
16 apr Snelle pasta Bolognaise zelf maken
Eigenlijk is het vloeken in de kerk, de Italiaanse kookkerk. Een Italiaanse bolognaise of eigenlijk Ragu, want Bolognaise kennen de Italianen helemaal niet. Eerder heb ik al het recept uitgewerkt van mijn uitgebreide bolognaisesaus met rundvlees, maar ook mijn bolognaisesaus met veel groente. Een nadeel het staat niet, zomaar even op tafel. Stoven en daar hebben we niet allemaal tijd voor, wel heerlijk natuurlijk en zeker een aanrader. Met een crockpot kost het trouwens heel weinig tijd en aandacht het is zeker een aanrader! Maar mocht je een snelle pasta bolognaise op tafel willen zetten en misschien wel met restjes uit de koelkast dan is dit snelle recept een heerlijke tip! Het gerecht maak je zo en is vol van smaak.
Volg Foodblog Foodinista op Facebook , Instagram en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief voor nog meer leuke recepten.

Benodigdheden snelle pasta Bolognaise voor 2 personen
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 sjalot of rode ui
- 250 gram half om half gehakt
- Passata
- 2 eetlepels rode jam, dit maakt de saus heerlijk zoet, mag ook suikervrij
- 200 gram lintpasta naar keuze
- 1 handje munt blaadjes en beetje voor de garnering
- 1 theelepel gedroogde oregano
- snufje zout
- snufje peper
- geraspte Parmezaanse kaas
“Tip: vervang droge pasta door zelfgemaakte pasta. Verse pasta maak je binnen een handomdraai met een pasta maker“.
Tips voor de bereiding van de snelle pasta bolognaise
Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden in de keuken voor een snelle pasta bolognaise
- pan
- hapjespan of wok
- snijplank
- mes
- vergiet
- hakmolentje of keukenmachine
- kaasrasp
Recept voor snelle pasta bolognaise
Start met het koken van de pasta, volgens de verpakking.
Pastasaus maken
Snipper de sjalot en verhit de olijfolie in de hapjespan of wok. Bak de sjalot voor 2 minuten. Rul het gehakt vervolgens mee, totdat het bruin ziet. Hak in de hakmolen of keukenmachine de tomaten, jam, zout en peper tot een saus en deze mogen erbij. Laat het vijf minuten op een lage temperatuur sudderen. Laat nog 1 minuut de fijngehakte munt en de oregano meesudderen.
Giet de pasta af en meng de pasta door de saus. Verdeel over de borden en garneer eventueel met Parmezaanse kaas en nog een beetje munt.
Snelle en lekkere pastarecepten van Foodinista
- Schuif deze pasta met spinazie en ei snel de oven in.
- Macaroni snel, simpel en lekker met feta, champignons en prei.
- Maak ook eens deze snelle en simpele pasta met spinazie, hutenkäse en gehakt.
Meer recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Mariska
Geplaatst op 14:31h, 25 aprilPasta gaat er bij mij altijd in! Goed idee!
Rowan
Geplaatst op 16:35h, 27 aprilZiet er echt verrukkelijk uit!
saskia de troyer
Geplaatst op 21:20h, 25 februarirode jam welke smaak dan
admin
Geplaatst op 17:47h, 02 maartHet gaat om de zoet/zurige smaak dus kersen, aardbeien, besjes het maakt eigenlijk niet zo heel veel uit.