Kip in zoetzure saus met ananas en rijst - Foodblog Foodinista

Kip in zoetzure saus met ananas en rijst

Deel deze post

Iedere dag weer gevarieerd en gezond eten. Het kan een uitdaging zijn! Maar ik help er graag mee.Iedere week kun je dan ook nieuwe recepten vinden op Foodblog Foodinista. Totaal nieuwe recepten of klassiekers die ik op mijn manier makkelijk voor je uitschrijf, zodat jij ze kunt maken zonder pakjes en zakjes. Een goed voorbeeld is mijn macaroni recept, totaal niet culinair, maar wel een dagelijkse lekkere maaltijd die bij ieder gezin populair is en zonder pakjes en zakjes, want het is natuurlijk helemaal niet nodig. Nog zo’n klassieker ga ik nu met je delen. Alleen met rijst. In Thailand, want ik ben niet zo’n pittige eter, was ik er dol op: Kip in zoetzure saus. Naast de verse vis in tamarinde en de kokossoep met garnalen staat dit op iedere menukaart en natuurlijk Pad Thai. Ja, de laatste weken heb ik heel veel trek in rijst en de Aziatische keuken. De lente en de zomer komen eraan en dan verandert ook mijn voorkeur voor eten. Herkenbaar en natuurlijk mis ik het reizen. De afgelopen jaren hebben wij nog veel gezien in Europa met de kinderen en ook Marokka, maar ondertussen hadden wij toch ook wel verwacht weer eens naar Azië te reizen. Helaas is dit anders. Maar dan halen we het gewoon in huis met klassieke gerechten, zoals Indonesische rendang, een kokossoep met garnalen of deze kip in zoetzure saus met ananas en laten we de kinderen gewoon wennen aan de Internationale keuken. Maar met een beetje Indonesisch bloed in de genen is het geen probleem.

Kip in zoetzure saus met ananas en rijst - Foodblog Foodinista

Ingrediënten Kip in zoetzure saus met ananas en rijst voor 4 personen

160 gram rijst naar keuze
3 kipfilets
2 rode paprika’s
1 gele paprika
250 gram champignons
2 bosuitjes
1 knoflookteentje
1/4 limoen
blik ananas op eigen sap 500 gram
blikje tomatenpuree
1 theelepel wittewijnazijn
1 eetlepel suiker
2 eetlepels chilisaus
1 eetlepel sojasaus
1 eetlepel arachideolie (deze olie smaakt en ruikt naar pinda’s, ik begrijp het wanneer je deze olie niet in huis haalt voor alleen dit recept. Gebruik dan voor dit recept een neutrale olie zoals olijfolie en gebruik voor de saus 1 theelpel sesamolie welke je voor meer roerbakrecepten zal gebruiken)
1 eetlepel maïzena
handje verse koriander en peterselie

Tips voor de bereiding van de rijst met kip in zoetzure saus

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden: kleine pan, wok, snijplank, mes, spatel, knoflookpers, garde

Kip in zoetzure saus met ananas en rijst - Foodblog Foodinista
Groenten en Fruit

Recept kip in zoetzure saus met ananas, paprika en champignons

Kook de rijst volgens de tips op jouw verpakking.

Wokken van de ingrediënten voor de kip in zoetzure saus

Snijd de kip in blokjes. Kruid de kip met een snufje peper en zout. Verhit in de wok de olie. Knijp het knoflookteentje uit. Wok de kip. Snijd ondertussen de paprika in blokjes en de champignons in schijfjes. Wok deze mee met de kip. Giet de ananas en bewaar de sap in een glas. De sap heb je nodig voor de saus. Snijd de ananas in de blokjes en wok deze mee op hoog vuur voor nog 5 minuten. Dan mag de verhitting van de wok omlaag. Blijf nog 10 minuten wokken. Ondertussen maak je de zoetzure saus.

Kip in zoetzure saus met champignons, paprika en ananas - Recept zonder pakjes en zakjes - Foodblog Foodinista

Zoetzure saus maken zonder pakjes en zakjes

Je kunt de saus ook maken in de wok, maar dan vind ik de smaken niet goed mengen en de saus niet goed binden. Het is beter om tussendoor te proeven. Pak een steelpan. Meng daarin de tomatenpuree, wittewijnazijn, sojasaus, suiker, chilisaus, ananassap en knijp de limoen uit. Klop dit alles tot één geheel. Proef even of je de smaak herkent. Ik denk het wel. Onthoud dat je deze saus nog gaat mengen met de kip en de groente en het dan een geheel gaat worden. De saus is nog erg dun. Klop de maïzena met één eetlepel water. Meng deze door de saus. Kook de saus een beetje in en meng de maïzena door de zoetzure saus. Blijf voor ongeveer 3 minuten kloppen en je hebt een iets meer gebonden zoetzure saus.

Kip met zoetzure saus op de borden

Meng de zoetzure saus door de kip. De kip met ananas in zoetzure saus is klaar. Snijd de koriander en peterselie fijn. Snijd ook de bosuitjes fijn. De rijst met kip in zoetzure saus kan op de borden. Maak het geheel af met de verse kruiden. Eet smakelijk.

Meer recepten van Foodinista?

Ook leuk om zelf te maken:

Als eerste de nieuwste recepten van Foodinista ontvangen? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie