Sinterklaas stoofvlees recept met Hop, Hop, Hop Sinterklaas bier met hutspot - Foodblog Foodinista

Sinterklaas stoofvlees recept met Hop, Hop, Hop Sinterklaas bier met hutspot

Deel deze post

Sinterklaas is in het land en het vraagt om Sinterklaasrecept. En dit kan dus ook met Sinterklaasbier, zoals met onze eigen Hop, Hop, Hop in galop Sinterklaasbier van GoedGebrouwen uit Kaatsheuvel. Een ludiek Sinterklaasflesje en waarom gebruik je ander bier wanneer je zelf bier brouwt? Het bier is te verkrijgen bij diverse lokale delicatessenwinkels in de omgeving en bij vragen weet je mij natuurlijk te vinden. Tenslotte vraagt de Sinterklaastijd voor leuke Sinterklaas cadeautjes, zoals kleine dobbel cadeautjes waarvoor dit Sinterklaasbier ook perfect is, en Sinterklaasrecepten. Dit kunnen natuurlijk zoete recepten zijn, zoals Sinterklaas pudding die populair is op de blog, maar ook deze Sinterklaas tiramisu met taai taai, maar ook een hartige stoofpot met rundvlees en Sinterklaasbier! Dit is niet het eerste Sinterklaas stoofpotje wat ik publiceer, zo kun je bij interesse ook een alcohol vrije Sinterklaasstoofpot vinden op de website, maar stoven in bier hoort er natuurlijk ook bij, vooral nu we een Sinterklaasbier hebben. Daarbij komen de bitters terug van de hop, hop, hop en deze combineer met je de smaken van het Sinterklaasfeest, zoals speculaas, chocolade, amandel en sinaasappel. Ga de keuken in, pak de stoofpan of slowcooker en maak het Sinterklaas stoofvlees recept met hop, hop, hop Sinterklaas bier.

Volg je Foodinista ook al op InstagramTwitterFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Ingrediënten voor Sinterklaas stoofvlees met hop, hop, hop bier en Sint smaken voor 4 porties met hutspot

Ingrediënten voor stoofvlees

 • 750 gram runderlappen
 • 2 uien
 • 4 wortels
 • halve theelepel amandel aroma, zoals deze
 • 1 blokje rundvleesbouillon
 • 4 speculaasjes
 • 2 appels
 • 50 gram pure chocolade
 • 1 eetlepel speculaaskruiden, zoals deze
 • 2 eetlepels appelstroop
 • 1/4 sinaasappel rasp van de schil
 • 1 eetlepel bloem
 • 1 flesje Hop, hop, hop biertje in galop van GoedGebrouwen
 • snuf peper en zout
 • klontje roomboter

(bier vervangen door een ander bier? kies voor Belgisch speculoosbier of buiten het seizoen voor een hoppig bier)

Ingrediënten voor hutspot

 • 8 aardappels
 • 3 winterpenen
 • 4 uien
 • klontje boter
 • handje gedroogde peterselie
 • 100 ml melk
 • snuf peper en zout
 • 1 knoflookteentje
 • snufje nootmuskaat

P.s. Hier ga je lekkere Sinterklaascadeautjes vinden. Dus heb je nog een beetje inspiratie voor Sinterklaas kijk dan hier.

Sinterklaas stoofvlees recept met Hop, Hop, Hop Sinterklaas bier met hutspot - Foodblog Foodinista

Wat eet je bij het Sinterklaas stoofpotje?

Geen zin in hutspot? Wat wel super goed samen gaat en wat ook perfect past, want de Spanjaarden brachten tenslotte hutspot naar Nederland (haal de geschiedenisboeken er maar bij) Maak er een complete maaltijd van met sperzieboontjes en aardappeltjes uit de oven. Maar frietjes met mayonaise kan natuurlijk ook!

Sinterklaas stoofvlees recept met Hop, Hop, Hop Sinterklaas bier met hutspot - Foodblog Foodinista

Tips voor de bereiding het Sinterklaas stoofvlees recept met bier en hutspot

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: voorbereiding 50 minuten en stoven minimaal 5 uur
Benodigdheden: 2 snijplanken, pan, stamppotstamper, 2 messen, hakmolenstoofpan, spatel, sudderplaatje

Sinterklaas stoofvlees recept met Hop, Hop, Hop Sinterklaas bier met hutspot - Foodblog Foodinista

Recept Sinterklaas stoofpotje met rundvlees, bier, speculaas, en chocolade + hutspot

Stoofpotje voorbereiden

Snipper de uien. Verhit in de stoofpan de boter. Glaceer de uien. Snijd ondertussen het vlees in stukken van ongeveer drie bij drie centimeter. Het vlees mag bij de uien in de pan. Bestrooi het vlees met de bloem en breng op smaak met peper, zout en de speculaaskruiden. Braad het vlees rondom bruin. Verkruimel het bouillonblok door het vlees.

Sinterklaasstoofvlees stoven met bier

Blus het stoofvlees af het bier, amandel extract en laat de chocolade smelten tussen het stoofvlees. Meng alles nog een keer goed door elkaar. Je ruikt de aroma’s. Rasp de sinaasappelschil door het stoofvlees. Zet de verhitting laag, deksel op de pan en laat het stoofvlees 3 uur sudderen. Maak ondertussen alvast de wortels schoon en snijd in stukken voor het stoofvlees.

Heb je ook de adventskalenders tips al gezien van Foodinista? Kijk hier.

Hutspot maken

Ondertussen heb je alle tijd om de hutspot te maken en om deze klaar te zetten. Kook het water met een snufje zout voor de aardappelen. Schil de aardappelen en snijd deze in grove stukken. Kook de aardappelen beetgaar. Schil en snijd de wortels in kleine stukken en schil de uien en snijd de uien in fijne ringen. Beiden kan ook in een hakmolen. Smoor de hutspotgroente in een andere pan. Doe dit met 50 ml water, 100 ml melk, snufje peper, zout en een klontje boter. Knijp bij de hutspotgroente een teentje knoflook uit. De deksel mag op de pan. Roer af en toe door. Laat de groente ongeveer 30 minuten smoren. Ondertussen zijn de aardappelen ook gekookt. Giet de aardappelen af en stamp de hutspotgroente samen met de aardappelen tot de hutspot. Breng de hutspot op de smaak met een snufje nootmuskaat, gedroogde peterselie, peper en zout.

Sinterklaasstoofpotje met bier op smaak brengen en verder stoven

Schil de appels en snijd deze in kleine stukjes. Na drie uur mogen de wortels en appels bij het stoofpotje, smeer de speculaasjes in met de appelstroop en verdeel deze over het stoofpotje. De speculaas en appelstroop geven veel smaak aan het Sinterklaas stoofvlees recept en deze laten het stoofvlees glanzen. Laat alles nog 2 uur langzaam sudderen. Je stoofvlees is klaar. Zelf vind ik het het meest smaakvol om het pas de volgende dag te eten. Eet smakelijk!

Stoofvlees met hutspot opdienen

Maak ouderwets een kuiltje in de hutspot en schep vervolgens het stoofvlees in het kuiltje. Eet smakelijk met dit 5 December recept.

Sinterklaas stoofvlees recept met Hop, Hop, Hop Sinterklaas bier met hutspot - Foodblog Foodinista

Meer stoofpotjes recepten met rundvlees van Foodblog Foodinista

Maak dan ook eens het Italiaanse stoofvlees met risotto. Nog een echte aanrader is het Spaanse stoofpotje met rundvlees en chorizo en daarvoor kun je het recept hier vinden.

Meer foodblogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie