Snelle pasta bolognaise zelf maken als 20 minuten recept van Foodblog foodinista

Snelle pasta Bolognaise zelf maken

Deel deze post

Eigenlijk is het vloeken in de kerk, de Italiaanse kookkerk. Een Italiaanse bolognaise of eigenlijk Ragu, want Bolognaise kennen de Italianen helemaal niet. Eerder heb ik al het recept uitgewerkt van mijn uitgebreide bolognaisesaus met rundvlees, maar ook mijn bolognaisesaus met veel groente. Een nadeel het staat niet, zomaar even op tafel. Stoven en daar hebben we niet allemaal tijd voor, wel heerlijk natuurlijk en zeker een aanrader. Met een crockpot kost het trouwens heel weinig tijd en aandacht het is zeker een aanrader! Maar mocht je een snelle pasta bolognaise op tafel willen zetten en misschien wel met restjes uit de koelkast dan is dit snelle recept een heerlijke tip! Het gerecht maak je zo en is vol van smaak.

Volg Foodblog Foodinista op Facebook Instagram en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief voor nog meer leuke recepten.

Snelle pasta bolognaise zelf maken als 20 minuten recept van Foodblog foodinista

Benodigdheden snelle pasta Bolognaise voor 2 personen

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 sjalot of rode ui
  • 250 gram half om half gehakt
  • Passata
  • 2 eetlepels rode jam, dit maakt de saus heerlijk zoet, mag ook suikervrij
  • 200 gram lintpasta naar keuze
  • 1 handje munt blaadjes en beetje voor de garnering
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • snufje zout
  • snufje peper
  • geraspte Parmezaanse kaas

“Tip: vervang droge pasta door zelfgemaakte pasta. Verse pasta maak je binnen een handomdraai met een pasta maker.

Tips voor de bereiding van de snelle pasta bolognaise

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten

Benodigdheden in de keuken voor een snelle pasta bolognaise

  • pan
  • hapjespan of wok
  • snijplank
  • mes
  • vergiet
  • hakmolentje of keukenmachine
  • kaasrasp

Recept voor snelle pasta bolognaise

Start met het koken van de pasta, volgens de verpakking.

Pastasaus maken

Snipper de sjalot en verhit de olijfolie in de hapjespan of wok. Bak de sjalot voor 2 minuten. Rul het gehakt vervolgens mee, totdat het bruin ziet. Hak in de hakmolen of keukenmachine de tomaten, jam, zout en peper tot een saus en deze mogen erbij. Laat het vijf minuten op een lage temperatuur sudderen. Laat nog 1 minuut de fijngehakte munt en de oregano meesudderen.

Giet de pasta af en meng de pasta door de saus. Verdeel over de borden en garneer eventueel met Parmezaanse kaas en nog een beetje munt.

Snelle en lekkere pastarecepten van Foodinista

Meer recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

4 Reactie's
  • Mariska
    Geplaatst op 14:31h, 25 april

    Pasta gaat er bij mij altijd in! Goed idee!

  • Rowan
    Geplaatst op 16:35h, 27 april

    Ziet er echt verrukkelijk uit!

  • saskia de troyer
    Geplaatst op 21:20h, 25 februari

    rode jam welke smaak dan

  • admin
    Geplaatst op 17:47h, 02 maart

    Het gaat om de zoet/zurige smaak dus kersen, aardbeien, besjes het maakt eigenlijk niet zo heel veel uit.

Geef een reactie