Stoofvlees recept met Schrobbelèr - Frietje Schrobbelèr - Foodblog Foodinista

Stoofvlees recept met Schrobbelèr – Frietje Schrobbelèr

Deel deze post

Carnaval begint en dan is een stevige bodem of snack maaltijd tussendoor wel nodig! Laten we eerlijk zijn dit stoofvlees recept met Schrobbelèr wil je niet aleen met carnaval, het is het hele jaar een aanrader, maar ook met carnaval is het een goed idee. Tussen het kinder carnaval of na de optocht tussen een hap eten en daarna weer door? Maak voor het heefst een grote pan stoofvlees Schrobbelèr. Een ander voordeel er gaat ook nog wat groente in voor een beetje gezondheid. Frietjes bakken, een kwak mayonaise erbij en je stevige maaltijd is klaar. Tijdens de carnaval ben je in ieder geval binnen 15 minuten klaar. Tijdens het koken is het ideaal! De geuren van kruiden en aroma’s die uit de pan komen en de smaken die samen gaan, dit wil je. De Schrobbelèr zorg voor een heerlijke kruidige smaak aan het stoofvlees met een beetje zoete tonen en dit ruik je wanneer het langzaam staat te pruttelen. Maak je stoofvlees sowieso altijd minimaal een dag vooruit. Dan wordt het vlees extra mals en is de saus extra gebonden en komen de smaken extra goed samen. De kruiden moeten ten slotte goed worden opgenomen in de saus en samen gaan met het vlees. Beginnen? En een smakelijke maaltijd klaar hebben staan? Het stoofpotje met rundvlees en Schrobbelèr maak je als volgt. Bij dit stoofpotje eten we natuurlijk frietjes en nog een aanrader huisgemaakte appelmoes met peer en mayonaise.

Volg je Foodinista ook al op InstagramTwitterFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Stoofvlees recept met Schrobbelèr - Frietje Schrobbelèr - Foodblog Foodinista

Het recept voor appelmoes met peer ga je hier vinden.

Ingrediënten Stoofpot recept met rundvlees en Schrobbelèr voor 6 porties

 • 750 gram runderlappen
 • 2 uien
 • teentje knoflook
 • 2 winterpenen
 • 4 stengels bleekselderij
 • 300 ml Schrobbelèr
 • 400 ml water
 • 2 rundvlees bouillonblokjes
 • 1 eetlepel appelstroop
 • 1 eetlepel bloem
 • 3 plakken ontbijtkoek
 • 2 laurierblaadjes
 • snuf peper en zout
 • klontje roomboter

Voor erbij:

Frietjes, appel-perenmoes (eventueel) en mayonaise

Tips voor de bereiding het Rundvlees stoofpotje met Schrobbelèr

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: voorbereiding 20 minuten en stoven minimaal 6 uur
Benodigdheden: snijplank, spatel, mes, hakmolenstoofpan, spatel, sudderplaatje

Voor deze stoofvlees recepten kun je niet zonder een stoofpan of slowcooker:

Stoofvlees recept met Schrobbelèr - Frietje Schrobbelèr - Foodblog Foodinista

Recept stoofpotje met rundvlees en Schrobbelèr

Stoofpotje voorbereiden

Snipper de uien en knoflook. Verhit in de stoofpan de boter. Glaceer de uien. Snijd ondertussen het vlees in stukken van ongeveer drie bij drie centimeter. Het vlees mag bij de uien in de pan. Bestrooi het vlees met de bloem en breng op smaak met peper en zout. Braad het vlees rondom bruin. Na vijf minuten brokkel je de bouillon blokjes door het rundvlees en meng je alles nog een keer door elkaar.

Stoofvlees stoven in Schrobbelèr

Blus het stoofvlees af met water en Schrobbeler. Meng alles nog een keer goed door elkaar. Je ruikt de aroma’s. De laurierblaadjes kunnen erbij. Zet de verhitting laag, deksel op de pan, met centimeter open en laat het stoofvlees twee uur sudderen.

Stoofvlees recept met Schrobbelèr - Frietje Schrobbelèr - Foodblog Foodinista
Carnavalskostuum winkel

Groente bij het stoofvlees

Na twee uur snijd je de maak je de wortels en bleekselderij schoon en snijd je in kleine stukken. Sudder de wortel en bleekselderij nog vier uur mee.

Stoofvlees binden

Na vier uur smeer de ontbijtkoek in met de appelstroop. De ontbijtkoek mag boven op het stoofvlees. Laat nog een uur sudderen. Het stoofvlees zal binden en krijgt meer smaak en bruine glans. Het stoofvlees is klaar. Laat dit bij voorkeur een nachtje afgekoeld staan, zodat het stoofvlees met Schrobbelèr meer op smaak komt. Eet het stoofvlees met frietjes, appelmoes en mayonaise. Gewoon klassiek.

Meer Schrobbelèr recepten maken

Bekijk ook eens de tiramisu met Schrobbelèr of maak de Schrobbelèr Espresso martini.

Meer foodblogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie