
28 jun Thaise kip cashew met courgette
Bij de Thaise keuken verwachten we dat de Thaise gerechten pittig zijn. Bij kip cashew is dit niet zo. Door mijn reiservaring in Thailand weet ik dit ook en zelf ben ik ook geen echte pittige eter. Gelukkig staan er dan ook gerechten, zoals Thaise kip cashew op het menu of kip in zoetzure saus met ananas. Vergeet ook de Thaise kokossoep met garnalen niet. Daarbij kun je de curry gerechten ook altijd naar eigen smaak zo spicy als je wilt en de chili olie staat ook altijd paraat op tafel. Maar natuurlijk kun je de recepten uit de Thaise keuken zelf maken. Zoals deze Thaise kip cashew met courgette. Wanneer je zin hebt in Thailand dan zet je de Thaise keuken gewoon zelf op tafel.
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.


Ingrediënten Thaise kip cashew met met courgette en rijst voor 4 personen
- 160 gram rijst naar keuze, bij voorkeur jasmijnrijst
- 4 kipfilets
- 2 courgettes
- 4 bosuitjes
- 3 knoflookteentjes
- 1 ui
- 200 gram cashewnoten
- 2 eetlepels rietsuiker
- 3 eetlepels sojasaus
- 1 eetlepel visolie
- 2 eetlepels oestersaus
- Neutrale olie, zoals zonnebloemolie of archide olie
Extra: sesamzaad, handje verse koriander en peterselie
Tips voor de bereiding van de rijst met kip cashew en courgette
Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden: pan, wok, snijplank, mes, spatel, knoflookpers of hakmolen, garde
Recept kip cashew met courgette
Kook de rijst volgens de tips op jouw verpakking.
Wokken van de ingrediënten voor de Thaise kip cashew met courgette
Snipper de ui en knoflook. Wok de ui en de knoflook. Snijd de kip in blokjes. Kruid de kip met een snufje peper en zout. Wok de kip met de uit en knoflook, todat deze bruin ziet. Snijd ondertussen de courgette in schijfjes. Wok deze mee met de kip. De verhitting mag omlaag. Blijf nog 10 minuten wokken. Ondertussen maak je de saus voor de kip cashew.
Saus maken voor de kip cashew
Meng in een schaaltje de sojasaus, rietsuiker, visolie en oestersaus. Klop met een vork of garde, totdat de saus een glad geheel is. De suiker moet worden opgenomen. Snijd 3 bosuitjes grof en wok deze mee met de kip cashew. Wok ook de cashewnoten mee. Maak de kip cashew af door de saus mee te wokken voor twee minuten.
Kip cashew op dienen en serveren
Snijd het bosuitjes fijn, snijd ook de platte peterselie en de koriander fijn. Serveer de rijst met kip cashew en maak de rijst met kip cashew en courgette af met de verse kruiden, bosui en sesam. Eet smakelijk!
Meer recepten met rijst van Foodblog Foodinista?
- Lekker zomers koken? Maak zelf paella!
- Meer Aziatische? Dan is het pannetje kip tandoori wellicht ook iets voor jou?
Als eerste de nieuwste recepten van Foodinista ontvangen? Volg Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Geen reactie's