Soeprecepten van Foodblog Foodinista van preisoep tot bruine bonensoep

5x Soeprecepten – Opwarmen in de winter met soep

Deel deze post

Bij welke gerechten warm jij het beste op in de winter? Voor mij is dan toch echt een winterse soep het allerlekkerste. Na de feestdagen vind ik een soeprecept ook wel heel erg lekker, want even wat lichter tafelen, daar is ook niks mis mee. Daarom heb ik 5 soeprecepten verzameld die perfect passen bij de winter. Soeprecepten die meer tijd nodig hebben, maar ook simpele recepten voor soep die je snel op tafel zet. Welke recepten het zijn? Deze ga ik nu met je delen.

5 Soeprecepten voor koude winterdagen

Soeprecept 1: Preisoep met ham en kaas

Preisoep met ham recept van Foodblog Foodinista

Eigen zijn alle soepen wel rijkelijk gevuld met groente. Dat vind ik juist zo fijn aan de soeprecepten, maar bij de preisoep is dit sowieso wel het geval! Maar de soep met prei wordt nog lekkerder met ham en kaas. Het soeprecept voor preisoep met ham en kaas kun je hier vinden.

Soeprecept 2: Mexicaanse bruine bonensoep met stoofvlees

Bruine bonensoep recept van Jeroen Meus op Foodblog Foodinista

Heb je de tijd om in de keuken te staan en een echte lekkere winterse soep te maken? Dan is deze Mexicaanse bruine bonensoep met stoofvlees echt een soeprecept voor jou. Het soeprecept heeft even de tijd nodig, maar dan is het ook wel smullen. Het recept voor de soep kun je hier vinden.

Soeprecept 3: Aziatische kippensoep

Aziatische kippensoep met paddenstoelen recept Foodblog Foodinista

Kippensoep hebben we allemaal wel een keer nodig in de herfst en winter, of we het willen of niet. Kippensoep heeft iets magisch. Kippensoep helpt ontzettend goed, wanneer je een griepje te pakken hebt. Wanneer je kippensoep maakt ontstaat er een soort chemische ontwikkeling in de soep en je moet de soep gewoon eten om je beter te voelen. Maar varieer ook gewoon een keer met bijvoorbeeld Aziatische kippensoep met paddenstoelen en taugé. Het Aziatische kippensoep recept kun je hier vinden.

Soeprecept 4: Geroosterde paprikasoep met chorizo en kikkererwten

Recept Geroosterde paprikasoep met chorizo en kikkererwten van Foodblog Foodinista

Een geroosterde paprikasoep is sowieso heel lekker, maar als maaltijdsoep wil je iets meer. De soep moet gewoon iets meer gevuld zijn. Daarom is er met deze geroosterde paprikasoep meer gedaan. Een goed gevulde paprikasoep met chorizo en crunchy kikkererwten en het soeprecept dat kun je hier vinden.

Soeprecept 5: Mosterdsoep met appel, spekjes en prei

Mosterdsoep met spekjes, prei en aardappel recept van Foodblog Foodinista

We sluiten af met een lekker mosterdsoepje. Maar ook dit mostersoepje zit vol met vitamines. Dat hebben we te danken aan de appel, prei en aardappel. Daardoor is de mosterdsoep ook direct goed gevuld en geschikt als een heerlijke maaltijdsoep op een koude winterse avond. Het mosterdsoep recept kunt je hier vinden.

Welk soeprecept is jouw favoriet?

Meer soeprecepten van Foodinista?

Kijk voor meer soeprecepten op de blog. Wat dacht je van de deze soeprecepten:
– Maak ook eens de curry met zoete aardappelen paprika
– Eet ook eens deze pittige herfstsoep. Een goed gevulde pompoensoep met kikkererwten en spinazie met pittige oosterse kruiden.
– Of super gezond en pittig een zomerse linzen currysoep

Als eerste de nieuwste soeprecepten van Foodinista ontvangen? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie