15 mrt Thaise rode curry met kip, cashewnoten en groente
De laatste weken ben ik veel an het wokken, curry recepten aan het maken kort samengevat ik laat mijn de keuken inspireren door de Aziatische keuken. Richting de lente krijg ik altijd trek in deze pittige en frisse recepten met veel groente. De Aziatische keuken is tenslotte heel erg gezond en de recepten staan meestal ook snel op tafel. Een curry kan soms heel complex klinken, maar ook deze thaise rode curry met kip zet je zo op tafel. Wat je vooral nodig hebt? Verse groente, een proteïne zoals kip en rijst. Natuurlijk je curry basis en kokosmelk. Ook belangrijk is het wokken in een neutrale olie, wokken of Aziatische gerechten bereiden doe je niet in olijfolie, deze olie laat een smaak achter. Bij Aziatische gerechten gebruik je bijvoorbeeld kokosolie. Kokosolie geeft in dit geval wel een beetje kokossmaak, maar in gerecht gebruiken we ook kokosmelk dus ja dit is geen probleem. Daarbij verrijk je het recept met natuurlijke vetten, die niet of nauwelijks, worden opgenomen door het lichaam, en is kokosolie rijk aan vitamine A, K, D en E. Een ruim assortiment aan kokosolie vind je bijvoorbeeld bij Superfoodstore.nl. Een goede basis voor je curry met kokosmelk. Mijn Thaise rode curry met kip maak je als volgt.
Ingrediënten Thaise rode curry met kip voor 4 personen
- 400 gram Thaise wokgroente
- 1 cm verse gemberwortel
- 500 ml kokosmelk
- 2 eetlepels kokosolie
- 2 eetlepels rode currypasta
- 400 gram kippenfilet
- 2 teentjes knoflook
- 4 kaffir (lime blaadjes)
- 3 eetlepels vissaus
- 2 eetlepels sojasaus
- 2 eetlepels suiker
- handje cashewnoten
- 1 limoen
- 2 kopjes ongekookte rijst (koken)
- handje verse koriander
Tips voor de bereiding van de snelle Rode curry met kip
Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 25 minuten
Benodigdheden: snijplank, mes, vergiet, wok of hapjespan, pan, spatel
Variëren met Thaise recepten? Maak dan ook eens kip in zoetzure saus.
Recept Thaise curry met kip, cashewnoten en Thaise groente
Kook de rijst volgens de verpakking met een snufje zout. Snijd de kip alvast in blokjes.
Thaise rode curry maken
Verhit in de wok in de kokosolie. De wok kan terug op laag vuur. De currypasta en de limoenblaadjes kunnen in de wok. Snijd de gember fijn en knijp de knoflook uit en roerbak deze ook mee. Roer zachtjes, todat de olie en de curry pasta goed gemengd zijn. Giet de kokosmelk bij de currypasta en blijf roeren. De basis voor de curry is gecreëerd. De kip mag in de curry. Laat dit sudderen, totdat de kip gaar is. Giet bij de curry nog 200 ml water en laat de Thaise groente mee garen. Laat alles nog 10 minuten sudderen en de currysaus slinkt ook. Breng de curry op smaak met de vissaus, sojasaus, suiker en knijp een halve limoen uit. De overige limoen geef je als schijfjes bij de curry op het bord. Serveer de Thaise curry met de rijst op het bord. Maak de Thaise curry met kip af met cashewnoten, koriander en limoen.
Meer recepten van Foodinista?
Ook leuk om zelf te maken:
- Lekker zomers koken? Maak zelf paella!
- Meer Aziatische? Dan is het pannetje kip tandoori wellicht ook iets voor jou?
Als eerste de nieuwste recepten van Foodinista ontvangen? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Geen reactie's