Wat eten we deze week? – Lente Weekmenu Week 9 2024 Foodinista

Wat eten we deze week? – Lente Weekmenu Week 9 2024 Foodinista

Deel deze post

Een nieuw lente weekmenu met recepten voor iedere dag van de week voor het hele gezin. Op Foodblog Foodinista helpen we je graag voor leuke, lekker en gezonde eet inspiratie met dagelijkse inspiratie. Simpele recepten en kook ideeën die iedereen kan bereiden waarbij je fris en gezond eet met een lentesmaak. Aspergerecepten, ovenschotels en makkelijke salades bijvoorbeeld. Ook een lente stamppot, want koken moet simpel zijn en toegankelijk. We bieden de lente op je bord in een nieuw gevarieerd weekmenu. Kun je inspiratie gebruiken voor je dagelijkse gevarieerde maaltijden lees dan mee met dit weekmenu van Foodblog Foodinista. Italiaanse gehaktballetjes in tomatensaus, gele confettirijst met chorizo en Chinese roerbakstamppot met knoflookgarnalen. Hier is het lente weekmenu week 9 2024 Foodinista. Eet smakelijk!

Meer inspiratie voor weekmenu’s? Start dan bij de weekmenu’s van 2022 en de weekmenu’s van 2023 met ‘bordenvol inspiratie’. Bekijk hier het lente weekmenu week 8 2024.

Volg je Foodinista ook al op Instagram, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Wat eten we deze week? – Lente Weekmenu Week 9 2024

Maandag – Gele rijst met chorizo en groente

Gele rijst met chorizo recept Foodblog Foodinista

Na het weekend maken we met saffraanrijst een makkelijk bordje confettirijst. De ingrediënten staan in het recept, maar misschien heb je zelf nog andere groente restjes in huis die ook lekker combineren in dit recept? De confettirijst, heet niet voor niks zo, is een heerlijk restjes recept waar je veel groente eet en je koelkast kunt leeg eten. Lekker bij de rijst is hummus.

Recept confettirijst met chorizo

Dinsdag – Chinese roerbak stamppot met knoflookgarnalen

Recept Chinese roerbakgroente stamppot met knoflookgarnalen - Foodblog Foodinista

Op dinsdag gaan we makkelijk stampen met een lentestamppot. Stamppot met Chinese roerbakgroente en knoflookgarnalen.

Stamppot recept met Chinese roerbakgroente en knoflookgarnalen

Woensdag – Vegetarische lasagne met gegrilde paprika, ricotta en pesto

Vegetarische lasagne met ricotta en gegrilde paprika - Foodblog Foodinista

Breek de week met een grote schaal lasagne. Lasagne met gegrilde paprika, ricotta en paprika. Smullen! Makkelijk om vooruit te kijken en met een salade op een drukkere sportdag bijvoorbeeld in de avond even op te warmen.

Recept lasagne met gegrilde paprika en ricotta

Donderdag – Orzo salade met chorizo, perzik en geitenkaas

Orzo recept met chorizo, geitenkaas en perzik receptblog Foodinista

Een frisse salade van orzo met perzik, geitenkaas, chorizo en courgette.

Recept orzo salade met perzik, geitenkaas, chorizo en courgette

Vrijdag – Kipgehaktballetjes in tomatensaus met Parmezaan

Italiaanse kipgehaktballetjes met Parmezaan en pijnboompitjes in tomatensaus recept van Foodblog Foodinista

Vrijdag! Weekend. Maak een grote voorraad gehaktballetjes in tomatensaus met Parmezaan. Lekker op een Italiaanse borrelplank, bij de pasta of orzo op brood. Zo kan het weekend goed beginnen.

Recept gehaktballetjes in tomatensaus met Parmezaan

Zaterdag – Risotto met groene asperges en zalm

Risotto recept groene asperges en zalm foodblog Foodinista

Zaterdag lekker de keuken in en uitgebreider koken. Met het recept voor risotto met groene asperges en zalm.

Recept risotto met groene asperges en zalm

Zondag – Eiersalade met asperges en ham

Aspergesalade met ei en ham recept van foodblog Foodinista

Op zondag maken we een frisse salade met asperges, ei en ham. Lekker bij een ijsbergsalade en dan ben je snel klaar voor een maaltijd met een tomaatje erbij. Ook is deze salade lekker op een broodje, bij de borrel op een toastje of als bijgerecht bij de asperges op zondag.

Recept aspergesalade met ei en ham

Tot volgende week op Foodblog Foodinista met een nieuw lente Weekmenu.

Meer recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie