Tips voor de bereiding van de kogelbiefstuk met ansjovisboter en verse frieten uit de airfryer
Moeilijheid 1-5: 2
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden uit de keuken voor het bereiden van het recept
- snijplank
- mes
- schaal
- klein schaaltje
- vork
- grillpan
- vleestang
- aluminiumfolie
- eventueel een garneerring
- lepel
- airfryer voor de friet
- rasp
Maak ook eens het recept voor deze Aziatische biefstuksalade dat is weer eens iets anders en met lekker veel groente.
Recept kogelbiefstuk met ansjovisboter en verse frites uit de airfryer
Start met de airfryer friet bereiden
Haal alvast de roomboter uit de koelkast voor de ansjovisboter dan kan de roomboter zacht worden.
Start met het koken van het water voor de aardappels met een snuf zout. Haal de oogjes uit de aardappelen en snijd de aardappels in de vormen van frieten. We schillen de aardappels niet. Kook de aardappels, wanneer het water kookt, drie minuten voor. Kook de aardappels niet zacht. Het is alleen de bedoeling dat ze vochtig worden. Verwarm ondertussen de airfyer voor op 200 graden. Giet de aardappels af en dep de aardappels even droog. Giet de aardappels in de airfryer en giet over de airfyrer een eetlepel olijfolie. Zet de airfryer op 20 minuten en schud deze af en toe.
Ansjovisboter recept
Maak ondertussen de ansjovis boter. Snijd de kruiden, de tomaatjes en de ansjovis fijn. Meng deze met de roomboter. Rasp de zest van de limoenschil en meng ook deze door de kruidenboter. De ansjovisboter is al klaar. Proef even of je deze goed op smaak vind. Eigenlijk krijg je een diversiteit van smaken die best wel heftig is. Zout, zuur, mediterraan, peper en fris. Dan is het perfect! In combinatie met de biefstuk wordt de smaak veel zachter. Wil je de smaak meer in balans brengen? Meng dan van een ingrediënt iets extra’s toe. Je kunt de ansjovisboter alvast op een bordje met de garneerringen mooi maken dan kun je deze straks in één keer op de borden schuiven.
Het bereiden van de kogelbiefstuk
Verhit de grillpan en smelt een klontje boter en verhit één eetlepel olijfolie. Wanneer alles goed verhit is, de boter en de olie goed gemengd zijn en bruin begint te worden kan op hoge temperatuur de biefstuk in de pan. Grill de kogelbiefstuk om en om met een snufje peper. Geen zout, want de ansjovisboter is zout genoeg. Voor medium rare, gaat de kogelbiefstuk bij mij twee minuten per kant. Vervolgens gaat de kogelbiefstuk in aliminiumfolie om vier minuten na te garen.
Ondertussen kunnen de frieten op de borden, kan de salade worden bereiden en de ansjovisboter kan op de borden. Als laatste is het tijd voor de kogelbiefstuk en eet smakelijk!
Meer recepten ontvangen van Foodinista. Volg Blog Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Marian B
Geplaatst op 12:17h, 08 septemberMoeilijk hoor! Er is zoveel lekkers op vleesgebied. Een lekker varkenshaasje met saus, is zeker een van mijn favorieten. Ik hou van afwisseling, en iets met kip smaakt ook altijd goed..
Ruud
Geplaatst op 13:21h, 08 septemberMijn favoriete vleesgerecht blijft toch wel zuurvlees (of zoals wij het zeggen: zoervleis)
Heerlijke combinatie van vlees met het zuur van azijn en het zoet van de peperkoek & basterdsuiker.
Tamara Sok
Geplaatst op 11:06h, 09 septemberHertenbiefstuk, smullen!
Maikel Frijters
Geplaatst op 11:09h, 09 septemberBoeuf Bourguignon vind ik heerlijk. De tijd komt er ook al weer aan om het te gaan eten. Je bent er even mee bezig om het klaar te maken maar ik kan er intens van genieten!
Susan Seek
Geplaatst op 22:36h, 09 septemberIk heb vanavond dit recept van Facebook gemaakt:
MAROKKAANSE ZOETE STOOFSCHOTEL van (26 augustus)
Ik ben altijd al dol op stoofschotels, maar dit is echt een blijvertje!
admin
Geplaatst op 10:06h, 10 septemberHoi Susan,
Wat leuk om te lezen!
Groetjes,
Daphne
Els Timmers
Geplaatst op 14:28h, 10 septemberIk ben dol op saté. Maar dan wel op echt Indische wijze. Een vriendin van me heeft Indische roots en heeft een (geheim) recept van haar oma. Dat is echt enorm smullen! Ik moet daarvoor wel altijd bij haar aankloppen, want ze geven in die familie dit geheim helaas niet prijs!
Jeroen
Geplaatst op 14:39h, 10 septemberer is zoveel lekkers… maar een mooie sukade die urenlang heeft gesudderd is natuurlijk altijd goed!
petra haak
Geplaatst op 17:08h, 10 septemberWij hebben de BBQ het hele jaar door aan en mijn favoriete vleesgerecht daarop is absoluut een mooie steak (ribeye, diamanthaas, entrecote) maar op nummer 1 met stip staat dan de Picanha (veel mensen kennen het nog niet, maar het is echt een aanrader voor de echte carnivoor :-)
admin
Geplaatst op 09:51h, 11 septemberDat kan ook erg goed! Wij eigenlijk ook wel. De picanha ziet er erg goed uit! Nog niet geprobeerd, maar dat gaan we ook zeker eens doe. Zal voor de man in huis ook een feestje zijn.
admin
Geplaatst op 09:52h, 11 septemberZeker weten! Op de blog kun je ook diverse stoofschotels vinden.
admin
Geplaatst op 09:52h, 11 septemberLekker hoor! Goede reden toch?
admin
Geplaatst op 09:53h, 11 septemberErg lekker! Maakte mijn oma vroeger ook altijd! En de appel of perenstroop niet vergeten.
Cobi
Geplaatst op 06:02h, 12 septemberHier is een goede biefstuk echt wel favoriet.
Corinne de Graaf
Geplaatst op 12:12h, 13 septemberIk hou erg van stoofvlees en een goede biefstuk medium gebakken.
Als we gaan barbecueën dan kopen we meestal hamburgers omdat de kids ze lekker vinden en spareribs zijn ook favoriet hier.
Sascha_W
Geplaatst op 12:02h, 18 septemberIn dit mannenhuishouden is de rosbief uit de oven toch wel het meest favoriet. Gemarineerd en gebraden aan één stuk, daarna in dunne plakken gesneden, met friet, vers brood, smeersels en sausjes, met voor moeders een frisse tomaten salade (aan de mannen niet besteed).. Het is zeker niet de meest gezonde en verantwoorde maaltijd, maar op z’n tijd kan het best. en ik kan dan weer heel erg genieten om te zien hoe mijn mannen helemaal holbewoner gaan op een lappen gebraden koe :)
Nynke B
Geplaatst op 08:54h, 20 septemberMet biefstuk heb ik een haat-liefde verhouding. Ik vind het heerlijk, maar als ik het zelf bak, pakt het net niet goed uit. Te droog of net te rauw….Ik ben dol op kipfilet gevuld met tapenade en pijnboompitten en dan met een plakje ham erom heen gerold. Het is nog vroeg, maar ik krijg nu alweer trek.
Sharon de Ridder
Geplaatst op 15:01h, 20 septemberMijn favoriete vleesgerecht is stoofvlees; maar voor een lekkere medium biefstuk mag je me ook zeker wakker maken!
Debbie
Geplaatst op 15:05h, 20 septemberAbsoluut favoriet is de door mijn vader gemaakte overheerlijke varkenshaas met zijn peperroomsaus volgens geheime bereidingswijze. Ik ga hem meteen appen en vragen wanneer hij dit weer maakt!