Groene groente salade Italiaans foodblog Foodinista recept

Italiaanse groene groente salade

Deel deze post

Eigenlijk ben ik helemaal niet een echte salade eter. Je kunt mij er absoluut niet voor uit bed halen. Eigenlijk kun je mij nergens voor uit bed halen. Nou ja om op reis te gaan naar de Malediven ofzo, dan sta ik klaar hoor, haha. Maar voor eten niet. Alleen lauw warme salades vind ik altijd wel lekker, wel in de zomer. Ook de criteria zijn gesteld. Deze Italiaanse groene groente salade is een salade die ik ook echt heel erg lekker vind. Mede, doordat het een lauw warme salade is, want sla, daar ben ik niet zo’n liefhebber van. Het is natuurlijk het prettige als je zelf salades kunt maken dat je doet wat je zelf lekker vind, zoals bij deze salade. Zo vind ik antipasti groente altijd heel smakelijk! De groente wordt heel zacht en krijgt een beetje een romige smaak, nou zo gaat deze Italiaanse groene groente salade ook smaken, als we straks klaar zijn. Eerst aan de slag.

Volg je Foodinista ook al op InstagramTwitterFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Italiaanse groene groente salade foodblog Foodinista recept

Ingrediënten Italiaanse groene groente salade lauw warm voor 4 personen

Dit zijn de hoeveelheden als bijgerecht of bij extra ciabatta met bijvoorbeeld olijfolie, kruidboter of een Italiaans hammetje is het zeker voldoende, alleen als hoofdgerecht verdubbel de hoeveelheid. De salade combineert ook goed met de lauw warme Caprese salade.

  • 1 aubergine
  • 1 cougette
  • 100 gram champignons
  • 1 rode ui
  • 2 maisboterhammen (ander wit brood mag ook)
  • 1 teen knoflook
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels witte wijn azijn
  • handje basilicum
  • handje munt

Benodigdheden voor bereiding: Grillpan – snijplank – Scherp mes – lepel – spatel – knoflookpers- Barbecuetang (of iets wat er op lijk, maar geen vork!)

Recept Italiaanse groene groente salade lauw warm

We starten met de eerste dingetjes die gewoon heel makkelijk zijn om af te hebben. We maken eerst de croutons. Verhit de grillpan. En grill hierin alvast de knoflookteen. Gewoon in het jasje. Snij ondertussen de boterhammen in vierkantjes van 2 bij 2 cm. Smeer de grillpan in met 1 eetlepel olijfolie. Als het heet genoeg is, zet de temperatuur dan lager en ga in de olijfolie de croutons maken en deze gaan snel! De knoflookteen is nu ook zacht en knijp deze boven de grillpan uit in de knoflookpers. Spatel het brood nog een keer goed door de grillpan, zodat alles een goede knoflooksmaak heeft en klaar zijn de croutons. Deze mogen alvast in de saladeschaal.

De groente. Snij de champignons in vier delen, de courgette in de plakken, de aubergine deel je in drie stukken en snij je vervolgens in strookjes en de rode ui in ringen. Valt het op alle groente heeft een andere structuur, maar ook een andere vorm. Dit geeft straks een mooie en speels uitstraling in de saladeschaal.

Schenk twee eetlepels olijfolie in de grillpan en laat deze op een lagere temeratuur staan. Verdeel de groente steeds, totdat de grillpan vol is en grill de groente om en om. Herhaal het proces. In ongeveer drie rondes van vijf minuten ben je klaar. Als de groente in de pan ligt gaat er één eetlepel witte wijn azijn bij dit geeft een zachte zuurtje en maakt de groente romige en zacht als antipasti groente.

Schep de groente in de saladeschaal en schep het rond. Met de croutons. Maak de Italiaanse groene groente salade helemaal af met verse basilicum en verse munt en eet smakelijk!

Meer saladerecepten maken? Maak dan ook eens één van de volgende salades:

* Maak een parelcouscoussalade met geroosterde courgette en ei.
* Variëer met vis en maak een couscous salade met langzaam gegaarde zalm.

groene groente salade lauw warm lunch diner recept eetblog Foodinista

Meer blogs en saladerecepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie