
26 jun Italiaanse panzanella met groene groente
Deze Italiaanse panzanella met groene groente salade is een salade die ik heel erg lekker vind. Mede, doordat het een lauw warme salade is. Het is natuurlijk het prettige wanneer salade recepten zelf kunt maken dat je doet wat je zelf lekker vind, zoals bij deze salade. Zo vind ik antipasti groente altijd heel smakelijk! De groente wordt heel zacht en krijgt een beetje een romige smaak, nou zo gaat deze Italiaanse groene groente salade ook smaken, als we straks klaar zijn. Eerst aan de slag.
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Ingrediënten Italiaanse panzanella groene groente salade lauw warm voor 4 personen
- 1 aubergine
- 1 courgette
- 100 gram champignons
- 1 rode ui
- 2 maisboterhammen (ander wit brood mag ook)
- 1 teen knoflook
- 3 eetlepels olijfolie
- 3 eetlepels witte wijn azijn
- handje basilicum
- handje munt
- geraspte Parmezaanse kaas
Tips voor de bereiding in de keuken
Moeilijkheid 1-5: 2
Bereidingdsduur: 20 minuten
Benodigdheden voor bereiding
- grillpan
- snijplank
- scherp mes
- lepel
- spatel
- knoflookpers
- barbecuetang
Recept Italiaanse groene groente salade lauw warm
Knoflook croutons bereiden
We maken eerst de croutons. Verhit de grillpan. En grill hierin alvast de knoflookteen. Gewoon in het jasje. Snij ondertussen de boterhammen in vierkantjes van 2 bij 2 cm. Smeer de grillpan in met 1 eetlepel olijfolie. Als het heet genoeg is, zet de temperatuur dan lager en ga in de olijfolie de croutons maken en deze gaan snel! De knoflookteen is nu ook zacht en knijp deze boven de grillpan uit in de knoflookpers. Spatel het brood nog een keer goed door de grillpan, zodat alles een goede knoflooksmaak heeft en klaar zijn de croutons. Deze mogen alvast in de saladeschaal.
Italiaanse groente grillen
De groente bereiden. Snijd de champignons in vier delen, de courgette in de plakken, de aubergine deel je in drie stukken en snijd je vervolgens in strookjes en de rode ui in ringen. Valt het op alle groente heeft een andere structuur, maar ook een andere vorm. Dit geeft straks een mooie en speels uitstraling in de saladeschaal.

Schenk twee eetlepels olijfolie in de grillpan en laat deze op een lagere temperatuur staan. Verdeel de groente steeds, totdat de grillpan vol is en grill de groente om en om. Herhaal het proces. In ongeveer drie rondes van vijf minuten ben je klaar. Als de groente in de pan ligt gaat er één eetlepel witte wijn azijn bij dit geeft een zachte zuurtje en maakt de groente romige en zacht als antipasti groente.
Panzanella met groene Italiaanse groente bereiden
Schep de groente in de saladeschaal en schep de groente met het brood in het rond. Maak de Italiaanse groene groente salade helemaal af met geraspte Parmezaanse kaas, verse basilicum en verse munt en eet smakelijk!
Meer saladerecepten maken? Maak dan ook eens één van de volgende salade recepten:
- Maak een parelcouscoussalade met geroosterde courgette en ei.
- Variëer met vis en maak een couscous salade met langzaam gegaarde zalm.
Saladerecepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Geen reactie's