Orzo met tomaat, worstjes en mozzarella recept van Foodblog Foodinista

Orzo met tomaat, spinazie en mozzarellaworstjes

Deel deze post

Ken je Orzo? Orzo is echt één van mijn favoriete granenproducten voor bij een maaltijd. Orzo is een fijne pasta die een combinatie is tussen risotto, want de zelfde bereidingswijze, en de zachte beet van pasta maar dan echt gekookt in de saus. Klinkt goed denk ik? Onlangs deelde ik al mijn recept voor tomatenrisotto en waarom ik tomatenrisotto zo lekker vind. Een soortgelijk recept kun je ook maken met Orzo en dan nog met lekkere extra’s. Een beetje de tomatenrisotto extra lekker en eigenlijk kun je dit recept met beiden ingrediënten orzo of risotto maken. In dit recept bereid ik de orzo evenals de tomatenrisotto en maak ik orzo met tomaat en mozzarellaworstjes.

Ingrediënten Orzo met tomaat en mozzarellaworstjes voor 2 personen

100 gram orzo
250 gram cherrytomaatjes
2 mozzarellaworstjes
10 kleine mozzarellabolletjes of 1 mozzarella bol
2 handen verse spinazie
1 blik tomatenblokjes
500 ml groentebouillon
1 teen knoflook
handje parmezaanse kaas
1 ui
1 eetlepel olijfolie
40 gram roomboter

Tips voor de bereiding van de ozo met tomaat en mozzarellaworstjes en spinazie

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 40 minuten
Benodigdheden: snijplank, mes, spatel, lepel, pan, grillpan die ook in de oven kan en anders een extra ovenschaal

Orzo met tomaat, worstjes en mozzarella recept van Foodblog Foodinista

Recept Orzo met tomaat en mozzarellaworstjes

Verwarm de oven voor op 160 graden en zorg dat de bouillon klaar staat.

Snipper de ui en knoflook. Verhit olie in de pan. Bak de ui en de knoflook voor twee minuten, deze mogen niet bruin gaan zien, en giet vervolgens de orzo erbij. Meng de knoflook, ui en orzo goed door elkaar en bak het al roerend nog één minuut aan. Blus de orzo af met de helft van bouillon en laat het bijna droog koken.

Tijdens het droog koken verhit je de grillpan en grill je de mozzarellaworstjes kort licht bruin. Plaats de worstjes vervolgens voor 20 minuten in de oven op 160 graden.

Blus vervolgens de orzo nog een keer af met de tweede helft van bouillon. Snijd terwijl de mozzarellaworstjes in de oven staan en de orzo verder gaart de tomaatjes door de helft. En breek eventueel de mozzarella alvast.

Blus wanneer er nog ongeveer 50 ml bouillon over is de orzo af met de tomatenblokjes en de cherrytomaatjes. Laat deze op laag vuur mee garen. Meng vervolgens de boter door de orzo en rasp er parmezaanse kaas bij.

Meng alles goed door elkaar en laat de orzo niet helemaal droog koken, de orzo mag nattig zijn.

Schep vervolgens de orzo met mozzarellaworstjes op de borden. Doe dit als volgt; eerst de helft en verdeel spinazie over de orzo. Nu mag het tweede deel van de orzo op de spinazie. Leg vervolgens de mozzarellaworstjes op de orzo en maak verdeel de mozzarella over de orzo.

Meer recepten van Foodinista

Meer mediterrane recepten maken? Maak dan ook eens één van de volgende couscous of risottorecepten:

* Maak een risotto met rucola en kabeljauw.
* Op de oosterse keuken georiënteerd en iets meer inspanning, maar ook de gebakken rijst met krab is een aanrader!
* Variëer met vis en maak een couscous salade met langzaam gegaarde zalm.

Meer blogs en saladerecepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.


gtag(‘config’, ‘UA-43776150-1’);

Geen reactie's

Geef een reactie