14 feb Warme Chocolademelk met Schrobbelèr – Recept voor carnaval
Het is carnaval, maar ja carnaval is dit jaar toch echt een thuisfeestje. Jammer natuurlijk! We moeten carnaval vieren in ons hoofd en hart. Toch zijn er ook heel wat jaartjes geweest waarbij wij al tegen elkaar zeiden; warme chocolademelk met een scheutje Schrobbelèr om mee op te warmen was lekker geweest. Wij vieren carnaval tenslotte heel vaak buiten. Hossen op de grote markt in Kielengat met vrienden die ik al sinds de studententijd ken, naar de kinderoptocht in Kruikenstad, mee zingen met Kruikenstad zingt carnaval, optochten kijken in ons eigen dorp en eigenlijk gaan we alleen naar binnen in ons eigen feestpaleis in ons dorp en bij het kindercarnaval in Kruikenstad. Nu het toch thuis is heb ik de warme chocolademelk met Schrobbelèr gemaakt. Dat was even genieten! Ondertussen keken wij naar de live streams van ons eigen Turfstekers carnaval. Wij maken er het beste van en het was natuurlijk genieten van de warme chocolademelk met het Tilburgse kruidendrankje in de kruik waar we ook met carnaval mee opwarmen en die niet mag ontbreken. Zelf maken? De warme chocolademelk met Schrobbelèr maak je als volgt.
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Twitter, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Ingrediënten Warme chocolademelk met Schrobbelèr voor 4 glazen
- 800 ml melk
- 60 ml Schrobbelèr
- 2 handjes pure chocoladedruppels
- 2 handjes melk chocoladedruppels
- Slagroom voor de toefjes
- Versier de warme chocolademelk met confetti sprinkles
Nog een Schrobbelèr recept? Bekijk hier de tiramisu met Schrobbelèr
Tips voor de bereiding van de warme chocolademelk met Schrobbelèr
Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden: pan, garde, schaaltje, lepel, soeplepel
Nog een leuk Chocolademelk recept maken voor kinderen? Maak dan de chocolademelk met M&M’s en versier natuurlijk ook met de confetti sprinkles!
Recept warme chocolademelk met Schrobbelèr
Warme chocolademelk maken
Verarm de melk rustig in de pan en de pure en de melk chocoladedruppels kunnen bij de melk. Meng en smelt de chocolade in de pan. Klopt rustig met de garde voor ongeveer 10 minuten dan is de chocolade gesmolten en heb je warme chocolademelk. Giet een scheutje Schrobbelèr onder in de glazen. Schenk de chocolademelk in de glazen met een soeplepel. Maak de chocolademelk af met de slagroom en versier de chocolademelk met de confetti sprinkles voor een echt feestje!
Meer leuke recepten met chocolade?
Genieten van chocolade? Wat dacht je dan van één van de volgende recepten op Foodblog Foodinista.
- Wat dacht je van een chocolademousse met maar twee ingrediënten?
- Simpel, maar altijd heel erg lekker? Dat is een Eton Mess en het recept kun je hier vinden.
- Lekker, het ziet er mooi uit, maar ook nog eens simpel is dit straciatella torentje. Een leuk recept wat je hier kunt vinden.
Meer recepten lezen en ontvangen van Foodinista: Like Foodblog Foodinista of volg Foodinista op Instagram, Twitter en Pinterest.
Geen reactie's