Sperziebonen stamppot Italiaanse stijl met salami en Parmezaan - Foodblog Foodinista

Sperziebonen stamppot Italiaanse stijl met salami en Parmezaan

Deel deze post

Winterse kou, regen en zelfs sneeuw? Dan is het weer tijd voor een stamppot recept en deze stamppot met sperziebonen past daar perfect bij. Een beetje zomers ook, want Italië komt eraan. Aan de sperziebonen stamppot gaan we een beetje Italië toevoegen! Het is een sperziebonen stamppot Italiaanse stijl met salami en Parmezaan. En oké ook pesto. Weer eens iets anders, maar waarom zou je stamppot recepten ook niet variëren? Bekijk bijvoorbeeld ook eens dit recept voor stamppot met sperziebonen met Old Amsterdam en kip ook zo’n leuke variatie. Hoe je deze sperziebonen stamppot gaat maken? Dit ga ik nu natuurlijk met je delen!

Variëren met stamppot recepten

Nog een stamppot recept maken? Schuif dan ook eens deze andijviestamppot ovenschotel in de oven! Een vegetarische andijviestamppot ovenschotel met brie, appel en walnoten.

Sperziebonen stamppot Italiaanse stijl met salami en Parmezaan - Foodblog Foodinista

Volg je Foodinista ook al op InstagramTwitterFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Ingrediënten Sperziebonen stamppot Italiaanse stijl met salami en parmezaan voor 4 personen

  • 10 middelgrote aardappels
  • 400 gram sperziebonen
  • 50 gram rucola
  • 1 ui
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 1 Salami worst
  • 50 gram groene pesto
  • 50 ml melk
  • klontje roomboter
  • snufje peper en zout

Tips voor de bereiding van de sperziebonen stamppot

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 30 minuten
Benodigdheden: pan, grote pan voor de stamppot, snijplank, koekenpan, steelpan, mes, aardappelstamper, lepel, spatel

Sperziebonen stamppot Italiaanse stijl met salami en Parmezaan - Foodblog Foodinista
Bartjes®, mini Bartjes®, Duits, petit pains en Italiaanse bollen: nu 4+1 gratis!.

Recept Sperziebonen stamppot met salami, parmezaan, pesto en rucola

Kook het water voor de aardappelen en sperziebonen. Schil ondertussen de aardappelen en snijd deze in stukken. Breek of snijd de sperziebonen in kleine delen. Spoel de aardappel af, zodat het zand weg is. Kook de aardappelen en sperziebonen met een snuf zout in ongeveer 15 minuten beetgaar. Giet de aardappelen en sperziebonen af en kook nog heel even droog met elkaar.

Salami en ui bakken

Snijd de salami in kleinere stukken en snipper de ui. Verhit in een koekjespan één theelepel olijfolie. De worst is al vet genoeg. Bak voor 5 minuten de worst met de ui. Snijd ondertussen de parmezaan in kleine blokjes.

Sperziebonen stamppot Italiaanse stijl met salami en Parmezaan - Foodblog Foodinista

Sperziebonen stamppot maken met Italiaanse twist

Het is heel simpel om deze Italiaanse stamppot te maken. Wanneer de aardappels klaar zijn kun je gaan stampen. Giet de melk en een klontje boter bij de aardappels. Breng de stamppot op smaak met een snufje peper en zout. Stamp de aardappels met de sperziebonen tot de stamppot. Bewaar een klein beetje salami en ui apart voor de garnering. Maar meng vervolgens de salami, ui, parmezaan, pesto en rucola met een spatel door de andijviestamppot. Serveer de stamppot in een grote schaal. Garneer met de laatste garnering en eet smakelijk!

Sperziebonen stamppot Italiaanse stijl met salami en Parmezaan - Foodblog Foodinista

Stamppotrecepten van Foodinista

Lekker toch stamppot op een koude dag? Maak anders ook eens één van de volgende stamppotrecepten.
* Stamppot met rucola en kruidenkaas. Weer eens iets anders en verrassend lekker. Het recept kun je hier vinden.
* Ook heel smakelijk is de andijviestamppot, waarvoor je het recept hier kunt vinden.
* Een klassieker en echt winters? Dan wil je hutspot met suddervlees. en daarvoor kun je het recept hier vinden.
* Dol op witlof? Dan is deze stamppot met witlof en rucola echt iets voor jou!
* Een favoriet van velen, spinazie met zalm, maar dan in een stamppot? Mijn stamppotrecept kun je hier vinden.

Meer recepten en food musthaves van Foodblog Foodinista ontvangen? Volg foodblog Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie