Pittige andijvie stamppot recept met appeltjes

Top vijf carnaval recepten

Deel deze post

Natuurlijk is het niet alleen Valentijnsdag dit weekend! Carnaval start ook weer en wat heb ik er zin in, alleen geen carnaval voor mij, maar ik denk wel mee. Per twee april woon ik weer in Brabant na acht jaar in Haarlem gewoond te hebben en de grote verhuizing gaat van start. Dus even wat inspanning voor de beloning zullen we maar zeggen, zodat er volgend jaar echt goed carnaval gevierd kan worden zonder het hele land door te reizen. In dit foodblog een aantal recepten en gerechten voor tijdens en na de carnaval om je fit en goed gevuld te blijven voelen en voor de grieperige na de carnaval om er snel weer boven op te komen een beetje powerfood en drinks. Tenslotte is het vette happen tijd. De Foodinista top vijf carnaval recepten voor mij, waar ik mij prettig bij voel, want lekker friet, kroketten en frikadellen, maar daar red ik het geen vier dagen op. Je kunt ze allemaal voorbereiden en even bijkomen  tussen het hossen, bijpraten en biertjes doen.

Carnaval recepten

snelle verse spaghetti bolognaise

Snelle spaghetti zonder pakjes en met verse groente. Met name het snelle en de verse groente doen het. Nog een beetje vitamine, een goede bodem en snel.

Pide pizza recept

Pide pizza maken! Haal pide broden in huis en laat iedereen zijn eigen pizza’s beleggen. Veel goedkoper dan pizza bestellen. Snel gedaan, gezonder en met een grote groep heb je makkelijk veel gasten te eten gegeven. Natuurlijk kun je ze ook snel zelf beleggen. Ken je deze pizza bakrekken? Er kunnen er drie per keer in de oven. Echt heel handig met je familie of de vriendengroep. Natuurlijk met carnaval, maar ook tijdens heel veel andere evenementen.

Uientaart met spekjes recept

Deze uientaart met spekjes maak je in minder dan 20 minuten, maar kun je ook heel makkelijk voor de carnaval maken en je hebt er weinig ingrediënten voor nodig.

Pittige andijvie stamppot met appeltjes

Natuurlijk even een pittige en stevige andijviestamppot voor een goede bodem.

Warme frisse winterdrank met limoen, munt en steranijs

En is het echt allemaal even te veel tijdens of na de carnaval kom dan bij met deze warme drank vol vitamine en reinigend voor je lichaam, zodat je natuurlijk weer door kan.

Fijne carnaval! Maak er wat van. Ik zal ’t missen.

Direct de nieuwste blogs ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

1Reactie
  • Celeste
    Geplaatst op 11:11h, 13 februari

    Ziet er allemaal heerlijk uit! Zo kom je carnaval inderdaad prima door ;)

Geef een reactie