27 dec Geroosterde paprikasoep met kikkererwten en chorizo
Een lekker soepje daar warm je van op! En we kunnen denk ik ook wel wat vitamines gebruiken zo tussen de feestdagen door en anders na de feestdagen wel weer om de kou van de winter een beetje aan te kunnen of om de griepjes tegen te gaan. Met en lading aan paprika en geroosterde kikkererwten maken we een lekker mediterrane groentesoep. De geroosterde paprikasoep maak je af met geroosterde chorizo voor extra pit en niet te vergeten rucola en croutons. Lekker veel smaak in een goed gevulde maaltijdsoep! Voor mij past de soep ook weer goed in mijn WW plan wat ik tussen de feestdagen door blijf volgen en waar ik vooral in januari weer goed mee verder ga. Om weer even goed af te kicken van alle suikers en om licht te eten vind ik soep echt ideaal. Goed drinken blijft ook belangrijks en soep eten helpt daar vervolgens bij. WW heeft een nieuw plan voor 2020 en daar ga ik je binnenkort nog meer over vertellen. Maar voor nu even dit recept.
Ingrediënten geroosterde paprikasoep met kikkererwten en chorizo voor 4 kommen
- 1 kilo rode, oranje, gele en puntpaprika’s paprika’s
- 3 rode uien
- 2 teentjes knoflook
- 1 blik kikkererwten 400 gram
- 700 ml groentebouillon
- eetlepel gerookte paprikapoeder zoet
- handje rucola
- snufje knoflookpoeder
- 100 gram chorizo van een gedroogde worst
- handje croutons pittenmix, zoals deze
- snuf peper
- theelepel zout
- olijfolie
Tips voor de bereiding van de geroosterde paprikasoep met kikkererwten en chorizo
Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: bereidingstijd 30 minuten in de oven en koken 1,5 uur
Benodigdheden: ovenplaat, 2 vellen bakpapier, snijplank, mes, staafmixer. eventueel een airfryer (de kikkererwten kun je zowel drogen in de oven als in de airfryer), koekenpan, soeppan, spatel
Recept geroosterde paprikasoep met kikkererwten en chorizo
Verwarm de oven voor op 210 graden.
Groente roosteren voor de paprikasoep
Plaats 1 vel bakpapier op de ovenplaat. Haal de zaadlijsten uit de paprika en snijd de paprika grof. Verdeel de paprika over de ovenplaat. Maak de rode uien schoon en snijd de rode uien grof plaats deze tussen de paprika. Maak de knoflooktenen schoon, kneus de knoflook en de knoflook kan op de ovenplaat. Strooi rijkelijk zout over de groente en druppel rijkelijk olijfolie over de groente. Plaats de groente voor 40 minuten in de oven op 210 graden en laat de groente roosteren.
Kikkererwten en chorizo bereiden
Voor het garneren van de soep en als smaakmakers bereiden we kikkererwten en chorizo. De kikkererwten zijn geroosterd en dus een soort knapperige balletjes. Niet meer de melige erwten, zoals je ze kent. Dit roosteren kan in de oven na het roosteren van de paprika. Giet de kikkererwten af, dep de kikkererwten droog en verdeel de kikkererwten over bakpapier op een ovenplaat. Strooi zout en een snufje knoflookpoeder en paprikapoeder over de kikkererwten en druppel olijfolie over de kikkererwten. Plaats de kikkererwten in de oven voor 40 minuten op 210 graden. Ook makkelijk is het roosteren van de kikkererwten in de airfryer. Dit kan zonder iets en dus gezonder. Verwarm voor op 200 graden en bak binnen 15 minuten. Snijd vervolgens de chorizo in kleine stukjes. Smeer de koekenpan in met olijfolie en bak de chorizo voor 3 minuten. Bewaar de kikkererwten en chorizo apart.
Geroosterde paprikasoep bereiden
Als de groente klaar is de in de oven dan mag de groente uit de oven. Schep de groente over in de soeppan. Breng op smaak met een snufje peper en de paprikapoeder. Verhit de pan en blus af met de groentebouillon. Verhit de soep, totdat de paprikasoep kookt. De verhitting mag uit. Pureer de soep vervolgens goed in ongeveer 5 minuten. Verhit de soep nog even voor ongeveer 5 minuten. Schep de helft van de kikkererwten door de soep. Schep de soep vervolgens in soepkommen of soepborden. Versier de geroosterde paprikasoep en breng de soep ook nog verder op smaak met rucola, geroosterde kikkererwten, chorizo en de croutons met pittenmix.
Soeprecepten van Foodinista?
Kijk voor meer soeprecepten op de blog. Wat dacht je van de deze soeprecepten:
– Maak ook eens deze mosterdsoep met spekjes, prei en appel. Dat is weer eens iets anders.
– Eet ook eens deze pittige herfstsoep. Een goed gevulde pompoensoep met kikkererwten en spinazie met pittige oosterse kruiden.
– Ook lekker de geroosterde tomatenpompoensoep. Het recept kun je hier vinden.
Als eerste de nieuwste soeprecepten van Foodinista ontvangen? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Geen reactie's